Ένα μεγάλο, διασκεδαστικό σχέδιο βεράντας πισίνας για μια αυλή στη Βόρεια Καρολίνα

3
Ένα μεγάλο, διασκεδαστικό σχέδιο βεράντας πισίνας για μια αυλή στη Βόρεια Καρολίνα

The Design Challenge

Δεν ήταν μια ιδιαίτερα μικρή αυλή, αλλά αυτοί οι πελάτες της περιοχής της Σάρλοτ δυσκολεύονταν να καταλάβουν πώς να χωρέσουν όλα τα χαρακτηριστικά και τις δραστηριότητες που ήθελαν. Αγαπούσαν την υπάρχουσα πισίνα τους, αλλά ήθελαν περισσότερο χώρο γύρω της για υπαίθριο μαγείρεμα και φαγητό, διασκέδαση και παιχνίδι. Πόσος χώρος πρέπει να περικλείεται μέσα στον φράκτη ασφαλείας της πισίνας; Ποια χαρακτηριστικά του τοπίου πρέπει να βρίσκονται μέσα ή έξω από τον φράχτη; Πώς θα μπορούσαν να το κάνουν να νιώθει ευρύχωρο και φιλόξενο, όχι γεμάτο; Θα μπορούσε να υπάρχει χώρος για λαχανόκηπους καθώς και για διακοσμητικά παρτέρια;

Και, είναι δικαιολογημένη δαπάνη η κατασκευή ενός υπαίθριου χώρου τραπεζαρίας και σαλονιού σε στιλ «man cave» εάν τον δηλώσετε μέρος του απαραίτητου βοηθητικού κτιρίου πισίνας; 😉

Η λύση στο σπίτι έξω

Το Home Outside ξεκίνησε τη συζήτηση με δύο προσχέδια σχεδιαστικές ιδέες: ένα σχέδιο διατηρούσε έναν μικρότερο φράκτη ασφαλείας γύρω από την πισίνα, χωρίζοντας την πίσω αυλή στη μέση. Το άλλο σχέδιο έδειχνε έναν φράχτη ορίου ιδιοκτησίας, ο οποίος θα ήταν πιο ακριβός, αλλά δεν θα τεμάχιζε την πίσω αυλή σε ξεχωριστούς χώρους.

Οι χώροι γύρω από την πισίνα οργανώθηκαν σύμφωνα με τη διάταξη του φράχτη και περιλάμβαναν: ένα βοηθητικό σπίτι πισίνας που δημιούργησε τη δομή για μια υπαίθρια υπαίθρια κουζίνα και σαλόνι, λαχανόκηπους, διακοσμητικούς κήπους, ευέλικτους χώρους αυλής, σημεία ηλιοθεραπείας και μεγάλους χώρους με γκαζόν για υπαίθρια παιχνίδια.

Τα τελικά σχέδια

Αφού εξέτασαν και τις δύο προσχέδιες ιδέες σχεδίασης, οι ιδιοκτήτες σπιτιού συνειδητοποίησαν ότι τους άρεσαν μέρη και των δύο σχεδίων. Αφού ο σχεδιαστής τους παρουσίασε τις δύο ιδέες, οι πελάτες είχαν μια οικογενειακή συνάντηση με τα τρία παιδιά τους για στρατηγική: εκτύπωσαν και τις δύο έννοιες, έκοψαν τα μεμονωμένα μέρη κάθε σχεδίου και τα αναδιάταξη σαν κομμάτια παζλ για να αναπτύξουν ένα υβριδικό σχέδιο σχεδίασης. Έγραψαν το νέο σχέδιο και το έστειλαν πίσω στον σχεδιαστή τους, ο οποίος βελτίωσε το όραμά τους στο τελικό σχέδιο για την αυλή τους: έναν τέλειο συνδυασμό διασκέδασης και λειτουργίας, που ταιριάζει στον προϋπολογισμό εγκατάστασης.

Ο υβριδικός τελικός σχεδιασμός τοποθετεί την εξωτερική κουζίνα δίπλα στην πισίνα (έτσι οι επισκέπτες μπορούν να καθίσουν στο μπαρ και να παρακολουθήσουν την τηλεόραση που είναι τοποθετημένη στον τοίχο της πισίνας). Ενώ το ακανόνιστο σχήμα τσιμεντένιο αίθριο διατηρήθηκε για λόγους εξοικονόμησης κόστους, ενσωματώθηκε στο νέο αίθριο και το διάδρομο για πιο ευέλικτα καθίσματα και κυκλοφορία γύρω από την πισίνα.

Η νέα διάταξη του φράχτη επιτρέπει περισσότερο χώρο γύρω από την πισίνα, με χώρο για πολλά υπαίθρια καθίσματα, ένα μικρό γκαζόν για παιχνίδι, λαχανόκηπους (ο φράχτης κρατά έξω τα κουνέλια) και μια ευγενικού μεγέθους εξωτερική κουζίνα και σαλόνι, με οροφή, εξωτερική τηλεόραση και δυνατότητα φωτιάς. Τα καταπράσινα διακοσμητικά κρεβάτια κήπου μαλακώνουν την όψη του νέου φράχτη της πισίνας και κρύβουν βοηθητικά προγράμματα κοντά στο σπίτι.

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού ήταν ενθουσιασμένοι με το τελικό τους σχέδιο Home Outside και ενθουσιασμένοι που το πήγαν σε έναν τοπικό εργολάβο για να συζητήσουν την εγκατάσταση αυτού του απόλυτου καλοκαιρινού στέκι στην πίσω αυλή.

Μπορείτε να δείτε τον πίνακα εικόνων Home Outside που χρησιμοποιείται για την απεικόνιση των σχεδιαστικών εννοιών εδώ.

Λάβετε λίγη βοήθεια σχεδιασμού από τους ειδικούς του Home Outside και ξεκινήστε τη δική σας αναμόρφωση τοπίου σήμερα!

Schreibe einen Kommentar