Ήμουν αγχωμένος κάθε φορά που καθόμουν μπροστά στον υπολογιστή μου μέχρι… – Life Coaches Blog

0
Ήμουν αγχωμένος κάθε φορά που καθόμουν μπροστά στον υπολογιστή μου μέχρι… – Life Coaches Blog
είχα άγχος. Κατά κάποιον τρόπο συνέχισα να νιώθω ότι κάτι με ενοχλούσε…τι; Μετά με χτύπησε – και το κοιτούσα όλη μέρα επί εβδομάδες. Ήταν η ακαταστασία της επιφάνειας εργασίας μου.

Αυτό είναι ένα στιγμιότυπο οθόνης της επιφάνειας εργασίας μου στην εργασία. Σκέφτηκα ότι θα ήταν καλή ιδέα να εμφανιστεί η λίστα εργασιών μου (μέσω Samurize, μέθοδος εδώ), μαζί με τα ραντεβού στο ημερολόγιο και τον τοπικό καιρό μέσω γραφικών στοιχείων (το γραφείο μου δεν έχει παράθυρα). Και μια καλή ταπετσαρία.

σωσίβια-ακαταστασίαΣυνειδητοποίησα, ωστόσο, μετά από μερικές εβδομάδες, ότι πρόσθετε στον ψυχικό θόρυβο που περνούσε από το μυαλό μου. Κάθε φορά που έριξα μια ματιά στην οθόνη, οι εργασίες που δεν είχαν ολοκληρωθεί με ούρλιαζαν ακόμα κι όταν δεν είχα τρόπο να τις κάνω τότε. Είχε έρθει η ώρα για μια πιο κομψή λύση.

Ελαχιστοποίησα το γραφικό στοιχείο και την αποβάθρα καιρού. Ξεφορτώθηκα τη λίστα εργασιών Samurize, παρόλο που ήταν μια γρήγορη και εύκολη μέθοδος για να τις παρακολουθώ. Επέλεξα το εξαιρετικό και δωρεάν πρόγραμμα Thinking Rock GTD για να παρακολουθώ τις εργασίες μου. Τέλος, ξεφορτώθηκα την ταπετσαρία μου για αυτή τη σούπερ μίνιμαλ εμφάνιση.

lifecoaches-declutterΤο πρώτο ατημέλητο βλέμμα

Μετά από μια μέρα όμως, διαπίστωσα ότι ήταν πολύ θλιβερό και τακτοποιήθηκα με αυτό το όμορφο τοπίο από την Desktopography.

lifecoaches-declutter2

Το δεύτερο ακατάστατο

Δύο μέρες αργότερα βρίσκω αυτή την επιφάνεια εργασίας πολύ πιο χαλαρωτική. Πρέπει να θυμάμαι να εισάγω νέες εργασίες στο Thinking Rock και να το αναθεωρώ δύο έως τρεις φορές την ημέρα, αλλά προκαλεί πολύ λιγότερο άγχος από το να με κοιτάζει η λίστα με τις υποχρεώσεις μου όλη μέρα.Schreibe einen Kommentar