Αγριολούλουδα στο κρατικό πάρκο Picacho Peak

0
Αγριολούλουδα στο κρατικό πάρκο Picacho Peak

Κάθε χρόνο, μας αρέσει να πηγαίνουμε να αναζητήσουμε αγριολούλουδα στην έρημο. Όταν ζούσαμε στο Σαν Ντιέγκο, οδηγούσαμε σχεδόν δύο ώρες μέχρι το Borrego Springs για να βρούμε αγριολούλουδα (ακόμα και όταν δεν ήταν μια χρονιά σούπερ άνθισης), αλλά φέτος, χρειάστηκε να οδηγήσουμε μόνο 30 λεπτά για να Κρατικό πάρκο Picacho Peak. Σχεδιάζουμε επίσης να οδηγήσουμε μέχρι το Mount Lemmon τις επόμενες εβδομάδες, αλλά δεν είμαστε σίγουροι αν θα υπάρχουν πολλά αγριολούλουδα εκείνη τη στιγμή.

Ήταν η πρώτη μας φορά στο Picacho Peak State Park ως οικογένεια. Έπαθα ένα μικρό σοκ με αυτοκόλλητο όταν πληρώσαμε την είσοδο. $19 για τους 8 από εμάς! Αργότερα συνειδητοποίησα ότι ίσως δεν έπρεπε να μας χρεώσουν τόσα πολλά, καθώς η μισή οικογένειά μας είναι κάτω των 14 ετών. Έστειλα email στον ιστότοπο του State Park σχετικά μόνο για να μάθω την επόμενη φορά. Ωστόσο, έχω την αίσθηση ότι τα παιδιά μετράνε ως ενήλικες. Θα ενημερώσω αυτήν την ανάρτηση μόλις μάθω σίγουρα. Αν και υποθέτω ότι τα 19 $ είναι ένα μικρό τίμημα για μερικές ώρες πεζοπορίας σε ένα όμορφο μέρος. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να επενδύσουμε σε δύο ετήσιες κάρτες Arizona State Park, εάν και οι δύο καλύπτουν την οικογένειά μας των 8 ατόμων για να εισέλθουμε σε ένα State Park με ένα όχημα.

Ο Τζος έχει πάει στο Picacho Peak στο παρελθόν και στην πραγματικότητα έκανε πεζοπορία στο Hunter Trail μέχρι την κορυφή. Δεδομένου ότι θα ήταν πολύ επίπονη πεζοπορία για εμάς (με ένα μικρό παιδί και δύο κάτω των 10 ετών), επιλέξαμε να περπατήσουμε μέχρι το Παιδικό Σπήλαιο για να δούμε πώς ήταν. Ήταν το τέλειο μήκος: λιγότερο από μισό μίλι μετ‘ επιστροφής με ένα εξαιρετικό μέρος για να παίξουν τα παιδιά στο τέλος. Τα παιδιά μας πέρασαν υπέροχα „αναρρίχηση σε βράχο“.

Ήταν εξαιρετική άσκηση για τα παιδιά και ο καιρός ήταν υπέροχος για πεζοπορία. Δεν ήμασταν οι μόνοι που ήμασταν έξω απολαμβάνοντας τον καλό καιρό. Υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι στο πάρκο: κάποιοι έκαναν πεζοπορία, κάποιοι για μπάρμπεκιου, κάποιοι σχεδίαζαν ή ζωγράφιζαν, και κάποιοι κάθονταν και απολάμβαναν τη θέα.

Φτάσαμε στο πάρκο περίπου την ώρα του μεσημεριανού γεύματος και είχαμε ετοιμάσει ένα γεύμα για πικνίκ, οπότε το απολαύσαμε πριν πάμε για την πεζοπορία μας. Ο μικρός μας εκδρομικός χώρος ήταν περιτριγυρισμένος από λουλούδια και ένα πολύ ενδιαφέρον saguaro!

Οι μεξικανικές παπαρούνες ήταν παντού. Το πορτοκαλί και το χρυσό χρώμα τους φαίνονταν μερικές φορές πολύ φωτεινά για να είναι αληθινά!

Η έρημος την άνοιξη είναι μια χώρα των θαυμάτων του πράσινου!

Απλώς δεν μπορείς να μην χαμογελάς όταν βλέπεις παντού αυτά τα χρωματιστά μπλουζάκια.

Μικρά κομμάτια ηλιοφάνειας μέσα σε ένα λουλούδι

Τα αγαπημένα λουλούδια της κόρης μου είδαμε σήμερα. Της αρέσει το κυνήγι λουλουδιών όσο κι εγώ! Αυτά είναι το λούπινο του Coulter. Το μωβ είναι το αγαπημένο χρώμα της κόρης μου.

Κίτρινα κύματα εύθραυστου θάμνου. Νομίζω ότι τράβηξα αυτή τη φωτογραφία ακριβώς εκεί που παρκάραμε το βαν μας. Υπήρχαν τόσα πολλά λουλούδια δίπλα στους χώρους στάθμευσης.

Τα φουσκωμένα λευκά σύννεφα στον γαλάζιο ουρανό έκαναν συχνά ενδιαφέρουσες σκιές στην κάτω γη. Ο Τζος αστειεύτηκε με τα παιδιά ότι αυτή η σκιά έμοιαζε με τεράστιο εξωγήινο.

Παρόλο που δεν ήμασταν πουθενά κοντά στην κορυφή, αισθανόμασταν ότι μπορούσαμε να βλέπουμε για πάντα. Σίγουρα σχεδιάζουμε να επιστρέψουμε στο Picacho Peak State Park, πιθανότατα τον επόμενο μήνα!

-Λιν

Σημείωση: Υπάρχουν πάρα πολλές φωτογραφίες για να τις δημοσιεύσω εδώ, αλλά αν θέλετε να δείτε περισσότερες, Ο Τζος έφτιαξε ένα άλμπουμ φωτογραφιών στη σελίδα του ιστολογίου μας στο Facebook!

Schreibe einen Kommentar