Είναι αυτοί οι κοριοί; Δείτε πώς να τα αναγνωρίσετε και να τα εξαλείψετε

2
Είναι αυτοί οι κοριοί; Δείτε πώς να τα αναγνωρίσετε και να τα εξαλείψετε

Η σκέψη και μόνο του κοριού είναι αρκετή για να κάνει το δέρμα ενός ατόμου να σέρνεται. Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες τρόμου για κρεβάτια ξενοδοχείων που έχουν μολυνθεί από κοριούς και ελπίζουμε ότι ποτέ δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τον ίδιο εφιάλτη.

Δυστυχώς όμως, οι κοριοί (οι οποίοι είχαν εξαλειφθεί προηγουμένως στις ΗΠΑ) επέστρεψαν — με εκδίκηση.

Αν δείτε σημάδια προσβολής από κοριούς στο σπίτι σας, μην πανικοβληθείτε. Είναι δυνατό να απαλλαγούμε από αυτά. Ωστόσο, το κλειδί είναι να βεβαιωθείτε ότι τα παράσιτα που μολύνουν το σπίτι σας είναι στην πραγματικότητα κοριούς και όχι οποιαδήποτε άλλη ποικιλία μικρών, καφέ εντόμων. Το Modern Pest μπορεί τόσο να επιβεβαιώσει την παρουσία κοριών όσο και να τους εξαφανίσει από το σπίτι σας.

Πρόβλημα με κοριούς;

Υπηρεσία ελέγχου και θεραπείας κοριών της Modern’s θα καθορίσει αν υπάρχουν κοριούς και στη συνέχεια θα τους στοχεύσει στο σημείο που ζουν και αναπαράγονται.

Πώς φαίνονται οι κοριοί;

Οι κοριοί δεν είναι τα πιο αναγνωρίσιμα έντομα και πολλοί άνθρωποι μπορεί να τους μπερδέψουν με κάτι άλλο.

 • Ένας τυπικός κοριός έχει σώμα ωοειδούς σχήματος, κοκκινοκαφέ περίπου στο μέγεθος ενός σπόρου μήλου.
 • Τα σώματα είναι τμηματικά, έχουν κεραίες και έξι πόδια. Οι κοριοί είναι συνήθως επίπεδοι, αλλά όταν πέφτουν στο αίμα σας, γίνονται παχύσαρκοι και μακριές.
 • Οι κοριοί δεν έχουν φτερά, οπότε αν δείτε ένα μικρό καστανοκόκκινο έντομο να πετάει, να ξέρετε ότι δεν είναι κοριός.
 • Εκτός από τους πλήρως ώριμους κοριούς, υπάρχουν κοριούς νύμφης που είναι μικρότεροι και μπορεί να φαίνονται ανοιχτόχρυσοι και ημιδιαφανείς σε ορισμένα στάδια της ζωής τους.
 • Τα θηλυκά κοριούς μπορούν να γεννήσουν εκατοντάδες αυγά στη διάρκεια της ζωής τους. Αυτά τα αυγά είναι περίπου στο μέγεθος ενός κόκκου σκόνης και ημιδιαφανή, επομένως είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν.

Συμπεριφορά κοριών

 • Αν και οι κοριοί δεν πετούν, μπορούν να σέρνονται πολύ γρήγορα και μπορούν ακόμη και να ανέβουν σε κάθετες επιφάνειες που έχουν λίγη πρόσφυση, όπως τοίχοι.
 • Οι κοριοί συνήθως βγαίνουν και τρέφονται τη νύχτα όταν οι άνθρωποι κοιμούνται. Πιστεύεται ότι αυτά τα έντομα έλκονται από τα ανθρώπινα σώματα που κοιμούνται από ενεργοποιητές όπως το διοξείδιο του άνθρακα, η ζεστασιά και το άρωμα του σώματος.
 • Οι κοριοί τρέφονται με ανθρώπινο αίμα και αφήνουν σημάδια από δαγκώματα ή ραγάδες σε γραμμικό μοτίβο ανάλογα με το πόσα είναι. Μόλις τραφούν, θα επιστρέψουν στις κρυψώνες τους και θα περάσουν το χρόνο τους χωνεύοντας το αίμα, ζευγαρώνοντας και παράγοντας αυγά, μετά από τα οποία επαναλαμβάνουν τον κύκλο.
 • Κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, ένας κοριός μπορεί να χάσει τον εξωσκελετό του πέντε φορές. Αυτό το κέλυφος έχει απορριφθεί ολόκληρο και μοιάζει σχεδόν ακριβώς με ζωντανό κοριό. Ωστόσο, επειδή είναι άδειο, είναι ημιδιαφανές.

Πού κρύβονται οι κοριοί;

Οι κοριοί είναι διαβόητοι για τα ξενοδοχεία και ότι είναι πολύ καλοί ωτοστόπ. Εάν έχετε μείνει σε ξενοδοχείο που έχει κοριούς, είναι πιθανό μερικοί να κολλήσουν στα ρούχα σας ή να συρθούν μέσα στις αποσκευές σας. Αυτό σημαίνει ότι όταν επιστρέψετε στο σπίτι σας, μπορείτε να μεταδώσετε την προσβολή και στο σπίτι σας.

Τα κρεβάτια δεν είναι το μόνο μέρος που ζουν οι κοριοί. Αυτά τα παράσιτα μπορούν επίσης να βρεθούν κρυμμένα μέσα σε επικαλυμμένα έπιπλα, κορνίζες, χαλί, ακόμη και γωνίες των τοίχων. Μπορεί επίσης να τρυπώσουν μέσα σε ρωγμές στους τοίχους του σπιτιού σας.

Πώς ξέρετε ότι σας έχει δαγκώσει ένας κοριός;

Οι κοριοί τρέφονται με ανθρώπινο αίμα τρυπώντας το δέρμα και βγάζοντας αίμα με τη μακριά προβοσκίδα τους. Συνήθως, ένας κοριός μπορεί να τρέφεται για περίπου τρία έως 10 λεπτά από έναν οικοδεσπότη και στη συνέχεια να αποκολληθεί και να φύγει απαρατήρητος.

Ενώ ο κοριός σας δαγκώνει, δεν θα νιώσετε κανένα τσίμπημα ή πόνο καθώς το σάλιο του περιέχει αναισθησία που θα μουδιάσει το δέρμα σας. Ωστόσο, μετά από μερικές ώρες, το δάγκωμα μπορεί να φλεγμονή και να μετατραπεί σε κνησμό και κόκκινο έλκος. Μερικοί άνθρωποι που έχουν δαγκώσει δεν παθαίνουν καν τα φλύκταινα και έτσι δεν γνωρίζουν ότι έχουν προσβληθεί από κοριούς. Άλλοι μπορεί να πιστεύουν ότι τους τσίμπησε κουνούπι.

Για να επιβεβαιώσετε ότι έχετε δαγκωθεί από κοριούς, θα πρέπει να βρείτε σημάδια προσβολής από κοριούς.

Νομίζεις ότι έχεις κοριούς στο σπίτι σου;

Καλέστε το 888-976-8853 ή κάντε κλικ εδώ για να προγραμματίσετε μια επιθεώρηση με το Modern Pest!

Σημάδια προσβολής από κοριούς

Εκτός από το να βλέπετε έναν ζωντανό κοριό να σέρνεται στα σεντόνια σας, υπάρχουν και άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αναγνωρίσετε μια προσβολή από κοριούς. Μερικά σημάδια περιλαμβάνουν:

 • Λίγες κηλίδες αίματος στο σεντόνι ή στη μαξιλαροθήκη σας χωρίς εμφανή αιτία.
 • Ένα θρυμματισμένο σώμα κοριού από κάτω σου.
 • Σκούρες κηλίδες κοπράνων σε χρώμα σκουριάς που μπορείτε να βρείτε στα σεντόνια σας και κοντά στους τοίχους, αλλά πιο συχνά θα τις βρείτε στη γωνία των στρωμάτων σας.
 • Ρίξτε τσόφλια και γαλακτόλευκα και ημιδιαφανή αυγά σε αυτά τα μέρη

Εάν η προσβολή είναι πρόσφατη, πιθανότατα δεν θα βρείτε περιβλήματα κοριών καθώς ο πληθυσμός είναι κυρίως ενήλικες και δεν λιώνουν. Ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός, αυτά τα ενήλικα έντομα θα αναπαράγονται και θα γεννούν έως και πέντε αυγά κάθε μέρα. Σε λίγο καιρό, οι νύμφες θα ξεπεράσουν σε αριθμό τις ενήλικες και θα προχωρήσουν προς τη φάση τήξης τους. Όταν αυτά τα κοχύλια συσσωρευτούν, θα γίνουν εύκολα αντιληπτά στις γωνίες του κρεβατιού ή των τοίχων σας.

Δυστυχώς, σε αυτό το στάδιο, αντιμετωπίζετε μια πλήρη μόλυνση και η θεραπεία είναι εξαιρετικά σημαντική εάν θέλετε να αποτρέψετε την εξάπλωση των κοριών σε άλλους χώρους του σπιτιού σας. Ώρα να καλέσετε Μοντέρνο!

Αντιμετώπιση και Πρόληψη Κοριών

Η πρόληψη μιας μόλυνσης απαιτεί να βεβαιωθείτε ότι ο χώρος διαβίωσής σας είναι καθαρός και ότι δεν υπάρχουν μέρη για να κρυφτούν οι κοριοί. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε:

 • Κατά τη διαμονή σας σε ένα ξενοδοχείο, αναζητήστε ενδεικτικά σημάδια μόλυνσης. Αν τα βρείτε, δοκιμάστε να κλείσετε άλλο μέρος για να μείνετε. Μην πάρετε ένα διπλανό δωμάτιο, καθώς οι κοριοί μπορεί να έχουν μεταναστεύσει εκεί.
 • Όταν φεύγετε από ένα ξενοδοχείο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει καλά τα ρούχα σας για τυχόν προσκολλημένους κοριούς. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι όλες οι αποσκευές σας είναι ασφαλισμένες ώστε κανένα έντομο να μην μπορεί να μπει σε αυτές.
 • Στο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι τα κλινοσκεπάσματα, οι κουρτίνες και τα ρούχα σας πλένονται σε ζεστό νερό και στεγνώνουν στην υψηλότερη ρύθμιση. Τοποθετήστε αντικείμενα όπως λούτρινα ζώα και παπούτσια που δεν μπορούν να πλυθούν στο στεγνωτήριο και λειτουργήστε το για τουλάχιστον 30 λεπτά.
 • Σκουπίστε καλά το χαλί και το στρώμα του κρεβατιού σας για να ρουφήξετε τους νεκρούς κοριούς, τα κοχύλια και τα αυγά. Θυμηθείτε ωστόσο ότι μπορεί να μην μπορείτε να λάβετε τους ζωντανούς κοριούς με αυτήν τη μέθοδο. Πετάξτε τη σακούλα κενού σε έναν κάδο απορριμμάτων έξω και ασφαλίστε το καπάκι.
 • Πάρτε ένα κάλυμμα στρώματος με φερμουάρ και τοποθετήστε το στρώμα σας μέσα σε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, οι κοριοί δεν θα μπορούν να μπουν ή να βγουν από το στρώμα και να μολύνουν άλλα μέρη του σπιτιού. Οι κοριοί μπορούν να επιβιώσουν για περισσότερο από ένα χρόνο χωρίς να πέφτουν στο αίμα, γι‘ αυτό κρατήστε το κάλυμμα σφιχτό στο στρώμα σας τουλάχιστον για εκείνο το διάστημα.
 • Διορθώστε τυχόν ξεφλουδίσματα στη βαφή και τσιμενώστε τυχόν ρωγμές, έτσι ώστε οι κοριοί να μην έχουν πού να κρυφτούν.
 • Εάν το ξύλο του κρεβατιού σας έχει μολυνθεί, ίσως χρειαστεί να πετάξετε το κρεβάτι (καλύτερα να το κάψετε) και να πάρετε ένα καινούργιο.
 • Call Modern! Εάν έχετε προσβολή, θα χρειαστείτε έναν επαγγελματία ελέγχου παρασίτων για να την εξαλείψει και να βεβαιωθεί ότι δεν θα επανέλθει.

Η σύγχρονη λύση

Η αναμονή μιας προσβολής να φύγει από μόνη της θα κάνει πάντα την κατάσταση χειρότερη. Δεν συνιστάται επίσης μια λύση DIY. Οι κοριοί αναπαράγονται γρήγορα και μπορεί να έχουν πολλά κρυφά σημεία που δυσκολεύουν την εύρεση τους. Η έλλειψη έστω και ενός σημείου απόκρυψης μπορεί να οδηγήσει σε άλλη προσβολή.

Μια προσβολή από κοριούς μπορεί να έχει σωματικό και συναισθηματικό αντίκτυπο στους επηρεαζόμενους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές σπιτιού και να αποδειχθεί ένα δαπανηρό και απογοητευτικό πρόβλημα προς επίλυση.

Για όλα αυτά συνιστάται η πρόσληψη ενός επαγγελματία ελέγχου παρασίτων όπως ο Modern.

Ως ηγέτης στη βιομηχανία λύσεων παρασίτων, Σύγχρονες υπηρεσίες παρασίτων προσφέρει τόσο συμβατική χημική επεξεργασία όσο και Thermal Remediation® ή θερμική επεξεργασία (ηλεκτρική ή προπάνιο) στους εμπορικούς και οικιακούς πελάτες της σε όλη τη Νέα Αγγλία.

Είστε έτοιμοι να απαλλαγείτε από τους κοριούς μια για πάντα; Καλέστε το Modern τώρα στο 888-976-8853!

Schreibe einen Kommentar