Επίλυση προβλήματος τοπίου: The Hellstrip

1
Επίλυση προβλήματος τοπίου: The Hellstrip

Μερικοί άνθρωποι το αποκαλούν «λωρίδα της κόλασης»: αυτό το στενό κομμάτι χώρου ανάμεσα στο πεζοδρόμιο και το δρόμο. Για τους ιδιοκτήτες σπιτιού, μπορεί να είναι πονοκέφαλος: θέλετε να φαίνεται ελκυστικό, αλλά παίρνει το μεγαλύτερο βάρος της βρωμιάς, της κυκλοφορίας με τα πόδια και των επισκεπτών με σκύλους, κάτι που μπορεί να κάνει τη συντήρηση δύσκολη. Μία από τις πελάτισσές μας στο design ζήτησε μια λύση για τη λωρίδα της κόλασης, η οποία τυχαίνει να βρίσκεται σε μια πολυσύχναστη γειτονιά. Τίποτα, ούτε το γρασίδι, δεν θα έμενε ζωντανό στο φτωχό χώμα.

Η Samantha, η σχεδιάστρια Home Outside που δημιούργησε το σχέδιο ιδιοκτησίας του πελάτη, σχεδίασε αυτήν την όμορφη εναλλακτική λύση με χαμηλή συντήρηση. Ένας υπάρχων φοίνικας παραμένει στη θέση του, αλλά η γυμνή βρωμιά αντικαθίσταται με διαπερατό πλακόστρωτο. Οι ανυψωμένες ζαρντινιέρες μπορούν να γεμιστούν με καλό χώμα και λίπασμα για να διατηρηθούν οι ρίζες υγιείς και το ύψος τους σημαίνει ότι η κυκλοφορία των σκύλων δεν θα βλάψει τα φυτά.

Όταν σχεδιάζετε μια μόνιμη λύση «κολάσεως», φροντίστε πρώτα να ελέγξετε τις τοπικές διατάξεις σας. Συνήθως πρέπει να αποδεχτείτε ότι η πόλη έχει το δικαίωμα να σκάψει την περιοχή εάν χρειαστεί για πρόσβαση σε σωλήνες ή επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Schreibe einen Kommentar