Εργάζεστε λιγότερο για να κάνετε περισσότερα στο Life Coaches Blog – Life Coaches Blog

0
Εργάζεστε λιγότερο για να κάνετε περισσότερα στο Life Coaches Blog – Life Coaches Blog

Πέρασα χθες σκεπτόμενος τις απαντήσεις στις ερωτήσεις του Tim Ferris από το βιβλίο του The 4-Hour Workweek:

Ποιο 20% των προσπαθειών μου παράγει το 80% των αποτελεσμάτων μου στα οποία πρέπει να εστιάσω περισσότερο;

Και ποιο 80% των προσπαθειών μου που παράγουν το 20% των αποτελεσμάτων μου μπορώ να εξαλείψω από τη ζωή μου;

Η Αρχή 80/20, γνωστή και ως Αρχή Pareto, που ανακαλύφθηκε από τον Ιταλό οικονομολόγο Vilfredo Pareto, λέει ότι για πολλά γεγονότα, το 80% των αποτελεσμάτων προέρχεται από το 20% των αιτιών.

Αν και ο Tim δεν είναι ο πρώτος άνθρωπος που εφαρμόζει την Αρχή 80/20 στη ζωή, την εργασία και την παραγωγικότητα, το The 4-Hour Workweek αποτελεί μια εξαιρετικά ισχυρή υπόθεση για αυτό – και είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους βρίσκεται στα 3 κορυφαία των must- διαβάστε βιβλία παραγωγικότητας που προτείνω (τα άλλα 2 είναι το First Things First και το Getting Things Done).

Πώς εξάλειψα το 29% της υπερφόρτωσης των πληροφοριών μου

Ο Tim συνιστά να μειώσετε την ποσότητα των περιττών πληροφοριών που ρέουν στη ζωή σας για δύο βασικούς λόγους: οι πληροφορίες καταναλώνουν τόσο χρόνο όσο και προσοχή που θα μπορούσατε να ξοδέψετε αλλού.

Δεν μπορούσα να βρω την απάντηση στις ερωτήσεις του Tim παραπάνω, οπότε αποφάσισα, αν δεν έβρισκα έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο να μεγιστοποιήσω τα αποτελέσματά μου πρώτα, θα μπορούσα τουλάχιστον να χάσω λίγο επιπλέον βάρος. Έτσι αποφάσισα να ελευθερώσω όσο περισσότερο χρόνο και προσοχή μπορούσα.

Αν με γνωρίζετε, θα ξέρετε ότι είμαι μεγάλος θαυμαστής του εξορθολογισμού και της ακαταστασίας της ζωής και του περιβάλλοντος. Είμαι επίσης μεγάλος λάτρης της γνώσης, κάτι που εξηγεί τις 64 συνδρομές RSS στο RSS reader μου!

Ρίχνοντας μια ειλικρινή ματιά στις ροές μου. Ρώτησα τον εαυτό μου από ποια από τις ροές μου πήρα τη μεγαλύτερη αξία, για να επικεντρωθώ στην τιμή 80% από την είσοδο 20% και από ποια έλαβα τη μικρότερη τιμή για να μειώσω την τιμή 20% από την είσοδο 80%, μέσω εμπειρία ανάγνωσης τους τελευταίους μήνες. Όντας όσο πιο αδίστακτος μπορούσα, κατάφερα να βελτιώσω τις συνδρομές μου από 64 σε 45. Δεν είναι ιδανικό, αλλά παρόλα αυτά κατάφερα να μειώσω το 29% του φόρτου πληροφοριών μου!

lifecoaches_reduce

Μείωση υπερφόρτωσης πληροφοριών Μειώστε και απλοποιήστε. Φωτογραφία από τον Nathan.

(Μια απροσδόκητη έκπληξη: Πράγματι διέγραψα τον παππού όλων των ιστολογίων που προβάλλουν από τη λίστα συνδρομών μου, το Problogger του Darren Rowse. Διαπίστωσα ότι έχω αποκτήσει μεγαλύτερη αξία από αυτά τα 2 ιστολόγια σχετικά με το pro-blogging· Απόδοση και επιτυχημένο ιστολόγιο, αντ‘ αυτού .)

Εάν εργάζεστε πιο έξυπνα, εργάζεστε λιγότερο, εργάζεστε πιο ανόητοι και πρέπει να εργάζεστε περισσότερο

Άρχισα επίσης να σκέφτομαι το Life Coaches Blog και να επανεκκινήσω ένα έργο blog. Ήμουν ειλικρινής από την αρχή. Ξεκίνησα αυτό το blog για να δημιουργήσω θετικό αντίκτυπο, το έκανα επίσης για να βγάλω κέρδος – θέλοντας μια μέρα να έχω αρκετά κέρδη για να το κάνω αυτό με πλήρη απασχόληση, ώστε να μπορώ να δημιουργήσω ακόμα πιο θετικό περιεχόμενο.

Τον τελευταίο χρόνο ασχολούμαι με τη δημιουργία ενός άλλου blog. Αλλά αυτό που πάντα με σταματούσε ήταν το γεγονός ότι το Life Coaches Blog με κρατούσε ήδη απασχολημένο, μαζί με την πλήρη απασχόληση και τη ζωή μου, και δεν ήμουν σίγουρος ότι θα είχα αρκετό χρόνο για ένα νέο έργο.

Αλλά τις τελευταίες εβδομάδες αποφάσισα να πω? «βίδωσέ το, αν δεν το κάνω ποτέ δεν θα μάθω ποτέ» και ξεκίνησα ένα νέο έργο – μόνο για να με πέτυχε αυτή η συνειδητοποίηση: υπέφερα ακόμα από την παλιά μου πεποίθηση για τα χρήματα ότι για να βγάλω περισσότερα χρήματα , έπρεπε να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά;

Συνειδητοποίησα ότι αν ξεκινούσα ένα νέο blog τώρα, με όλες τις απαιτήσεις για τον χρόνο μου, θα εξακολουθούσα να έχω κολλήσει στον παλιό κύκλο της ανταλλαγής χρημάτων με το χρόνο, αντί της πιο κερδοφόρας φόρμουλας της ανταλλαγής χρημάτων με αξία.

Αυτό με έκανε να σκεφτώ την Αρχή 80/20 όπως ίσχυε στο ιστολόγιο Life Coaches. Ποιο 20% των προσπαθειών μου έφερε το 80% των αποτελεσμάτων μου; Και μετά με χτύπησε: το μάρκετινγκ του ιστολογίου μου είχε στην πραγματικότητα καλύτερα αποτελέσματα από το να εστιάσω στα γραπτά μου.

Μην με παρεξηγείτε, η σύνταξη ποιοτικού περιεχομένου είναι απαραίτητη – για αυτό έρχονται οι άνθρωποι στο ιστολόγιό σας αρχικά. Αλλά είναι τελικά άχρηστο να γράφεις το καλύτερο περιεχόμενο στον κόσμο όταν κανείς δεν θα το δει ποτέ!

Εστιάστε στη δημιουργία αξίας και όχι στη δημιουργία περισσότερης προσπάθειας

Νεαρή γυναίκα που εργάζεται σε ένα φορητό υπολογιστή σε ένα ρουστίκ περιβάλλον σε εξωτερικούς χώρους.
Νεαρή γυναίκα που εργάζεται σε ένα φορητό υπολογιστή σε ένα ρουστίκ περιβάλλον σε εξωτερικούς χώρους.

Δουλέψτε λιγότερο και κάντε περισσότερα

Ο στόχος δεν ήταν να μεταφέρω όλο και περισσότερη δουλειά στο πιάτο μου, ήταν να εξαλείψω το περιττό 80% της προσπάθειας και να μεγιστοποιήσω το βασικό 20% της αξίας. Συνειδητοποίησα ότι ένας βασικός τρόπος για να γίνει αυτό θα ήταν να συνεχίσω να ενθαρρύνω ενεργά τα άρθρα που υποβάλλονται από τους αναγνώστες.

Αυτή η λύση συνδυάζεται πολύ όμορφα με το μέλλον του Life Coaches Blog που οραματιζόμουν τον Μάιο του τρέχοντος έτους: να έχω το Life Coaches Blog να μην αφορά μόνο εμένα αλλά και με άρθρα άλλων προσκεκλημένων bloggers.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορώ να έχω τον επιπλέον χρόνο για να δουλέψω και να βελτιώσω το ίδιο το Life Coaches Blog. Τελικά όλοι ωφελούνται. οι αναγνώστες αποκτούν περισσότερες προοπτικές για το πώς να αλλάξουν τη ζωή τους, οι συντελεστές αποκτούν μεγαλύτερο κοινό και μπορώ να μεγιστοποιήσω τις προσπάθειές μου και να εργαστώ για να δημιουργήσω ένα καλύτερο ιστολόγιο Life Coaches.

Αυτή η άσκηση στο σχεδιασμό του τρόπου ζωής μετά την 4ωρη Εβδομάδα Εργασίας φέρνει πραγματικά μερικά ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Schreibe einen Kommentar