Μάθετε πώς να πολλαπλασιάσετε παχύφυτα το χειμώνα με 6 εκπληκτικά βήματα

1

Τα παχύφυτα έχουν παχιά, σαρκώδη φύλλα που είναι καλά προσαρμοσμένα για να τα συντηρούν σε ζεστά κλίματα. Αν και τα παχύφυτα βρίσκονται κυρίως σε θερμότερα περιβάλλοντα, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν στο κρύο.

Η καλύτερη εποχή για τον πολλαπλασιασμό των παχύφυτων είναι στις αρχές της άνοιξης. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να περιμένετε να έρθει η άνοιξη. Μαθαίνω πώς να πολλαπλασιάσετε τα παχύφυτα το χειμώνα με τον χρήσιμο οδηγό μας.

Πολλαπλασιασμός είναι ο τρόπος με τον οποίο αναπτύσσονται νέα φυτά από το μητρικό φυτό. Ο πολλαπλασιασμός μπορεί να γίνει με μοσχεύματα, σπόρους και σχίσιμο άλλων τμημάτων των φυτών.

Ο πολλαπλασιασμός των παχύφυτων είναι μια αρκετά απλή διαδικασία και τα υγιή νέα φυτά μπορούν να επιτευχθούν σε οποιαδήποτε εποχή, εάν φροντιστούν σωστά. Είμαστε εδώ για να μοιραστούμε τη σοφία μας για το πώς να πολλαπλασιάσουμε τα παχύφυτα το χειμώνα και πώς να τα φροντίζουμε.

Τι σημαίνει ο πολλαπλασιασμός των παχύφυτων;

Ο πολλαπλασιασμός των παχύφυτων αναφέρεται στην ανάπτυξη πολλών νέων φυτών από ένα μονογονεϊκό φυτό. Τα παχύφυτα πολλαπλασιάζονται συνήθως μέσω τριών μεθόδων που είναι οι εξής: μοσχεύματα φύλλων, μοσχεύματα μίσχων, μετατοπίσεις ή νεογνά.

Αν και η καταλληλότερη εποχή για τον πολλαπλασιασμό των παχύφυτων σας είναι τις αρχές της άνοιξης, σίγουρα δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πολλαπλασιάσετε κατά τη χειμερινή περίοδο. Η μέθοδος διάδοσης είναι σχετικά παρόμοια για οποιαδήποτε εποχή εκτός από μερικά επιπλέον μέτρα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσφέρετε λίγη επιπλέον ζεστασιά και φως τη χειμερινή περίοδο και να προστατεύσετε από το υπερβολικό κρύο.

Οδηγός βήμα προς βήμα για τον τρόπο πολλαπλασιασμού των παχύφυτων το χειμώνα

Ο πολλαπλασιασμός των παχύφυτων σας είναι μια αρκετά εύκολη διαδικασία. Με τις εύκολες, βήμα προς βήμα οδηγίες μας και τις εξαιρετικές συμβουλές φροντίδας, μπορείτε να μάθετε πώς να πολλαπλασιάσετε τα παχύφυτα το χειμώνα.

Αντικείμενα που θα χρειαστείτε

Πώληση

Φωτισμός σωλήνα GE Grow LED, για σπόρους και χόρτα, Ισορροπημένο φάσμα φωτός, μεσαία βάση, 24 ιντσών, 40 Watt (Πακέτο 1)

  • Καλλιεργήστε τα φυτά σας καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους: αυτά τα φώτα ανάπτυξης LED για φυτά εσωτερικού χώρου (πλήρους φάσματος) παρέχουν το τέλειο φυτικό φως υψηλής ποιότητας που θα επιτρέψει στον εσωτερικό σας κήπο να ανθίσει και να ανθίσει όλο το χρόνο.
  • Τα τέλεια φώτα ανάπτυξης για το σπίτι σας: αναδείξτε τον εσωτερικό σας κήπο χωρίς σκληρό ή αντιαισθητικό φωτισμό. Οι εσωτερικοί λαμπτήρες LED ανάπτυξης της GE παρέχουν μια ευχάριστη, φυσική θερμοκρασία φωτός που ενσωματώνεται καλά με οποιαδήποτε διακοσμητική αισθητική.
  • Λαμπτήρας εγκαταστάσεων μακράς διαρκείας, χαμηλής ενέργειας και χαμηλής θερμότητας: οι λαμπτήρες εγκαταστάσεων GE για φυτά εσωτερικού χώρου (πλήρους φάσματος) διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία LED που χρησιμοποιεί μόνο 40 watt ενέργειας με χαμηλή παραγωγή θερμότητας.
  • GE Grow Light με ισορροπημένο φάσμα φωτός για σπόρους και χόρτα: οι βολβοί GE Grow για φυτά εσωτερικού χώρου φαίνονται λευκοί στο μάτι αλλά έχουν κόκκινο/μπλε φάσμα φωτός που είναι τέλειο για ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, φυλλώδη πράσινα και βότανα.
  • Καλλιεργήστε λαμπτήρες για φυτά εσωτερικού χώρου: τώρα μπορείτε να καλλιεργήσετε οποιαδήποτε ποικιλία φυτών στο σπίτι σας. Τα φώτα GE Grow σχεδιάστηκαν προσεκτικά για να δίνουν στα φυτά σας το περισσότερο φως με υψηλή απόδοση PPF 72 μικρογραμμομόρια ανά δευτερόλεπτο.

Βήμα 1

Συγκεντρώστε όλα τα υλικά που απαιτούνται για να ξεκινήσετε το έργο σας. Θα χρειαστείτε βασικά υλικά όπως γλάστρες, ψαλίδια, μείγμα γλάστρας και ορμόνη ριζοβολίας. Τα φώτα ανάπτυξης είναι προαιρετικά.

Χρησιμοποιήστε τα μόνο εάν δεν έχετε αρκετό ηλιακό φως και ζεστασιά κατά τους κρύους μήνες του χειμώνα. Αφού έχετε προετοιμάσει τα πάντα, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε με τη διάδοση.

Βήμα 2

Πρέπει να πάρετε μερικά μοσχεύματα από τα παχύφυτα που επιθυμείτε που σκοπεύετε να πολλαπλασιάσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο μέρη για πολλαπλασιασμό μέσω μοσχευμάτων: στέλεχος και φύλλα. Πριν πάρετε τα μοσχεύματα, αποστειρώστε τα ψαλίδια bypass και βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρά και αιχμηρά. Μια αμβλύ λεπίδα μπορεί να βλάψει το φυτό και να δώσει μια πολύ ακατάστατη κοπή που είναι επίσης δύσκολο να επουλωθεί.

Τώρα επιλέξτε μερικά υγιή φύλλα ή μίσχο για να πάρετε τα μοσχεύματα. Σε σύγκριση, κόβοντας το στέλεχος, κόψτε ακριβώς πάνω από το φύλλο. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε φύλλα για πολλαπλασιασμό, κρατήστε ένα φύλλο ξεχωριστά και κάντε ένα ωραίο, καθαρό κόψιμο σε γωνία ακριβώς εκεί που το φύλλο συναντά το σώμα.

Επαγγελματική συμβουλή: Μην κόβετε πάρα πολλά φύλλα από ένα μόνο φυτό, διαφορετικά θα πεθάνει.

Χρησιμοποιήστε υγιή και ώριμα φύλλα για πολλαπλασιασμό. Αποφύγετε τη χρήση οποιωνδήποτε φύλλων με ρυτίδες ή κηλίδες. Η χρήση ψαλιδιού ή μαχαιριού για την κοπή των φύλλων αποθαρρύνεται καθώς τα φύλλα είναι σφιχτά συσκευασμένα μεταξύ τους.

Μπορεί να βλάψει άλλα φύλλα ενώ κόβετε ένα φύλλο. Μια πολύ πιο εύκολη και ασφαλής προσέγγιση σε αυτό το πρόβλημα είναι απλώς το μάδημα των φύλλων με το χέρι.

Μην είστε πολύ σκληροί και δυναμικοί. Απλώς κουνήστε το φύλλο απαλά πάνω-κάτω μέχρι να ελευθερωθεί. Μην αφήνετε κανένα μέρος του φύλλου πίσω στο στέλεχος όταν αφαιρείτε ένα φύλλο.

Βήμα 3

Αφού ετοιμαστούν τα μοσχεύματα, είναι ώρα να τα βουτήξουμε στην ορμόνη ριζοβολίας. Η χρήση ορμόνης ριζοβολίας είναι εντελώς προαιρετική. Ωστόσο, θα τονώσει την ανάπτυξη των μοσχευμάτων σας και θα τους δώσει ένα δυνατό ξεκίνημα κατά τη χειμερινή περίοδο. Βουτήξτε στην ορμόνη ριζοβολίας στις πλευρές από τις οποίες κόβονται τα φύλλα.

Βήμα 4

Πριν τοποθετήσετε τα μοσχεύματα στο μείγμα γλάστρας, αφήστε τα να ξεκουραστούν μέχρι να σχηματιστεί κάλος. Όταν ένα παχύφυτο κόβεται, απελευθερώνει υγρό υλικό που καλύπτει και επουλώνει την πληγή. Αυτό το υγρό θα στεγνώσει και θα βοηθήσει στην επούλωση της πληγής από το σημείο κοπής. Το να αφήσετε το παχύφυτο να σχηματίσει κάλους είναι απαραίτητο, καθώς θα αποτρέψει τη σήψη.

Αφού κόψετε τα φύλλα σας, αφήστε τα να ξεκουραστούν οπουδήποτε σαν περβάζι για λίγες ώρες ή μια μέρα. Μόλις σχηματιστεί ο κάλος, τα μοσχεύματα είναι έτοιμα για φύτευση.

Βήμα 5

Αφήστε τα μοσχεύματα με κάλους για μερικές μέρες και θα παρατηρήσετε ότι οι κάλες άκρες σχηματίζουν νέες ρίζες ή φύλλα. Φυτέψτε μικρές ρίζες ή φύλλα στο έδαφος όταν τα δείτε να μεγαλώνουν.

Μπορείτε να φυτέψετε τα μοσχεύματα σας σε μεμονωμένες γλάστρες ή να φυτέψετε ολόκληρη την παρτίδα σε ένα μεγάλο δοχείο. Όταν τα μοσχεύματα είναι αρκετά μεγάλα, μπορείτε να τα ξαναφυτέψετε από το δοχείο σε άλλες γλάστρες ή κήπους.

Να είστε πολύ ευγενικοί όταν φυτεύετε τα μοσχεύματα, καθώς οι ρίζες είναι πολύ λεπτές. Χρησιμοποιήστε ένα κατάλληλο μείγμα γλάστρας για παχύφυτα. Ένα μείγμα γλάστρας με υψηλή περιεκτικότητα σε χώμα, περλίτη, τύρφη και λίγη λάσπη αποτελεί εξαιρετική επιλογή για παχύφυτα. Ένα τέτοιο μείγμα γλάστρας παρέχει εξαιρετική αποστράγγιση έτσι ώστε τα παχύφυτα να μην σαπίζουν.

Πώς να πολλαπλασιάσετε τα παχύφυτα το χειμώνα 2
Πολλαπλασιασμός παχύφυτου – μέσω Flickr

Βήμα 6

Τώρα που τα μοσχεύματα σας έχουν φυτευτεί και έχουν στερεωθεί καλά, ψεκάστε τα με νερό. Χρησιμοποιήστε ελάχιστο νερό και μην αφήνετε το χώμα να παραμείνει υγρό. Δώστε στα παχύφυτα ένα ζεστό περιβάλλον και προστατέψτε τα από το κρύο των χειμερινών μηνών.

Για να δημιουργήσετε ιδανικές συνθήκες και να παρέχετε ουσιαστικό φως και θερμότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φως LED ανάπτυξης. Θα εξασφαλίσει την υγιή ανάπτυξη των νέων παχύφυτων σας.

Συνεχίστε να φροντίζετε τον πολλαπλασιασμό σας όπως θα κάνατε συνήθως και θα ανταμειφθείτε με νέα παχύφυτα σε 4 έως 6 εβδομάδες.

Συμβουλές φροντίδας για τον πολλαπλασιασμό παχύφυτων το χειμώνα

Για να διασφαλίσουμε ότι τα παχύφυτά σας παραμένουν υγιή και χαρούμενα κατά τη χειμερινή περίοδο, έχουμε συγκεντρώσει μερικές εξαιρετικές συμβουλές φροντίδας.

  • Κρατήστε τα παχύφυτα του μωρού σας σε εσωτερικούς χώρους και κρατήστε τα ζεστά. Ακόμα κι αν τα ώριμα παχύφυτα αντέχουν το κρύο του χειμώνα, τα μωρά είναι πολύ ευαίσθητα και χρειάζονται επιπλέον φροντίδα.
  • Τα παχύφυτα για μωρά χρειάζονται άφθονο φως για να γίνουν μεγάλα και υγιή. Εάν δεν λαμβάνετε αρκετό ηλιακό φως κατά τους χειμερινούς μήνες, σας προτείνουμε να αγοράσετε το grow light.
  • Τα παχύφυτα μωρών δεν έχουν περίτεχνα δίκτυα ρίζας. ως εκ τούτου, τίποτα δεν τους κρατά στη θέση τους. Κατά το πότισμα, να είστε πολύ απαλοί καθώς μπορείτε εύκολα να ξεκολλήσετε και να ξεκολλήσετε τα φυτά. Ο καλύτερος τρόπος για να τα ποτίσετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα υδραυλικό νερό.
  • Η γονιμοποίηση είναι περιττή κατά τη φάση ανάπτυξης και πολλαπλασιασμού, ακόμη και το χειμώνα. Τα παχύφυτα αδρανούν τους χειμερινούς μήνες, οπότε δεν χρειάζεται λίπασμα. Μπορείτε να γονιμοποιήσετε τα παχύφυτά σας την άνοιξη και το καλοκαίρι καθώς αυτή είναι η εποχή που τα παχύφυτα αναπτύσσονται με πολύ γρήγορο ρυθμό.


συμπέρασμα

Τα παχύφυτα αναπτύσσονται καλύτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τα πολλαπλασιάσετε τους χειμώνες. Η διαδικασία είναι πολύ παρόμοια. το μόνο που χρειάζεστε είναι να προσέχετε περισσότερο για να τα βοηθήσετε να συντηρηθούν στο κρύο του χειμώνα. Φτιάξαμε έναν οδηγό 6 βημάτων για τον πολλαπλασιασμό των παχύφυτων το χειμώνα.

Κρατήστε τα χυμώδη μωρά σας μακριά από το κρύο του χειμώνα, παρέχετε επαρκή θερμότητα και φως και παρακολουθήστε τα να μεγαλώνουν! Πείτε μας πώς εξελίχθηκε η διάδοσή σας στα σχόλια παρακάτω!

Schreibe einen Kommentar