Μουσείο ερήμου Arizona-Sonora στο Tucson

0
Μουσείο ερήμου Arizona-Sonora στο Tucson

Ο Τζος είχε απροσδόκητα ρεπό χθες, οπότε περάσαμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο Μουσείο ερήμου Arizona-Sonora στο Tucsonκοντά σε Εθνικό Πάρκο Saguaro (Δυτικά). Αγοράσαμε το οικογενειακή συνδρομή πέρυσι που μετακομίσαμε για πρώτη φορά στην περιοχή και σίγουρα αξίζει τα 125 $ το χρόνο και για τους 8 μας! Τα εισιτήρια εισόδου μιας χρήσης θα κόστιζε περισσότερο νομίζω.

Το Μουσείο της Ερήμου είναι μια μοναδική εμπειρία: ζωολογικός κήπος, βοτανικός κήπος, ενυδρείο, μουσείο φυσικής ιστορίας και γκαλερί τέχνης όλα σε ένα. Αγαπούσαμε κάθε λεπτό και παρόλο που ήταν η δεύτερη επίσκεψή μας, δεν μπορούσαμε να δούμε τα πάντα. Θα πρέπει να επιστρέψουμε ξανά για να δούμε το ενυδρείο, την γκαλερί τέχνης, το ελεύθερη πτήση αρπακτικών και περπατήστε το πλήρες μονοπάτι της ερήμου. Του μουσείου υψηλή βαθμολογία στο TripAdvisor είναι άξια!

Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του Τζος στο Μουσείο της Ερήμου. Ήταν πραγματικά πολύ απασχολημένο σήμερα λόγω της ομοσπονδιακής αργίας (Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Τζούνιορ), αλλά το πάρκο είναι τόσο μεγάλο που όλοι περνούν μέσα και δεν είχε πολύ κόσμο μόλις ήμασταν μέσα.

Επειδή το Μουσείο της Ερήμου καλύπτει τόσους πολλούς διαφορετικούς τομείς ενδιαφέροντος, θα εστιάσω κυρίως στα ζώα σε αυτήν την ανάρτηση.

Σταματήσαμε από τα ερπετά και τα ασπόνδυλα που χτίζουν πρώτα. Τα παιδιά είναι πάντα γοητευμένα από τα φίδια, τις σαύρες, τους βατράχους, τους φρύνους και τα ζωύφια εδώ.

Φίδι αμπέλου

Οι Sonoran Green Toads έχουν μια συνάντηση

Υπάρχουν συχνά εθελοντές σε όλο το πάρκο που έχουν στρωμένα τραπέζια με ζώα ή αντικείμενα ενδιαφέροντος για τα οποία θα μιλήσουν. Προτείνω ανεπιφύλακτα να σταματήσετε σε αυτά γιατί υπάρχουν πολλά να μάθετε από τους εθελοντές! Αυτή η ταραντούλα βρισκόταν στο κτίριο των ερπετών και των ασπόνδυλων.

Ενώ βρισκόμασταν σε αυτό το κτίριο, ο Τζος μπόρεσε να δείξει σε έναν εθελοντή μια εικόνα ενός φρύνου που είχε δει στο δρόμο μας κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων πέρυσι. Αναρωτιόμασταν για μήνες τι είδους ήταν αλλά δεν μπορούσαμε να το αναγνωρίσουμε. Ο εθελοντής μας είπε ότι ήταν α βατραχοπόδαρος. Ζήτω! Ήμασταν πολύ χαρούμενοι που το ανακαλύψαμε.

Στη συνέχεια, σταματήσαμε σε ένα άλλο εκθεσιακό τραπέζι και μάθαμε για τα saguaros.

Μάθαμε ότι οι τρύπες που βλέπουμε συχνά στα saguaros, συμπεριλαμβανομένων μερικών από αυτές που υπάρχουν στην ιδιοκτησία μας, γίνονται είτε από δρυοκολάπτη Gila είτε από επιχρυσωμένο τρεμόπαιγμα. Ξεθάβουν μια κοιλότητα στο saguaro και φεύγουν για λίγο. Όταν επιστρέφουν, το saguaro έχει σχηματίσει αυτό το σκληρό κάλυμμα γύρω από την κοιλότητα, ένα τέλειο σπίτι για τον δρυοκολάπτη ή το τρεμόπαιγμα. Η «μπότα» του saguaro είναι ένα από τα πράγματα που μένουν όταν πεθαίνει ένα saguaro.

Αυτά είναι baby saguaros! Το μεγαλύτερο από αυτά τα μωρά saguaros είναι περίπου 13 μηνών. Τα μωρά saguaros δυσκολεύονται να το φτιάξουν. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να τους εμποδίσουν να μεγαλώσουν στα saguaros που βλέπουμε στην έρημο.

Αυτός ο σκίουρος βρισκόταν έξω από την περιοχή συζήτησης saguaro. Στην αρχή, σκεφτήκαμε ότι δεν ήταν αληθινό γιατί καθόταν τόσο ακίνητο!

Υπάρχει μια προσομοιωμένη σπηλιά που τα παιδιά λατρεύουν να περπατούν. Είναι μια από τις αγαπημένες μας περιοχές. Στο τέλος, υπάρχει αυτό το ψηφιακό μικροσκόπιο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δείτε τη δομή διαφορετικών ορυκτών καθώς και μερικών εντόμων. Ακριβώς έξω από την έξοδο από το σπήλαιο υπάρχει μια προσομοιωμένη περιοχή χωματερής ορυχείων όπου τα παιδιά λατρεύουν να πηγαίνουν αναζητώντας ενδιαφέροντες βράχους. Επιτρέπεται να πάρετε μαζί σας ένα ή δύο δείγματα στο σπίτι! Αυτή τη φορά υπήρχε ένας εθελοντής που μπόρεσε να βοηθήσει στον εντοπισμό βράχων. Ήταν τόσο υπομονετική με τα παιδιά μου και ήταν χαρούμενοι που είχαν τη βοήθεια!

Έπρεπε να περιμένουμε λίγα λεπτά για να δούμε τη Strawberry the Black Bear μιας και βρισκόταν στο πίσω μέρος της. Ένας εργαζόμενος στον ζωολογικό κήπο έφτιαξε λίγο φαγητό για να φάει ο Strawberry στο εξωτερικό περίβλημα, όπως marshmallows, μάνγκο, ένα βραστό αυγό και μερικά σταφύλια. Ήταν διασκεδαστικό να βλέπεις τον Strawberry να τρώει τα marshmallows.

Η επόμενη στάση μας ήταν το Cat Canyon όπου είδαμε έναν οσελότ, δύο μπόμπατ και μια γκρίζα αλεπού.

Αυτός ο οσελότ απολάμβανε να τρώει έναν νεκρό αρουραίο. Μετά, πήγε και πήρε έναν υπνάκο!

Αυτή η όμορφη γκρίζα αλεπού περιπλανήθηκε γύρω από το περίβλημά της πριν σκαρφαλώσει στο δέντρο για να πάρει έναν υπνάκο.

Οι υπόλοιπες εικόνες ζώων είναι από διάφορες άλλες περιοχές του πάρκου. Διασκεδάζαμε τόσο πολύ απλά περιπλανώμενοι που ξέχασα να παρακολουθώ πού βρισκόμασταν!

Πρόβατα Bighorn που κάνουν ένα διάλειμμα. Ήταν μετά το μεσημεριανό γεύμα αυτή την ώρα και νομίζω ότι τα περισσότερα ζώα, ακόμα και τα πουλιά, είχαν αποφασίσει ότι ήταν ώρα για ύπνο! Έξυπνα ζώα!

Ο Τζος πήρε μερικά από τα παιδιά στο μονοπάτι της ερήμου για να βρει ακόντια. Είδαν αυτούς τους δύο να παίρνουν έναν υπνάκο.

Υπήρχε μια προσεγμένη έκθεση που είναι ιδιαίτερα καλή για παιδιά που ονομάζεται Life in the Rocks. Θα μπορούσατε να δείτε τα εκθέματα πάνω από το έδαφος και κάτω από το έδαφος (ή υποβρύχια). Αυτό ήταν ένα ρέμα έκθεσης και υπήρχαν πολλά βατράχια για να δείτε! Είδαμε επίσης έναν παλαμάκι στο λαγούμι του υπόγεια.

Οι επόμενες φωτογραφίες θα είναι από το κλουβί των κολιμπρί.

Το κλουβί των κολιμπρί ήταν διασκεδαστικό να περπατάς. Προσπαθήσαμε να είμαστε ήσυχοι για να μην τους τρομάξουμε. Νομίζω ότι τα κολίβρια παραπάνω είναι κολίβρια με πλατύ λογαριασμό.

Αυτό το χαριτωμένο τραχύ κολίβριο κρυβόταν σε ένα δέντρο. Τουλάχιστον, δεν πέταξε μακριά ενώ το κοιτούσαμε.

Υπήρχαν τόσα πολλά πράγματα για να τραβήξετε φωτογραφίες στο Arizona-Sonora Desert Museum. Ανυπομονώ να έρθω ξανά εδώ την άνοιξη! Μπορώ μόνο να φανταστώ πώς είναι τα λουλούδια!

-Λιν

Schreibe einen Kommentar