Οδηγός 6 βημάτων για να σας βοηθήσει

0
Οδηγός 6 βημάτων για να σας βοηθήσει

Η υδροσπορά είναι μια τεχνική φύτευσης που περιλαμβάνει σπόρους και σάπια φύλλα που διαμορφώνονται σε πολτό. Η υδροσπορά είναι μια εναλλακτική λύση στη συμβατική διαδικασία ξηρής σποράς και σποράς. Η υδροσπορά είναι σίγουρα ένας αποτελεσματικός τρόπος και είμαστε εδώ για να σας μάθουμε τα πάντα πώς να προετοιμαστείτε για υδροσπορά.

Η διαδικασία της υδροσποράς έχει γίνει αρκετά δημοφιλής μεταξύ των κηπουρών και των τοπίων λόγω των πολυάριθμων πλεονεκτημάτων της.

Η υδροσπορά είναι μια γρήγορη, αποτελεσματική και αποτελεσματική διαδικασία για να αποκτήσετε ένα καταπράσινο γκαζόν. Η υδροσπορά προσφέρει ευκολότερη εφαρμογή, χαμηλότερο κόστος, εξοικονομεί χρόνο και ένα υγιές έδαφος καλύπτει πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Η επαφή με το νερό ενεργοποιεί τη βλάστηση των σπόρων και το σάπια φύλλα βοηθά στην παροχή ενός καλύμματος που συγκρατεί την υγρασία. Σε αυτό το άρθρο, καλύπτουμε όλα τα βασικά της προετοιμασίας για την υδροσπορά και τις συμβουλές φροντίδας παρακολούθησης για να έχετε έναν καταπράσινο κήπο.

Τι είναι η υδροσπορά;

Η υδροσπορά είναι όταν οι σπόροι αιωρούνται σε ένα μείγμα πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά, νερό και σάπια φύλλα, σχηματίζοντας πολτό. Η επαφή μεταξύ του νερού και των σπόρων στη δεξαμενή πολτού υποκινεί τη διαδικασία της βλάστησης.

Το προστιθέμενο σάπια φύλλα στο μείγμα του πολτού βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας και διατηρεί το χώμα ανέπαφο και στη θέση του. Αυτός ο πολτός ψεκάζεται απευθείας στο έδαφος μετά την προετοιμασία του. Ξεκινά τη διαδικασία βλάστησης και αυξάνει τον ρυθμό ανάπτυξης, με αποτέλεσμα την ταχύτερη και υγιέστερη ανάπτυξη.

Οφέλη από την υδροσπορά

Η υδροσπορά έχει κερδίσει δημοτικότητα λόγω πολλών πλεονεκτημάτων που υπερτερούν της συμβατικής μεθόδου ξηρής σποράς. Ακολουθούν ορισμένα οφέλη της υδροσποράς:

  • Η εφαρμογή της υδροσποράς είναι πολύ απλή και αποτελείται από ένα μόνο βήμα. Είναι πολύ πιο γρήγορο και πιο εύκολο να γίνει και μπορεί να γίνει από ένα μόνο άτομο με ελάχιστο κόπο και χρόνο.
  • Η σπορά σπόρων με το χέρι σε ακανόνιστες περιοχές μπορεί να είναι δύσκολη. Με τη βοήθεια της υδροσποράς, μπορείτε να καλύψετε κάθε γωνιά και κάθε ακανόνιστη ή ατημέλητη περιοχή με μεγάλη ευκολία. Οι πλαγιές και τα μεγάλα έργα εξωραϊσμού γίνονται πολύ εύκολα με τη βοήθεια της υδροσποράς.
  • Η υδροσπορά είναι μια πολύ οικονομική μέθοδος. Η υδροσπορά κοστίζει περίπου 60-80% λιγότερο από το κόστος του χλοοτάπητα.
  • Είναι επίσης πολύ αποδοτικό στο χρόνο. Χρειάζεται το 1/3rd του συνολικού χρόνου που χρειάζεται για τη σπορά των σπόρων. Μειώνει το κόστος εργασίας και τις επιπλέον ώρες για να κάνετε όλη τη σκληρή δουλειά.
  • Με τη διαδικασία της υδροσποράς, μπορείτε να εφαρμόσετε λίπασμα, σπόρους, νερό και σάπια φύλλα ταυτόχρονα.
  • Η υδροσπορά εξαλείφει την ανάγκη χρήσης καλαμιού και είναι πολύ πιο εύκολη η μεταφορά και η αποθήκευση από ένα καλαμάκι.
  • Η υδροσπορά δεν απομακρύνει τη σκόνη και δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί μετά. Επίσης δεν περιέχει σπόρους ζιζανίων.
  • Η υδροσπορά δεν προκαλεί καμία απώλεια αζώτου από το έδαφος όπως το άχυρο μετά την αποσύνθεση.
  • Σε αντίθεση με το άχυρο, που δίνει μια πολύ απείθαρχη και άθλια εμφάνιση στον κήπο σας, η υδροσπορά έχει μια φρέσκια πράσινη εμφάνιση που φαίνεται πολύ πιο ελκυστική.
  • Η υδροσπορά εξασφαλίζει ομοιόμορφη εκταμίευση των σπόρων και διευκολύνει την ομοιόμορφη βλάστηση.
Πώς να προετοιμαστείτε για υδροσπορά 2
Υδροσπορά ενός τμήματος αναχωμάτων γειτονιάς του River Park – μέσω Flickr

Πώς να προετοιμαστείτε για υδροσπορά;

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία της υδροσποράς, τίθεται το ερώτημα: πώς να προετοιμαστείτε για υδροσπόρους; Συνεχίστε να ακολουθείτε τον οδηγό μας για να μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πώς να προετοιμαστείτε για υδροσπορά. Για περαιτέρω βοήθεια, έχουμε συνδέσει ένα εκπαιδευτικό βίντεο.

1. Απαλλαγείτε από τυχόν συντρίμμια

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία υδροσποράς, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προετοιμάσετε το έδαφος και τη θέση για υδροσπορά. Καθαρίστε όλη την περιοχή όπου σκοπεύετε να ψεκάσετε τους σπόρους. Αφαιρέστε όλα τα στερεά απόβλητα, πέτρες, ξύλα και βράχους από την επιφάνεια της γης.

Αφαιρέστε όλα τα ζιζάνια που φυτρώνουν στη γη σας. Απαλλαγείτε από οποιαδήποτε υπάρχουσα φυτεία ή γρασίδι και κάντε ολόκληρη τη γη εντελώς καθαρή.

2. Ποτίστε σωστά τη γη

Είναι ζωτικής σημασίας να αρδεύεται σωστά η γη για να διασφαλιστεί η επιτυχία της υδροσποράς. Συνιστάται να εγκαταστήσετε το σύστημα άρδευσης, όπως ψεκαστήρες νερού, και να τα δοκιμάσετε πριν από την υδροσπορά.

3. Μέχρι το πάνω μέρος του εδάφους

Είναι καλύτερο να φροντίζετε το έδαφος πριν από την υδροσπορά, ειδικά εάν το έδαφος είναι συμπαγές. μέχρι το χώμα του κήπου σε βάθος περίπου 5 ιντσών. Εάν η ποιότητα του εδάφους σας είναι αρκετά καλή, τότε δεν χρειάζεστε καμία τροποποίηση. Εάν χρειάζεται να τροποποιήσετε το χώμα, τότε συνιστάται ένα μείγμα ανάμειξης 50/50. Εάν φέρετε στρογγυλό χώμα ή φυτόχωμα, προτείνεται να βαθμολογήσετε την περιοχή μετά.

4. Μείωση ζιζανίων και χόρτων

Για να απαλλαγείτε πλήρως από το αδρανές ζιζάνιο που κρύβεται στο χώμα σας, πρέπει να το βγάλετε πλήρως. Για το σκοπό αυτό, εφαρμόστε λίγο κόκκους λίπασμα τύπου 16-6-8 στη γη σας και μετά ποτίστε το απλόχερα. Συνεχίστε να ποτίζετε τακτικά για δέκα ημέρες για να προκαλέσετε και να φυτρώσουν οι σπόροι των αδρανών ζιζανίων.

Μετά από αυτό, εφαρμόστε ένα γρασίδι και ζιζανιοκτόνο για να αφαιρέσετε τυχόν υπόλοιπο ζιζάνιο. Αποφύγετε το πότισμα της περιοχής για 24 ώρες μετά την εφαρμογή ζιζανίων και γρασιδιού. Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο καθώς θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της υπερβολικής ανάπτυξης ζιζανίων. Αφού μειώσετε τα ζιζάνια και το γρασίδι, περιμένετε περίπου 1-5 ημέρες για να ξεκινήσετε την υδροσπορά. Ελέγξτε την ετικέτα της συσκευασίας του ζιζανιοκτόνου σας για να έχετε τη σωστή ιδέα.

5. Αναβαθμολόγηση της Γης

Αφού κάνετε όλα τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω, είναι καιρός να αναβαθμίσετε τη γη σας πριν από την υδροσπορά. Η ταξινόμηση είναι σημαντική για να κάνετε την επιφάνεια του εδάφους σας λεία και επίπεδη. Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος σε ολόκληρη την περιοχή είναι χαλαρό και όχι συμπαγές.

6. Spray Away!

Με αυτά τα απλά βήματα, τώρα είστε έτοιμοι να ψεκάσετε την καθορισμένη περιοχή σας. Επιτρέψτε την εύκολη πρόσβαση στον ψεκαστήρα και τη δεξαμενή, ώστε να μπορεί να κινείται ελεύθερα και να δουλεύει ολόκληρη τη γη πιο εύκολα και αποτελεσματικά. Αφαιρέστε τυχόν εμπόδια ή εμπόδια για να διασφαλίσετε ότι ο ψεκαστήρας μπορεί να φτάσει ομοιόμορφα σε όλα τα μέρη.

Τώρα ψεκάστε ομοιόμορφα ολόκληρη τη γη χωρίς να αφήνετε κενά και θα είστε έτοιμοι να πάτε. Το γρασίδι σας θα αρχίσει να μεγαλώνει κάπου μεταξύ 3 και 7 ημερών και σύντομα θα έχετε ένα καταπράσινο γκαζόν.

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για υδροσπορά;

Η καλύτερη εποχή για υδροσπορά είναι νωρίς την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Αυτές οι εποχές παρέχουν τις κατάλληλες περιβαλλοντικές συνθήκες για να αναπτυχθούν οι σπόροι ευτυχισμένοι και υγιείς. Η άνοιξη και το φθινόπωρο παρέχουν τη σωστή ποσότητα δροσερού καιρού και είναι αρκετά υγρά για να διατηρήσουν την υγιή ανάπτυξη των σπόρων.

Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε νωρίς την άνοιξη ή το φθινόπωρο για να αφήσετε στους σπόρους σας αρκετό χρόνο να αναπτυχθούν και να εδραιωθούν πριν από τις σκληρές εποχές. Θα δώσει στους σπόρους σας την ευκαιρία να ευδοκιμήσουν και να διατηρηθούν ακόμη και κατά τη διάρκεια των ακραίων καυτών και κρύων θερμοκρασιών της καλοκαιρινής και χειμερινής περιόδου, αντίστοιχα.


συμπέρασμα

Το να έχει ένα καταπράσινο γκαζόν είναι το όνειρο κάθε κηπουρού, αλλά όλη η χειρωνακτική εργασία που χρειάζεται μπορεί να είναι επίπονη. Με την υδροσπορά, η όλη διαδικασία φύτευσης ενός κήπου έχει γίνει τόσο δροσερή. Σας έχουμε διδάξει όλα τα βασικά για το πώς να προετοιμαστείτε για την υδροσπορά, ώστε να μπορέσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Η υδροσπορά καθιστά τη διαδικασία πολύ αποτελεσματική και μειώνει σημαντικά το κόστος και τον χρόνο σε σύγκριση με τη συμβατική ξηρή σπορά των σπόρων. Ακολουθήστε τις χρήσιμες συμβουλές μας για να πετύχετε έναν υγιεινό και λαχταριστό κήπο. Μοιραστείτε τα ευγενικά σας σχόλια μαζί μας στα σχόλια παρακάτω!

Πηγές

Schreibe einen Kommentar