Ο CMO του El Pollo Loco σχεδίασε την καριέρα των ονείρων του: Εμπνευσμένη συνέντευξη με τον Andy Rebhun

0
Ο CMO του El Pollo Loco σχεδίασε την καριέρα των ονείρων του: Εμπνευσμένη συνέντευξη με τον Andy Rebhun

Ο Andy Rebhun είναι ο CMO του El Pollo Loco και είχε την καλοσύνη να μοιραστεί μαζί μας την ιστορία του Designing Your Life αφού ανέφερε την επίδραση που είχε το βιβλίο πάνω του στο Adweek. Το βιογραφικό του και η συνέντευξή του είναι παρακάτω:

Ο Andy Rebhun είναι ο Chief Marketing Officer στην El Pollo Loco. Ο Andy είναι ένα ολοκληρωμένο στέλεχος παγκόσμιου μάρκετινγκ που έχει προσφέρει προϊόντα πρώτης στην αγορά και κερδοφόρα ανάπτυξη για επωνυμίες δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εταιρείες του Fortune 50 μέσω καινοτομίας προϊόντων, στρατηγικής επωνυμίας, ολοκληρωμένου μάρκετινγκ, ψηφιακού μετασχηματισμού και εξυπηρέτησης πελατών. Ως CMO της El Pollo Loco, είναι υπεύθυνος για την επίβλεψη όλων των λειτουργιών μάρκετινγκ και στρατηγικής επωνυμίας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης μενού και νέων προϊόντων, διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων, ψηφιακών και κοινωνικών μέσων και αφοσίωσης των καταναλωτών για την εταιρεία 487 της El Pollo Loco και εστιατόρια franchise σε έξι πολιτείες .

Ο Andy είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor of Arts από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin Madison και MBA από το Kellogg School of Management. Αυτή τη στιγμή ζει στην Playa Vista της Καλιφόρνια, όπου του αρέσει να τρέχει στην παραλία, να κάνει ποδήλατο Peloton, να δοκιμάζει νέα εστιατόρια και να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.

Ο καθηγητής σας, Κάρτερ, δίδαξε σε μια τάξη που σας ενέπνευσε και πρότεινε *ένα βιβλίο* που σας ενέπνευσε, πείτε μας για αυτό:

Ήμουν εξαιρετικά τυχερός που είχα την τιμή να γνωρίσω τον Carter τον Φεβρουάριο του 2019. Η τάξη του ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς στο Kellogg School of Management και αρχικά δεν μπορούσα να μπω. Εμφανίστηκα καθώς ξεκίνησε το μάθημα και ήταν ευγενικός αρκετά για να με αφήσουν να μπω παρόλο που δεν υπάρχει δυνατότητα εγγραφής. Η καριέρα του ήταν παρόμοια με τη δική μου και ένιωθα ότι μπορούσα να μάθω πολλά από αυτόν. Δεν πήρα το μάθημα για πίστωση, αλλά βαθμολόγησε όλες τις εργασίες μου και μου έδωσε τεράστια σχόλια που βοήθησαν να αλλάξω την οπτική μου για πολλά στοιχεία της ζωής μου. Η τάξη του Carter περιστράφηκε γύρω από ένα βιβλίο που έγραψε με τίτλο The Right- and Wrong- Stuff: How Brilliant Careers are Made and Unmade. Είναι μια εξαιρετική ανάγνωση και το προτείνω ανεπιφύλακτα. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, ο Carter συνέστησε επίσης ανεπιφύλακτα το Designing Your Life, το οποίο τελικά αποφάσισα να διαβάσω και τα υπόλοιπα είναι ιστορία!

Αναφέρετε κοιτάζοντας πίσω, μπορείτε να δείτε μερικές από τις στιγμές που σχεδιάσατε στην άσκησή σας, μπορείτε να μοιραστείτε ένα παράδειγμα (ή τρεις) από αυτές τις στιγμές μαζί μας;

Θα απαντήσω σε αυτό σε τρία διαφορετικά κομμάτια: Καριέρα, Ταξίδια/Ζωή, Προσωπικά/Οικογενειακά

  1. Από επαγγελματικής σκοπιάς, ήταν ονειρεμένος και εκτεταμένος στόχος μου να έχω την ευκαιρία να γίνω CMO μέχρι τα 40. Υπήρχαν μερικά άλλα ορόσημα σταδιοδρομίας που θα έπρεπε να αντιμετωπίσω πρώτα, με πιο αξιοσημείωτο ανώτερη ψηφιακή ηγετική θέση για να δείξω αυτό που πιστεύω ότι είναι μια κρίσιμη δεξιότητα στο σημερινό CMO. Είχα την τύχη να λάβω την ευκαιρία να γίνω μέλος της ομάδας El Pollo Loco τον Οκτώβριο του 2019 ως Αντιπρόεδρος της Digital, να είμαι κάτοχος του P&L και να βοηθήσω στον ψηφιακό μετασχηματισμό στην αφοσίωση, την παράδοση εκτός έδρας, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μου άρεσε η δουλειά που μου επέτρεψε να κάνω μεγάλο αντίκτυπο σε μια μικρότερη εταιρεία.
  2. Ταξίδι/Ζωή: Όταν άρχισα να σχεδιάζω τη ζωή μου στα μέσα του 2019, ήταν προ-πανδημία, οπότε συγκέντρωσα αυτό που ένιωσα ότι ήταν ένα κάπως επιθετικό ταξιδιωτικό πρόγραμμα για 4-5 χρόνια. Πολύ γρήγορα άρχισα να θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο και λόγω ενός αυστηρού ταξιδιωτικού προγράμματος στα Ford και McDonald’s είχα την ευκαιρία να γίνω jetsetter με πολλαπλές εξαργυρώσεις ταξιδιών βραβείων. Το καλοκαίρι του 2019, πήγα να επισκεφτώ τους φίλους μου από το μεταπτυχιακό που είχα γνωρίσει στο Τελ Αβίβ. Έκανα ένα ταξίδι με μερικούς φίλους μεταπτυχιακούς στην Κολομβία τον Αύγουστο του 2019. Έκανα ένα μόνο ταξίδι στο Μπαλί τον Σεπτέμβριο του 2019. Επισκέφθηκα έναν φίλο μου στον Ισημερινό τον Ιανουάριο του 2020 και βίωσα το πρώτο μου Καρναβάλι στη Βραζιλία στις αρχές Μαρτίου 2020. Αυτό ήταν όλα πριν από την πανδημία. Μόλις τώρα αρχίζω να συνεχίζω από εκεί που σταμάτησα.
  3. Ήξερα ότι ήθελα κάποια στιγμή να είμαι πιο κοντά στο σπίτι. Μετακόμισα 6 φορές σε 11 χρόνια μεταξύ Ντιτρόιτ, Κάνσας Σίτι, Ντιτρόιτ, Βοστώνη, Σικάγο και Ατλάντα. Ανέλαβα τη δουλειά με τον El Pollo Loco γνωρίζοντας ότι θα μπορούσα να είμαι πιο κοντά στο σπίτι και την οικογένεια. Νοίκιαζα συνεχώς, δίνοντας τη συχνή ευκαιρία για μετακομίσεις σε προηγούμενες εταιρείες μου. Είμαι περήφανος που μοιράζομαι ότι έγινα για πρώτη φορά ιδιοκτήτης σπιτιού τον Οκτώβριο του 2020, κάτι που ήταν όνειρό μου να μπορέσω να αγοράσω το πρώτο μου σπίτι.

Έκανες τις ασκήσεις αμέσως; Ποια άσκηση ήταν η πιο σημαντική για εσάς;

Έκανα τις ασκήσεις γρήγορα. Μερικές φορές δυσκολεύομαι να τελειώσω ένα βιβλίο, αλλά δεδομένης της διαδραστικότητας αυτού του βιβλίου, με κράτησε συναρπασμένο και μου έδωσε τη δυνατότητα να το τελειώσω γρήγορα. Υπήρχαν ένα ζευγάρι που βρήκα ότι ήταν εξαιρετικά επιδραστικό. Η άσκηση μέτρησης καυσίμου όπου έπρεπε να κάνω μια αυτοαξιολόγηση σε διάφορα στοιχεία της ζωής μου, αντανακλώντας διαφορετικά στοιχεία της καριέρας μου όπου ήμουν στα καλύτερά και χειρότερα μου, και η άσκηση Οδύσσεια όπου δημιούργησα διαφορετικούς οδικούς χάρτες ζωής ήταν οι τρεις πιο επιδραστικός.

Έχετε εφαρμόσει σαφώς το Designing Your Life στη δουλειά σας και αναφέρατε στο podcast του AdWeek ότι ονειρευόσασταν επίσης να αποκτήσετε ένα σπίτι. Πώς αλλιώς χρησιμοποιείτε τα εργαλεία για να σχεδιάσετε μια ολιστική, γεμάτη χαρά ζωή;

Πρόσφατα είχα έναν φίλο που μου έδωσε την προοπτική ότι έπρεπε να κάνω καλύτερη δουλειά στα 5-9 μου, δεδομένου ότι είχα δώσει τόσο μεγάλη προτεραιότητα στο 9-5 μου τα πρώτα 12-13 χρόνια της καριέρας μου. Ενίσχυσε περαιτέρω την ανάγκη να θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο για διάφορα στοιχεία της ζωής μου: να πηγαίνω σε περισσότερα παιχνίδια LA Dodger, να κάνω τακτικά βόλτες με ποδήλατο και να τρέχω στην παραλία, να ταξιδεύω για να δω φίλους και να ζήσω μέρη που πάντα ήθελα να πάω. Όσον αφορά την προσωπική ζωή, αισθάνομαι ότι η λογοδοσία θα πρέπει να γίνει κάπως πιο φυσιολογικά, επειδή δεν αισθάνομαι απαραίτητα ότι η προσωπική ζωή πρέπει να είναι πάντα όπως έχει προγραμματιστεί ή σύμφωνα με ένα πρόγραμμα.

Ήξερες ότι ήθελες να γίνεις CMO αρκετά νωρίς στην καριέρα σου, πώς προσδιορίσατε αυτό το συναίσθημα;

Νομίζω ότι η ικανότητα να προσπαθείς να πείσεις έναν δικηγόρο ή έναν πελάτη να δοκιμάσει την επωνυμία σου είναι κάτι όμορφο. Είτε πρόκειται για αλλαγή συμπεριφοράς, για να κάνετε κάποιον να εξετάσει την επωνυμία σας ή για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης για τα σπουδαία πράγματα που κάνει η επωνυμία σας, το μάρκετινγκ είναι μια ευρεία και τεράστια επιστήμη. Καθώς είδα ορισμένους συναδέλφους που ειδικεύονται σε διαφορετικούς κλάδους στη Ford και άλλους να εναλλάσσονται συνεχώς, γοητεύτηκα περισσότερο με την ευρύτερη πειθαρχία του μάρκετινγκ συγκεκριμένα: επικοινωνίες, ψηφιακό, βιωματικό, προϊόν και λιανικό εμπόριο και ήξερα ότι μετά από περίπου δύο χρόνια στη Ford ήθελα να Προσπαθώ να μάθω όσο περισσότερα μπορώ για να είμαι ανώτερος ηγέτης μάρκετινγκ.

Τώρα που γίνατε CMO, επισκέπτεστε ξανά τις ασκήσεις; Έχετε κάνει ένα νέο σχέδιο Odyssey;

Είμαι τόσο ευγνώμων για την ευκαιρία ως CMO και σκέφτομαι τακτικά τις ασκήσεις που έχω κάνει στο παρελθόν. Μέρος του λόγου που επέστρεψα στο μεταπτυχιακό ήταν για να μπορέσω να έχω μια ευρύτερη προοπτική σε κλάδους με τους οποίους δεν ήμουν τόσο άνετος. Κάποια στιγμή, θα ήθελα πολύ να γίνω Πρόεδρος ή Διευθύνων Σύμβουλος της επωνυμίας και πιστεύω ότι θα χρειαστεί να αναλάβω εργασίες που θα με βοηθήσουν να το ολοκληρώσω, επομένως ένα νέο θεμελιώδες σχέδιο Odyssey πιθανότατα θα σχεδιαστεί σύντομα.

Τι θα έλεγες σε κάποιον που θέλει να σχεδιάσει μια καριέρα παρόμοια με τη δική σου;

Να είστε πρόθυμοι να αναλάβετε τις δύσκολες αποστολές. Η μετεγκατάσταση νωρίτερα στην καριέρα σας είναι ευκολότερη. Δεν υπάρχει ένα μοντέλο που ταιριάζει σε όλους. Δεν δουλεύεις για μάρκες. εργάζεσαι για και με ανθρώπους. Μπορείτε να φορέσετε μια επωνυμία στο μανίκι σας, αλλά τελικά, είναι ο συνάδελφος και ή ο διευθυντής που θα κάνουν ή θα χαλάσουν την εμπειρία όπου κι αν πάτε.

Ενθαρρύνετε την ομάδα και τους ανθρώπους της ζωής σας να σχεδιάσουν τη ζωή τους;

Είμαι τυχερός που συνεργάζομαι με μια απίστευτη ομάδα ταλαντούχων μελών της ομάδας στο El Pollo Loco. Έχω ενθαρρύνει μερικούς από αυτούς να αρχίσουν να σκέφτονται πώς διαφορετικά στοιχεία εργασιακής εμπειρίας, ταξιδιών και ορόσημων μπορούν να τους βοηθήσουν να φτάσουν στην επιτυχία στο μέλλον. Έχω αγοράσει το βιβλίο για μερικά από τα μέλη της ομάδας μου και μοιράζομαι το βιβλίο με πολλά από τα άτομα που έχω την τύχη να καθοδηγώ.

Έχετε διαβάσει το τελευταίο μας βιβλίο, Σχεδιάζοντας τη νέα σας επαγγελματική ζωή;

Είναι αστείο να κάνεις αυτή την ερώτηση. Το έχω δει συνεχώς στις προτεινόμενες επιλογές του Amazon. Αυτή η ερώτηση με έβαλε στην άκρη. Μόλις το αγόρασα!

Μπορείτε να σχεδιάσετε τις τάσεις των τροφίμων; Έχουν σχεδιαστεί τα viral food moments;

Το στοιχείο του «σχεδίου» έρχεται με την κατανόηση του κοινού σας. Κατά την εισαγωγή νέων τάσεων και περιεχομένου στο El Pollo Loco TikTok, παρακολουθούμε συνεχώς τα σχόλια του κοινού και πάντα εξετάζουμε σε μεγάλο βαθμό ποιο περιεχόμενο έχει πραγματικά απήχηση στους θαυμαστές μας. Στόχος του El Pollo Loco στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πάντα να δημιουργεί μια αίσθηση κοινότητας, να διαδίδει θετικότητα και φυσικά να αφήνει τους θαυμαστές μας να λαχταρούν νόστιμο φαγητό – η virality συνοδεύεται από δέσμευση για την αυθεντική φωνή της επωνυμίας σας. Υπάρχει σίγουρα μια γραμμή στην οποία οι επωνυμίες μπορούν να «υπερσχεδιάσουν» το περιεχόμενό τους και ότι η έλλειψη αυθεντικότητας είναι εύκολο να εντοπιστεί.

Τελευταία ερώτηση: είμαστε επίσης θαυμαστές της Birria και μόλις παρουσιάσατε μια νέα προσφορά Birria. Πώς σας αρέσει το δικό σας: taco, burrito ή quesadilla;

Το Mexican Shredded Beef Birria ήταν διαθέσιμο για περιορισμένο χρονικό διάστημα και αποχώρησε από το μενού του El Pollo Loco στις αρχές Ιουνίου, αλλά ακούσαμε τον θαυμαστή να αγαπά δυνατά και καθαρά και σίγουρα θα επαναφέρει το birria στο μενού του El Pollo Loco στο μέλλον. Ενώ τα Shredded Beef Birria Crunchy Tacos ήταν τα αγαπημένα του πλήθους, προσωπικά λάτρεψα περισσότερο το Shredded Beef Birria Burrito.

Schreibe einen Kommentar