Πώς να απαλλαγείτε από τις γαρίδες του γκαζόν

0

Το Arcitalitrus sylvaticus είναι πιο γνωστό ως γαρίδα γκαζόν ή χοάνη γης. Η γαρίδα του γκαζόν είναι ένα είδος χοάνης παραλίας που ανήκει στην οικογένεια Talitridae. Η προσβολή από γαρίδες γκαζόν μπορεί να είναι πραγματική ενόχληση.

Εάν η προσβολή τους σας ταλαιπωρεί, συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο για να μάθετε μερικές εξαιρετικές μεθόδους για να απαλλαγείτε από τις γαρίδες του γκαζόν. Παρόλο που οι γαρίδες του γκαζόν είναι εγγενές στην Αυστραλία και τις περιοχές του Ειρηνικού στη γύρω περιοχή, έχουν βρεθεί τώρα σε διάφορες άλλες περιοχές.

Οι γαρίδες γκαζόν έχουν εισβάλει τώρα σε άλλα μέρη όπως η Καλιφόρνια, η Φλόριντα, η Νέα Ζηλανδία και τα Βρετανικά Νησιά. Ο πληθυσμός των γαρίδων του γκαζόν σχετίζεται άμεσα με την παρουσία ευκαλύπτου, κισσού και υγρών, βαλτωδών περιοχών.

Οι υγρές και υγρές περιοχές ή υγρότοποι που μοιάζουν με γαρίδες γκαζόν συχνά εισβάλλουν σε κήπους και γρασίδι, κατοικώντας στο υγρό σάπια φύλλα. Συγκεντρώσαμε μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές πώς να απαλλαγείτε από τις γαρίδες του γκαζόν.

Τι είναι το Lawn Shrimp;

Οι γαρίδες γκαζόν είναι περίπου 4/5ου μιας ίντσας, και πήραν το όνομά τους λόγω της απίστευτης ομοιότητάς τους με τις γαρίδες της θάλασσας. Έχουν ανοιχτό καφέ χρώμα που όταν πεθαίνουν γίνεται ροζ. Οι γαρίδες γκαζόν δεν κατηγοριοποιούνται ούτε ως έντομα ούτε ως γαρίδες. Ανήκουν σε αμφίποδα.

Τα αμφίποδα έχουν οκτώ ζεύγη ποδιών. Πέντε από αυτά τα ζευγάρια χρησιμοποιούνται για περπάτημα και τα υπόλοιπα 3 χρησιμοποιούνται για κολύμπι. Οι γαρίδες γκαζόν συχνά συγχέονται με τις ουρές που ζουν επίσης σε υγρές περιοχές. Οι γαρίδες γκαζόν δεν είναι επικίνδυνα παράσιτα και δεν απαιτούν πολύ έλεγχο. Ωστόσο, όταν η προσβολή γίνει σοβαρή, μπορείτε να λάβετε μερικά μέτρα για να απαλλαγείτε από αυτά τα ενοχλητικά πλάσματα.

Τι προσελκύει τις γαρίδες γκαζόν στην αυλή σας;

Αυτά τα ενοχλητικά μικρά πλάσματα έχουν εμφανιστεί συχνά στην αυλή σας και πρέπει να αναρωτιέστε τι πρέπει να προσέλκυσε αυτούς τους απρόσκλητους επισκέπτες. Συχνά κατοικούν στις αυλές και τα εξωτερικά κτίρια, και μερικές φορές εισβάλλουν ακόμη και στα σπίτια. Τους έλκουν τα υγρά μέρη στις αυλές και τα σπίτια σας.

Οι γαρίδες του γκαζόν είναι καρκινοειδή που ανήκουν στην οικογένεια των αμφιπόδων και σχετίζονται πιο στενά με τις γαρίδες και τα καβούρια της θάλασσας αντί για ζωύφια. Σε αντίθεση με άλλα αμφίποδα που ζουν στο νερό, οι γαρίδες του γκαζόν προτιμούν να κατοικούν σε υγρές περιοχές της ξηράς. Συχνά έλκονται από τον κήπο λόγω του ποτίσματος, της υγρής κάλυψης ή της ύπαρξης πισίνας.

Αν δείτε αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα να χοροπηδούν γύρω από την αυλή σας, τότε σημαίνει ότι ο κήπος σας έχει μολυνθεί και οι γαρίδες απολαμβάνουν το βρεγμένο φυτόχωμα. Εάν δείτε γαρίδες γκαζόν σε εσωτερικούς χώρους, σημαίνει ότι το εξωτερικό περιβάλλον είναι πολύ ξηρό για αυτές και αναζητούν υγρά μέρη μέσα στο σπίτι σας.

Ένας άλλος πιθανός λόγος μπορεί να είναι ότι ο κήπος έχει βραχεί πολύ μετά τη βροχή. Οι γαρίδες γκαζόν δεν μπορούν να ζήσουν ούτε σε πολύ ξηρό περιβάλλον ούτε πολύ υγρό. Χρειάζονται το σωστό επίπεδο υγρασίας για να συντηρηθούν. Έτσι, μετά από μια νεροποντή, οι γαρίδες μπορεί να ζητήσουν άσυλο στο σπίτι σας για να ξεφύγουν από το υγρό έδαφος.

Ο εξωσκελετός (εξωτερικό κέλυφος) των γαρίδων γκαζόν είναι πολύ μαλακός, σε αντίθεση με άλλα καρκινοειδή, και δεν μπορεί να συγκρατήσει σωστά την υγρασία. Γι‘ αυτό είναι τόσο ευαίσθητα στο επίπεδο υγρασίας και αναζητούν ένα κατάλληλο επίπεδο υγρασίας για να μένουν.

Εάν βρείτε γαρίδες γκαζόν να κατοικούν στον κήπο σας, αυτό σίγουρα δεν σημαίνει έλλειψη υγιεινής ή κακή διαχείριση του κήπου. Είναι απλά ένα μέρος της φύσης που πρέπει να αντέξετε. Εάν έχετε κουραστεί από αυτά τα πλάσματα και δεν ξέρετε τι να κάνετε, ακολουθήστε τον οδηγό μας για να μάθετε πώς να απαλλαγείτε από τις γαρίδες του γκαζόν.

Χρήσιμες συμβουλές για το πώς να απαλλαγείτε από τις γαρίδες του γκαζόν

Οι γαρίδες γκαζόν δεν αποτελούν σοβαρή απειλή και σίγουρα δεν είναι επικίνδυνες. Δεν αποτελούν απειλή για τα φυτά και τον κήπο σας. Οι γαρίδες γκαζόν δεν μπορούν να δαγκώσουν και δεν είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο ή τα κατοικίδια.

Ακριβώς επειδή δεν αποτελούν απειλή δεν σημαίνει ότι δεν είναι ενοχλητικοί και πρέπει να ζήσετε μαζί τους. Έχουμε μερικές εξαιρετικές συμβουλές μόνο για εσάς για το πώς να απαλλαγείτε από τις γαρίδες του γκαζόν.

 1. Καθώς οι γαρίδες γκαζόν είναι ευαίσθητες στην υγρασία και έλκονται από υγρά μέρη στον κήπο σας, η καλύτερη λύση είναι να αφαιρέσετε το περιβάλλον τους. Αφήστε τον κήπο σας να στεγνώσει λίγο για να σκοτώσετε τις γαρίδες του γκαζόν.
 2. Βεβαιωθείτε ότι το μούλτι δεν είναι υγρό. Αποφύγετε τη συσσώρευση βρωμιάς και βράχων ή οποιοδήποτε μέρος με υγρασία όπου μπορούν να βρουν καταφύγιο.
 3. Αποφύγετε να ποτίζετε υπερβολικά τον κήπο και τα παρτέρια σας. Θα αποτρέψει την προσβολή εξαρχής. Ωστόσο, εάν έχει ήδη συμβεί, σταματήστε το πότισμα για λίγο και αφήστε το υπερβολικό νερό να στεγνώσει. Καθώς το επίπεδο υγρασίας πέφτει, θα παρατηρήσετε μείωση του πληθυσμού των γαρίδων γκαζόν.
 4. Οι γαρίδες γκαζόν είναι πολύ ευαίσθητες στις αλλαγές στο περιβάλλον τους και μπορούν να απαλλαγούν από αυτές πολύ εύκολα χωρίς χημική επεξεργασία του κήπου σας. Δεν χρειάζονται φυτοφάρμακα όταν μπορείτε να επιτύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα αλλάζοντας απλώς τις περιβαλλοντικές τους συνθήκες.
 5. Εάν η προσβολή είναι σοβαρή ή έχει αρχίσει να εισβάλλει στο εσωτερικό του σπιτιού σας, τότε μπορείτε επίσης να καταφύγετε στη χρήση κενού. Μια ηλεκτρική σκούπα μπορεί εύκολα να μαζέψει γαρίδες γκαζόν. Χρησιμοποίησε ένα κενό φύλλων να καθαρίσετε τις περιοχές που πλήττονται από τις γαρίδες του γκαζόν και θα μπορείτε να τις ξεφορτωθείτε πολύ εύκολα. Χρησιμοποιήστε την ίδια τεχνική σκούπας για εσωτερικούς χώρους σας.
 6. Τακτικά τσουγκρίζετε το χώμα σας και αποφύγετε να έχετε υγρό χώμα ή καλύμματα εδάφους. Καθαρίζετε τακτικά κάτω από τα στατικά αντικείμενα στους κήπους σας, όπως καλικάντζαρους, κάδους απορριμμάτων και γλάστρες. Αυτά τα μέρη κάνουν τις γαρίδες του γκαζόν μια εξαιρετική κατοικία, έτσι ώστε να διατηρούνται στεγνές και καθαρές αποτρέπεται η προσβολή από γαρίδες.
 7. Η ύπαρξη πισίνας μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη και η προσβολή από γαρίδες γκαζόν μπορεί να είναι τεράστια ενόχληση τότε. Θα χρειαστεί να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια για να καθαρίσετε τις πισίνες σας σε τέτοιες περιπτώσεις. Ωστόσο, οποιαδήποτε χημική επεξεργασία απαγορεύεται για τις γαρίδες γκαζόν αφού δεν θεωρούνται παράσιτο. Πιθανότατα θα σας ζητήσουν να αλλάξετε τον βιότοπό τους και να το στεγνώσετε. Μπορείτε να αφήσετε το νερό της πισίνας να στραγγίσει και στη συνέχεια να καθαρίσετε την πισίνα.
 8. Μια άλλη προσέγγιση που μπορεί να ακολουθηθεί όταν ασχολείστε με τις γαρίδες γκαζόν είναι «ζήστε και αφήστε να ζήσετε». Εάν η προσβολή δεν είναι σοβαρή και οι γαρίδες υπάρχουν μόνο σε ορισμένες υγρές περιοχές του κήπου σας, απλώς αφήστε τις. Εφόσον δεν εισβάλλουν στην πισίνα σας ή σε εσωτερικούς χώρους, μπορείτε να συνεχίσετε να τα αγνοείτε. Θα συνεχίσουν τη δουλειά τους να διασπούν την απλή οργανική ύλη που υπάρχει στο χώμα σας.
Πώληση

BLACK+DECKER 3-σε-1 Ηλεκτρικός φυσητήρας φύλλων, ηλεκτρική σκούπα φύλλων, Mulcher (BEBL7000)

 • ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 3IN1 – Μετατρέπεται εύκολα σε φυσητήρα φύλλων με καλώδιο, αναρρόφηση φύλλων ή προστατευτικό κάλυμμα για ευέλικτη χρήση.
 • ΙΣΧΥΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΡΟΗ ΑΕΡΑ – Οι ταχύτητες αέρα έως και 250 mph και η ροή αέρα έως και 400 cfm παρέχουν την ισχύ που χρειάζεστε για γρήγορο και αποτελεσματικό καθαρισμό.
 • ΣΤΥΛ ΣΑΚΙΔΙΟΥ – Εύκολο στη χρήση σακίδιο πλάτης με χωρητικότητα έως και 2 φορές την τσάντα επιτρέπει τη λειτουργία hands-free.
 • POWERBOOST – Περισσότερη ισχύς με το πάτημα ενός κουμπιού.
 • FLEXI-TUBE – Επιτρέπει βελτιωμένη ευελιξία κατά το σκούπισμα φύλλων και υπολειμμάτων.


συμπέρασμα

Τα παράσιτα μπορεί να είναι μια πραγματική ενόχληση για εσάς και μπορούν να επηρεάσουν δραστικά τη χλωρίδα και την πανίδα του κήπου και του ζωτικού σας χώρου. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα παράσιτα επιβλαβή.

Οι γαρίδες γκαζόν ταιριάζουν στην περιγραφή των αβλαβών εισβολέων που δεν απειλούν εσάς ή τον κήπο σας. Ακόμα κι αν δεν είναι επικίνδυνα, μπορεί να είναι ενοχλητικά, ειδικά σε περιπτώσεις που εισβάλλουν στο σπίτι και στην πισίνα σας. Για να διευκολύνουμε τα προβλήματά σας, έχουμε συγκεντρώσει 8 φοβερές συμβουλές για το πώς να απαλλαγείτε από τις γαρίδες του γκαζόν.

Εάν βρίσκετε χρήσιμες τις συμβουλές μας, αφήστε τα ευγενικά σας σχόλια στα παρακάτω σχόλια!

Πηγή

Schreibe einen Kommentar