Πώς να διορθώσετε ένα κεκλιμένο φύλλο βιολιού Εικ

1

Το Φύλλο του Βιολιού Σύκο, γνωστό και ως Ficus lyrata, είναι ένα όμορφο φυτό και ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά στον κόσμο. Το φυτό είναι εγγενές στην Αφρική, αλλά έχει εισαχθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Το Fiddle Leaf Fig είναι εύκολο να αναπτυχθεί και χρειάζεται πολύ λίγη συντήρηση, αλλά μπορεί να είναι επιρρεπές σε κλίση. Λοιπόν, είμαστε εδώ για να σας πούμε πώς να φτιάξετε ένα γερμένο βιολί φύλλο συκιά.

Τα φύλλα αυτού του φυτού είναι σκούρα πράσινα με κοκκινοκαφέ φλέβες, δίνοντάς τους ένα σχήμα φύλλου σε σχήμα βιολιού. Αυτό το μοναδικό σχήμα φύλλου είναι αυτό που δίνει το όνομά του σε αυτό το φυτό. Αν και αυτό το φυτό μπορεί να αντέξει ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών και επιπέδων υγρασίας, αυτό κλίνει προς τη μία πλευρά λόγω διαφόρων παραγόντων.

Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν ακατάλληλο πότισμα, έλλειψη φωτός και ανεπαρκές λίπασμα. Επιπλέον, τα σύκα φύλλων βιολιού ψηλώνουν, με αποτέλεσμα να γέρνουν. Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να φτιάξετε μια γερμένη συκιά.

Πώς να διορθώσετε ένα κεκλιμένο φύλλο βιολιού Εικ. 1
Γερμένο φύλλο βιολιού σύκο. – μέσω Reddit

Λόγοι πίσω από ένα κεκλιμένο φύλλο σύκου και οι λύσεις τους

Ακολουθούν οι λόγοι που κάνουν ένα φυτό φύλλων βιολιού να κλίνει:

1. Ακατάλληλη γλάστρα

Το πρόβλημα με το άπαχο ξεκίνησε με το φυτό όταν τοποθετήθηκε εκ νέου σε γλάστρα σε πολύ μεγάλη γλάστρα και δεν τοποθετήθηκε κατευθείαν. Με την πάροδο του χρόνου, το άπαχο αυξάνει καθώς το φυτό έχει ψηλώσει και είναι πιο βαρύ.

Λύση

Τοποθετήστε τον κορμό σας επάνω στην κατσαρόλα έτσι ώστε να είναι εντελώς κάθετος. Πιέστε τα χέρια σας στο χώμα γύρω από τη βάση του κύριου κορμού για να τον κρατήσετε στη θέση του.

2. Σπάνιο Πότισμα

Τα σύκα με φύλλα βιολιού είναι τροπικά φυτά που χρειάζονται άφθονο πότισμα για να ευδοκιμήσουν καλά. Εάν τα φύλλα είναι γερμένα και πεσμένα, μπορεί να τα υποβρύχετε. Η έλλειψη νερού θα προκαλέσει ένα στάσιμο φυτό με ξηρά και τραγανά φύλλα.

Η αλυσίδα νερού στο ξυλώμιό του αρχίζει να λεπταίνει εάν το φυτό δεν ποτίζεται αρκετά, πράγμα που σημαίνει ότι χάνει περισσότερο νερό από αυτό που μπορεί να απορροφήσει. Τελικά, αναγκάζει το φυτό συκιάς σας να κλίνει.

Λύση

Τα φύλλα του βιολιού σύκο απολαμβάνουν πράγματι πολύ νερό, αλλά δεν πρέπει να κρατάτε τις ρίζες τους βυθισμένες για πολύ. Αυτό το φυτό χρειάζεται πότισμα περίπου μία φορά την εβδομάδα ή κάθε δέκα μέρες.

3. Υπερπότισμα

Μπορεί να αναρωτιέστε αν το λιγότερο πότισμα κάνει τα φύλλα του βιολιού να κλίνουν, πώς περισσότερο νερό θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα; Αυτό το φυτό είναι εγγενές σε ενδιαιτήματα όπως τα τροπικά δάση, όπου συνηθίζουν να δέχονται τεράστιους καταρράκτες με περιόδους χωρίς βροχή ενδιάμεσα.

Βοηθά στην αποτροπή του μουσκεμένου εδάφους και το φυτό μπορεί να πάρει αρκετό οξυγόνο. Αντίθετα, το σύκο με φύλλα βιολιού μπορεί να γέρνει αν καλλιεργηθεί σε υγρό έδαφος, καθώς δεν θα λάβει αρκετό οξυγόνο.

Λύση

Είναι καλύτερο να παρέχετε στα φυτά φροντίδα παρόμοια με αυτή που βρίσκουν έξω. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να επαναλάβετε το φυσικό περιβάλλον ποτίσματος στο σπίτι. Ποτίστε καλά κάθε εβδομάδα, αφήνοντας το έδαφος να στεγνώσει πριν το πότισμα ξανά.

4. Ακατάλληλη κατεύθυνση φωτός

Fiddle Leaf Το σύκο είναι ένα φυτό που πρέπει να βρίσκεται στο άμεσο ηλιακό φως με αρκετό έμμεσο φως. Έξι έως οκτώ ώρες άμεσου ηλιακού φωτός και λίγο έμμεσο φυσικό φως θα επιτρέψουν σε αυτό το φυτό να αναπτυχθεί καλύτερα.

Αυτό το φυτό είναι λάτρης του φωτός και αναπτύσσεται προς την πηγή φωτός. Ως εκ τούτου, θα αρχίσει να αναπτύσσεται προς την κατεύθυνση του φωτός εάν δεν το περιστρέφετε τακτικά προς το φως του ήλιου.

Λύση

Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το φυτό σας παίρνει αρκετό φως είναι να περιστρέφετε τη γλάστρα κατά ένα τέταρτο της στροφής 4 φορές κάθε φορά που την ποτίζετε. Τοποθετήστε το φύλλο σύκου σας ακριβώς μπροστά από ένα παράθυρο χωρίς εμπόδια. Περισσότερο ηλιακό φως σημαίνει καλύτερους μίσχους και φύλλα.

Τοποθετήστε το φυτό σε χώρο που παρέχει έμμεσο αλλά έντονο φως για τουλάχιστον 6-8 ώρες. Όταν το φυσικό φως είναι λιγοστό και όχι αρκετά έντονο, χρησιμοποιήστε τα φώτα ανάπτυξης για να παρέχετε το απαραίτητο φως.

Πώς να διορθώσετε ένα κεκλιμένο φύλλο βιολιού Εικ. 2
Απαιτείται συμβουλή: το σύκο μου αρχίζει να γέρνει – μέσω Reddit

5. Ανεπαρκή Λιπάσματα

Η υπολίπανση των φυτών σας θα έχει ως αποτέλεσμα να υποσιτίζονται, γεγονός που θα τα κάνει να αναπτύσσονται πιο αργά και να αδυνατίζουν. Τα φυτά συκιάς με φύλλα βιολιού έχουν μεγάλα και πυκνά φύλλα, επομένως χρειάζονται πολλά θρεπτικά συστατικά για να διατηρηθούν υγιή.

Λύση

Τα φυτά συκιάς με φύλλα βιολιού αντιμετωπίζονται καλύτερα με λίπασμα NPK, το οποίο είναι 3-1-2. Πρέπει να τα ταΐζετε κάθε φορά που ποτίζονται αλλά όχι το χειμώνα. Είναι επίσης καλύτερο να χρησιμοποιείτε κοκκώδες λίπασμα και υγρά λιπάσματα. Λίγα καλύτερα λιπάσματα για αυτό το φυτό είναι: Βιολί-Φύλλο-Φυτό-Φίκος-Λυράτα , Βιολί-Υγρό-Οικοφυτό-Λίπασμα-ανταγωνιστές.

Fiddle Leaf Fig Tree Plant Food for Ficus Lyrata (και Ficus Audrey) – Εμπλουτισμένο με ασβέστιο, χωρίς ουρία και με αναλογία NPK 3-1-2 για υγιείς ρίζες, μίσχους και φύλλα (8 ουγκιές)

 • ΠΕΙΝΑΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΣΥΚΙΟΥ ΣΑΣ; Τα φυτά φύλλων βιολί χρειάζονται συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά για ανάπτυξη, υγεία και ισχυρά ριζικά συστήματα. Το αυθεντικό Fiddle Leaf Fig Plant Food είναι ειδικά σχεδιασμένο για να παρέχει τη βέλτιστη διατροφή χωρίς κίνδυνο καύσης του φυτού σας.
 • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ Γνήσια Φυτική Τροφή Φύλλων Σύκου Fiddle Leaf δεν περιέχει ουρία ή επιβλαβείς χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να κάψουν το φυτό σας. Έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται κάθε φορά που ποτίζετε για πράσινη και υπέροχη ανάπτυξη όλο το χρόνο.
 • ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ WEBINAR ΚΑΙ E-BOOK για τη ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΦΥΛΛΩΝ ΣΥΚΗΣ με την αγορά σας που θα σας βοηθήσουν να καλλιεργήσετε το τέλειο φύλλο συκιού στο σπίτι σας και να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε.
 • ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΗ ΤΟΞΙΚΟ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Μην ξεγελιέστε από τους ανταγωνιστές, το προϊόν μας είναι πιστοποιημένο ως μη τοξικό και ασφαλές για το φυτό σας. Κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ από μια μικρή επιχείρηση γυναικείας ιδιοκτησίας.
 • ΕΥΚΟΛΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΜΕΙΞΗ Ή ΑΝΑΜΙΞΗ, αραιώνοντας 1 κουταλάκι του γλυκού σε 2 φλιτζάνια νερό, η Φυτική τροφή Fiddle Leaf Fig είναι αρκετά απαλή για χρήση κάθε φορά που ποτίζετε. Κάθε μπουκάλι 8 oz περιέχει αρκετή τροφή ficus για να διαρκέσει από 6 μήνες έως ένα χρόνο, ανάλογα με το μέγεθος του φυτού σας.

6. Το φυτό χρειάζεται μεταφύτευση

Εάν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που βάλατε ξανά σε γλάστρα το σύκο του φύλλου σας, είναι συνδεδεμένο με τις ρίζες, δηλαδή, οι ρίζες δεν θα μπορούν να απορροφήσουν θρεπτικά συστατικά από το έδαφος. Ως αποτέλεσμα, το λίπασμα που προσθέτετε δεν θα είναι χρήσιμο και το φυτό θα αρχίσει να γέρνει.

Λύση

Εάν καλλιεργείτε το σύκο σας σε γλάστρα, ελέγξτε το κάτω μέρος των ριζών που προεξέχουν από τις τρύπες αποστράγγισης. Μπορείτε επίσης να τραβήξετε απαλά το φυτό προς τα έξω για να δείτε τις ρίζες. Αν δείτε έναν πυκνό δακτύλιο από ρίζες, ήρθε η ώρα να επανατοποθετήσετε τη γλάστρα σε ένα δοχείο που θα φιλοξενήσει την ανάπτυξή του. Η επανατοποθέτηση ενός μεγαλύτερου δοχείου θα κρατήσει μακριά το σύκο του φύλλου βιολιού σας να γέρνει.

7. Πολύ ψηλό και πυκνό φυτό

Ένας άλλος συνηθισμένος λόγος που θα δείτε το φυτό φύλλων συκιάς σας να γέρνει είναι ότι το στέλεχος και τα κλαδιά του φυτού βαραίνουν. Αυτά τα φυτά μπορούν να αναπτυχθούν πάρα πολύ ώστε ο μίσχος τους να αντέχει το βάρος, έτσι συχνά γέρνουν προς τα πάνω.

Λύση

Το τακτικό κλάδεμα είναι η καλύτερη λύση για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Το κλάδεμα προάγει την καλύτερη ροή αέρα ανάμεσα στα κλαδιά, εμποδίζοντας το δέντρο σας να γέρνει προς οποιαδήποτε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Βεβαιωθείτε ότι το κλάδεμα του φύλλου σύκου σας είναι σωστό με τις ακόλουθες συμβουλές:

 • Κλάδεψε πίσω το ψηλότερο στέλεχος για να φτάσει στο ίδιο ύψος με τα άλλα στελέχη
 • Κοντύνετε περισσότερο τα πλαϊνά στελέχη σε σύγκριση με τα πάνω
 • Χρησιμοποιήστε αποστειρωμένα εργαλεία κλαδέματος για να διατηρήσετε το φυτό σας υγιές

Πρόσθετες συμβουλές για το πώς να διορθώσετε ένα κεκλιμένο φύλλο βιολιού Εικ

 • Ελέγξτε το έδαφος για προβλήματα συμπίεσης ή αποστράγγισης. Εάν υπάρχουν, προσθέστε περισσότερο οργανικό υλικό και τροποποιήστε το έδαφος όπως χρειάζεται.
 • Κλαδέψτε τυχόν νεκρά, άρρωστα ή ετοιμοθάνατα κλαδιά από τον θόλο του δέντρου και αφαιρέστε αυτά τα κλαδιά κόβοντάς τα στο επίπεδο του εδάφους.
 • Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε μια πέργκολα ή άλλο σύστημα υποστήριξης εάν χρειάζεται για να διατηρήσετε τη συκιά σας όρθια και σταθερή με την πάροδο του χρόνου.
 • Μπορείτε επίσης να δέσετε τον κορμό σε πάσσαλο ή άλλο στιβαρό αντικείμενο με σπάγκο ή σύρμα. Θα το βοηθήσει να μην γέρνει πολύ στη μία πλευρά καθώς μεγαλώνει.

Ο Πλήρης Οδηγός Φροντίδας Φύλλων Σύκου Fiddle

Οι λόγοι που αναφέρθηκαν παραπάνω όχι μόνο κάνουν το σύκο σας να κλίνει, αλλά αφήνουν επίσης διάφορες άλλες αρνητικές επιπτώσεις σε αυτό το φυτό.

 • Εάν τα φύλλα σας λευκαίνουν, το φυτό καίγεται από τον ήλιο λόγω της σκληρής και άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας.
 • Εάν τα φύλλα εμφανίζουν καφέ κηλίδες, μπορεί να υποδηλώνει σήψη των ριζών. Η σήψη των ριζών εμφανίζεται λόγω του υπερβολικού ποτίσματος και του μουσκεμένου εδάφους.
 • Το κιτρίνισμα των φύλλων ενός φύλλου σύκου μπορεί να υποδηλώνει βακτηριακό πρόβλημα και η εκ νέου τοποθέτηση σε γλάστρες μπορεί να το βοηθήσει.
 • Η πτώση των φύλλων και το πεσμένο φυτό μπορεί να σημαίνει ότι το φυτό παίρνει υπερβολικό ή ανεπαρκές νερό.


συμπέρασμα

Αυτό το άρθρο περιέχει όλα όσα χρειάζεστε εάν θέλετε να διορθώσετε τη συκιά που έχετε κλίνει. Ακολουθώντας τις συμβουλές που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να διορθώσετε το σύκο του φύλλου σας. Μοιραστείτε τα σχόλιά σας και αφήστε τα ερωτήματά σας παρακάτω στην ενότητα σχολίων. Καλή κηπουρική!

Schreibe einen Kommentar