Πώς να εγκαταστήσετε εσωτερική ξύλινη επένδυση

0
Πώς να εγκαταστήσετε εσωτερική ξύλινη επένδυση

Η τοποθέτηση εσωτερικής ξύλινης επένδυσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε στους τοίχους σας λίγο «ουάου» — αλλά πώς ακριβώς πρέπει να κάνετε την εγκατάσταση ξύλινης επένδυσης;

Ποια κατεύθυνση να ταιριάζει στην επένδυση σας

Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να επιλέξετε αν θέλετε να εγκαταστήσετε την επένδυση σας οριζόντια ή κάθετα. Η οριζόντια επένδυση είναι γενικά πιο δημοφιλής και θεωρείται πιο παραδοσιακή επιλογή. Η κάθετη επένδυση είναι λιγότερο συμβατική, αλλά μπορεί να προσθέσει μια αίσθηση ύψους στο εσωτερικό σας. Και τα δύο φαίνονται φανταστικά — η επιλογή εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις και την αισθητική που προσπαθείτε να επιτύχετε.

Τοποθέτηση Επένδυσης από ανακυκλωμένη ξυλεία

Η ανακτημένη ξυλεία είναι διαθέσιμη σε πολλές διαφορετικές ποικιλίες, είδη και διαστάσεις — από σχετικά καθαρό, παλαιωμένο ξύλο έως όμορφα ταλαιπωρημένες ξύλινες σανίδες αχυρώνα και πολύ ρουστίκ ξυλεία βελανιδιάς και εξωτικής ξυλείας που έχουν διασωθεί από αχρηστευμένους σιδηροδρόμους, εργοστάσια και αποθήκες.

Μπορεί να έχουν ταλαιπωρημένα άκρα ή μπορεί να έχουν ακμές ή προφίλ γλωττίδας και αυλάκωσης. Η καλύτερη μέθοδος εγκατάστασης θα εξαρτηθεί από τον τύπο του ξύλου που θα επιλέξετε.

Επένδυση από αναγεννημένη ξυλεία Raw Pine
Η πανέμορφη υφή μας επένδυση Raw Pine

Όποιες σανίδες κι αν επιλέξετε, η επένδυση από ανακυκλωμένη ξυλεία παρέχει μοναδικό οπτικό ενδιαφέρον σε κάθε χώρο. Μπορεί ακόμη και να προσθέσει τη χαρακτηριστική του γοητεία στις οροφές.

Ακατέργαστο πεύκο στην οροφή του εκθεσιακού μας χώρου

Εγκλιματισμός

Οι ανακυκλωμένες σανίδες επένδυσης θα πρέπει να στοιβάζονται και να αφήνονται να εγκλιματιστούν για περίπου 3 εβδομάδες σε σταθερές συνθήκες, ιδανικά στο δωμάτιο στο οποίο πρόκειται να τοποθετηθούν. Το να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους είναι ζωτικής σημασίας για τη σταθεροποίηση των σανίδων και θα πρέπει να σταματήσει οποιαδήποτε προβληματική κίνηση από την περιεκτικότητα σε υγρασία αλλαγές στην ξυλεία. Η ξυλεία που έχει στεγνώσει και κατασκευαστεί σε κλίβανο απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο για να εγκλιματιστεί.

Ξεκινήστε με μια επίπεδη επιφάνεια

Ανεξάρτητα από τον τύπο επένδυσης ξύλου που θα επιλέξετε, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια κατάλληλη, επίπεδη επιφάνεια για να στερεώσετε την ξυλεία σας.

Σήμανση και Σχεδιασμός

Είναι χρήσιμο να χρησιμοποιήσετε ένα επίπεδο λέιζερ για να επισημάνετε μια γραμμή επιπέδου στη μέση του τοίχου και, στη συνέχεια, να αρχίσετε να τοποθετείτε σανίδες από αυτό το σημείο εκκίνησης. Με λίγο προγραμματισμό θα πρέπει να μπορείτε να καταλήξετε στην ιδανική διάταξη που σας επιτρέπει να τοποθετήσετε μια σανίδα πλήρους πλάτους δίπλα στην οροφή. Μια κομμένη σανίδα στο κάτω μέρος είναι λιγότερο ευδιάκριτη και συνήθως κρύβεται από σοβατεπί.

Εναλλακτικά, εάν η οροφή σας είναι τετράγωνη με τον τοίχο, μπορείτε να ξεκινήσετε από την κορυφή του τοίχου και να κατεβείτε – αυτό θα εξασφαλίσει ότι υπάρχει μια πλήρης σανίδα για να συναντήσετε την οροφή.

Στερέωση ανακτημένης ξυλείας στις μπάρες

Η ξύλινη επένδυση συνήθως στερεώνεται σε σανίδες από μαλακό ξύλο που έχουν βιδωθεί στον τοίχο. Αυτή είναι μια εξαιρετική μέθοδος εάν έχετε μια ανώμαλη επιφάνεια τοίχου. Εάν ο τοίχος σας δεν είναι επίπεδος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συσκευαστές για να συσκευάσετε τις μπάρες και να δημιουργήσετε μια επίπεδη δομή.

Τοποθέτηση Ξύλινων Μπατόν

Στερεώστε τις μπάρες σας στις 90 μοίρες προς την κατεύθυνση που πρόκειται να προσαρμόσετε την επένδυση, σε απόσταση περίπου 400-600 mm μεταξύ τους, ανάλογα με το μέγεθος του τοίχου και το μήκος των σανίδων σας. Η πρώτη και η τελευταία σανίδα πρέπει να βρίσκονται σε κάθε άκρο του τοίχου. Στερεώστε επιπλέον μπάρες γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα, καθώς και κάτω από τυχόν μη στηριγμένες ακραίες αρθρώσεις.

Το White Painted Weathered Pine εγκαθίσταται στον εκθεσιακό μας χώρο

Εάν στερεώνετε την επένδυση στο εσωτερικό ενός εξωτερικού τοίχου, είναι καλή ιδέα να εγκαταστήσετε ένα φράγμα υδρατμών πίσω από τις μπάρες για να αποφύγετε τη συμπύκνωση. Εάν θέλετε, ίσως θελήσετε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να εγκαταστήσετε επιπλέον μόνωση μεταξύ των ράβδων και σε αυτό το στάδιο.

Βεβαιωθείτε ότι οι σανίδες σας είναι επιπέδου

Χρησιμοποιήστε ένα αλφάδι ή έναν οδηγό γραμμής λέιζερ για να βεβαιωθείτε ότι οι σανίδες σας είναι απόλυτα οριζόντιες (ή βαριές αν είναι κάθετες). Αφού εγκαταστήσετε την πρώτη σας σειρά σανίδων επίπεδης επένδυσης, η υπόλοιπη διαδικασία θα πρέπει να είναι αρκετά γρήγορη.

Επιλέξτε έναν τοίχο εκκίνησης και ξεκινήστε να εργάζεστε μεθοδικά από τη μια πλευρά στην άλλη. Θυμηθείτε να κλιμακώσετε τις ακραίες αρθρώσεις έτσι ώστε να τυχαιοποιηθούν.

Μηχανικά στερέωση: Επένδυση από ανακυκλωμένη ξυλεία καρφώματος

Χρησιμοποιήστε ένα πνευματικό πιστόλι καρφιών για να πυροδοτήσετε καρφιά επένδυσης ή καρφιά φινιρίσματος στις σανίδες για να τα στερεώσετε με ασφάλεια στις μπάρες τοίχου. Χάρη στη ρουστίκ φύση των περισσότερων ανακυκλωμένων σανίδων, οι μικρές τρύπες για τα νύχια πρέπει να είναι δυσδιάκριτες ή να συγκαλύπτονται εύκολα.

Για βαρύτερες σανίδες από παχύτερο ή πυκνότερο ξύλο, ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα μηχανικά στερέωση στα μπουλόνια τοίχου.

Στερέωση της επένδυσης ανακυκλωμένου ξύλου σε γυψοσανίδες

Εάν έχετε μια τέλεια επίπεδη και επίπεδη επιφάνεια γυψοσανίδας, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητες και καρφίτσες επένδυσης για να τοποθετήσετε τις σανίδες σας.

Χρησιμοποιήστε μια κόλλα κατασκευαστικής ποιότητας υψηλής αντοχής. Εφαρμόστε την κόλλα με ένα πιστόλι φυσιγγίων σε συνεχές σχέδιο «S» σε όλο το μήκος, κρατώντας μακριά από τις άκρες για να αποφύγετε την είσοδο της κόλλας μέσα από τα κενά. Κολλήστε το πίσω μέρος κάθε σανίδας και ασκήστε απαλή πίεση καθώς τοποθετείτε τις σανίδες στη θέση τους στη γυψοσανίδα. Εάν γνωρίζετε τη θέση των μπουλονιών τοίχου πίσω από τη γυψοσανίδα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καρφίτσες επένδυσης ή άλλα εξαρτήματα στερέωσης για να στερεώσετε τις σανίδες στο ξύλινο στηρίγμα.

Εξωτική επένδυση Riesling στον εκθεσιακό μας χώρο, που ανακτήθηκε από τα γαλλικά σιδηροδρομικά βαγόνια.

Στερέωση σανίδων γλώσσας και αυλακιού σε τοίχο από κόντρα πλακέ

Μια άλλη επιλογή είναι να βιδώσετε κόντρα πλακέ στους τοίχους σας για να δημιουργήσετε μια επίπεδη συμπαγή επιφάνεια στην οποία μπορείτε να βιδώσετε, να καρφώσετε ή να κολλήσετε. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο όταν τοποθετείτε σανίδες με προφίλ γλώσσας και αυλάκωσης, επιτρέποντάς σας να «βιδώσετε κρυφά» μέσω της γλώσσας στο φύλλο. Αυτή η μέθοδος αξίζει να εξεταστεί εάν η στερέωση με το πρόσωπο των σανίδων δεν πρόκειται να επιτύχει την εμφάνιση που θέλετε.

Κενά επέκτασης

Αφήστε μικρά κενά διαστολής μεταξύ των σανίδων σας για να επιτρέψετε τη φυσική κίνηση της ξυλείας. Ακόμη και μετά τον εγκλιματισμό, οι ανακυκλωμένες σανίδες που δεν έχουν στεγνώσει σε κλίβανο πιθανότατα θα συνεχίσουν να χάνουν περιεκτικότητα σε υγρασία, οπότε οι σανίδες θα συρρικνωθούν λίγο και τα κενά θα διευρυνθούν οριακά.

Εάν ανησυχείτε για τα κενά που εμφανίζονται, το να βάψετε τον τοίχο μαύρο ή παρόμοιο χρώμα με το υλικό πριν από την εγκατάσταση θα σταματήσει να φαίνεται το ανοιχτότερο χρώμα του τοίχου πίσω.

Όταν τοποθετείτε ανακυκλωμένες σανίδες shiplap, απλώς επικαλύπτετε την ένωση με ένα κενό περίπου 3 mm μεταξύ των σανίδων για μια παραδοσιακή εμφάνιση shiplap.

Αξιοποιήστε στο έπακρο τη φυσική παραλλαγή

Ανακατέψτε τις σανίδες για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη φυσική τους αισθητική και τη μοναδική τονική τους παραλλαγή, τυχαιοποιώντας τα διαφορετικά χρώματα και τα χαρακτηριστικά τους για να δημιουργήσετε την επιθυμητή εμφάνιση.

Επένδυση τοίχων αποθήκης Douglas Fir ανάκτηση
Επένδυση αποθήκης Douglas Fir που ανακτήθηκε στον εκθεσιακό μας χώρο

Επιστρώσεις επιβραδυντικά πυρκαγιάς

Προκειμένου να τηρούνται οι οικοδομικοί κανονισμοί, είναι συχνά απαραίτητο να εφαρμόζεται επίστρωση επιβραδυντικού πυρκαγιάς στην εσωτερική ξύλινη επένδυση. Τα καθαρά διογκωμένα χρώματα που προσφέρονται από εταιρείες όπως η Envirograf® εφαρμόζονται εύκολα και δεν αλλάζουν την εμφάνιση της ξυλείας. Αποτελούν έναν αποτελεσματικό τρόπο βελτίωσης της πυραντοχής του ξύλου, διασφαλίζοντας ότι η επένδυση σας είναι «πυρκαγιά».

Επένδυση με τις σανίδες μηχανικής ξυλείας μας

Εκτός από φανταστικές σανίδες δαπέδου, οι μηχανικές σανίδες Bristol Tectonic® είναι επίσης εξαιρετικές ως επένδυση. Λόγω της δομικής τους σταθερότητας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε μπάνια. Συνιστούμε τις σανίδες Sawn & Brushed για επένδυση χαρακτηριστικών με ρουστίκ γοητεία και εντυπωσιακή υφή.

Μοτίβα παρκέ

Ένας τοίχος χαρακτηριστικών που εμφανίζει το διαχρονικό εντυπωσιακό μοτίβο ψαροκόκαλου μπορεί επίσης να είναι πολύ αποτελεσματικός. Αυτό μπορεί να γίνει τόσο με τα συμπαγή όσο και με κατασκευασμένα μπλοκ από ψαροκόκκαλο δρυός. Θα μπορούσατε ακόμη και να ντύσετε έναν τοίχο με ένα εντυπωσιακό παρκέ σεβρόν.

Σχεδιασμένη δρυς Chevron σε φινίρισμα Milky Coffee
Το Milky Coffee Tectonic® Oak Chevron

Schreibe einen Kommentar