Πώς να εντάξετε φυτά στο φυτώριο του μωρού σας

0
Πώς να εντάξετε φυτά στο φυτώριο του μωρού σας

Η ποιότητα του αέρα σε πολλά σπίτια μπορεί να είναι έως και πέντε φορές χειρότερη στο εσωτερικό από ό,τι είναι έξω, προειδοποιεί η EPA. Τα καλά νέα είναι ότι η βελτίωση της ποιότητας του αέρα σε εσωτερικούς χώρους είναι εύκολη, με τη NASA να αποκαλύπτει πρόσφατα ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να εξαλείψουν έως και 87% της τοξίνης στον αέρα σε μόλις 24 ώρες.

Πολλές άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να αποφέρουν μια σειρά από οφέλη – βελτιώνουν τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητα, προάγουν μια καλύτερη διάθεση και μειώνουν το στρες.

Εάν έχετε ένα νέο μωρό και θα θέλατε να προσθέσετε ηρεμιστικά πράσινα φυτά στο φυτώριο τους, ίσως έχετε αναρωτηθεί πώς να το κάνετε με ασφάλεια και ασφάλεια. Τα καλά νέα είναι ότι στις μέρες μας μπορείτε εύκολα να καλλιεργήσετε όλα τα είδη φυτών (συμπεριλαμβανομένων λουλουδιών, δέντρων και θάμνων) σε εσωτερικούς χώρους. Μπορεί επίσης να σας φανούν χρήσιμες οι παρακάτω συμβουλές σχεδιασμού και ασφάλειας.

Επιλέγοντας ασφαλή φυτά

Η ασφάλεια πρέπει να είναι το κύριο μέλημά σας όταν επιλέγετε φυτά για βρεφικό σταθμό. Τα τοξικά φυτά που πρέπει να αποφύγετε περιλαμβάνουν τα κρίνα της Ειρήνης (τα οποία είναι τοξικά για τις γάτες), τον κισσό του διαβόλου (που μπορεί να προκαλέσει κοιλιακές διαταραχές) και τον φοίνικα Sago (που είναι εξαιρετικά τοξικός). Άλλα τοξικά φυτά που πρέπει να αποφύγετε είναι ο αγγλικός κισσός, ο κρίνος λεοπάρδαλης, το πουρνάρι και η αζαλέα.

Μερικά μόνο ασφαλή φυτά, εν τω μεταξύ, περιλαμβάνουν το Parlor Palm (που απαιτεί πολύ λίγο νερό και φροντίδα), τις αφρικανικές βιολέτες (επίσης βολικά χαμηλής συντήρησης) και το φυτό αράχνη. Εάν έχετε επίσης κατοικίδια, τότε θα πρέπει επίσης να ελέγξετε τις επιλογές σας σε σχέση με το Ο κατάλογος των δηλητηριωδών φυτών της ASPCA.

Φυτά όπως το Jade, για παράδειγμα, είναι ασφαλή για τα παιδιά, αλλά τοξικά για τα κατοικίδια ζώα. Ωστόσο, η ουσία είναι, το σωστό τα φυτά είναι καταπληκτικά ενισχυτικά της υγείας. Μπορούν ακόμη και να ενισχύσουν τη γνωστική υγεία του μωρού. Ο εγκέφαλος ενός μωρού διπλασιάζεται σε μέγεθος κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής του, επομένως η υποστήριξη αυτής της ανάπτυξης με φυτά είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε ως γονιός.

Τοποθέτηση φυτών

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η θέση των φυτών αλλάζει καθώς το μωρό σας μεγαλώνει. Τους πρώτους μήνες, όταν το μωρό δεν σέρνεται ακόμα, η τοποθέτηση του φυτού θα εξαρτηθεί από την ευκολία και την ασφάλειά σας.

Για λόγους ασφαλείας, τα φυτά θα πρέπει να είναι εντελώς έξω από τη διαδρομή που ακολουθείτε συνήθως μέσα στο δωμάτιο του παιδιού σας για να αποφύγετε τα ταξίδια και τις πτώσεις. Όταν το μωρό σας αρχίζει να μπουσουλάει και να περπατά, ωστόσο, τα φυτά σε γλάστρες μπορεί να αποτελούν κίνδυνο επειδή το μωρό μπορεί να αναποδογυρίσει τη γλάστρα.

Ορισμένες γλάστρες είναι αρκετά ελαφριές ώστε να αναποδογυρίζονται εύκολα, αλλά αρκετά βαριές ώστε να προκαλέσουν βλάβη αν πέσουν σε ένα πόδι ή στο χέρι, γι‘ αυτό επιλέξτε γλάστρες που είναι πολύ βαριές για να τις αναποδογυρίσετε. Θα πρέπει επίσης ιδανικά να υπάρχει αρκετός χώρος μεταξύ της απόστασης του μωρού σας και του χώματος.

Μια ιδέα για να αποφύγετε το μωρό σας να αγγίζει το χώμα είναι να τοποθετήσετε τη γλάστρα σας σε ένα σχετικά μακρύ, μεγάλο καλάθι από ίνες. Μπορείτε επίσης να αποφύγετε ατυχήματα κρεμώντας φυτά από την οροφή, σχεδιάζοντας έναν ψηλό κατακόρυφο κήπο σε έναν τοίχο ή τοποθετώντας γλάστρες σε ψηλά ράφια που είναι πολύ μακριά από το παιδί σας.

Ένας διασκεδαστικός και φιλικός προς τα παιδιά τρόπος για να προσθέσετε φυτά στο νηπιαγωγείο του παιδιού σας είναι να χρησιμοποιήσετε ομπρέλες ως ζαρντινιέρες. Μπορείτε απλά να τα κρεμάσετε γύρω από το δωμάτιο από τη λαβή. Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε το ύψος και τη θέση του.

Επιπλέον, μπορείτε να αποκτήσετε ομπρέλες σε όλα τα είδη των χρωμάτων και των σχεδίων, γεγονός που τις κάνει ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό στο δωμάτιο. Παλιά παιδικά παιχνίδια όπως φορτηγά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως ζαρντινιέρες. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κενές μπανιέρες Play-Doh.

Βέλτιστη ανάπτυξη

Δεν θέλετε απλώς να σκεφτείτε την τοποθέτηση των φυτών από την άποψη της ασφάλειας. Τα φυτά χρειάζονται φυσικό φως για να αναπτυχθούν και να φαίνονται καλά, επομένως πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά πού θα τοποθετήσετε τα φυτά που βάζετε στο φυτώριο του μωρού σας.

Ιδανικά, τοποθετήστε τα με καλή θέα στο παράθυρο. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφύγετε να τα βάζετε πολύ κοντά στο παράθυρο, καθώς η υπερβολική ζέστη μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση και θάνατο των φυτών. Μια άλλη επιλογή είναι να κολλήσετε με φυτά που ευδοκιμούν σε χαμηλό φωτισμό. Ο φοίνικας Neanthe Bella είναι ένας τύπος φοίνικα που λειτουργεί καλά όταν ο φωτισμός είναι ανεπαρκής.

Να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε φυτά με χαμηλό φωτισμό, καθώς πολλά από αυτά είναι δηλητηριώδη για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια, συμπεριλαμβανομένων των ZZ και Monstera. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι νέοι γονείς χάνουν περισσότερα από 100 λεπτά ύπνου κατά τον πρώτο χρόνο της γέννησης του μωρού τους.

Έτσι, το πότισμα των φυτών είναι απίθανο να είναι μία από τις κύριες προτεραιότητές σας. Συνιστάται η επιλογή φυτών που δεν χρειάζονται πολύ νερό. Οι ορχιδέες, ο φοίνικας αλογοουράς και τα φυτά αράχνης χρειάζονται σπάνια πότισμα.

Φέρνοντας φυσικές ίνες και βιώσιμα υλικά στην εσωτερική σας όαση

Για να αναδείξετε πραγματικά την ομορφιά των φυτών σας, βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν φυσικά στοιχεία στο φυτώριο του μωρού σας. Σκεφτείτε μια κουνιστή καρέκλα ή τραπέζι από ρατάν, υποπόδια από μαλακές ίνες ή βιώσιμο ξύλο στα έπιπλα, ακόμη και για την κούνια του μωρού σας.

Ακόμη και το κρεβάτι του μωρού σας πρέπει να είναι φυσικό. Τα σεντόνια από 100% οργανικό βαμβάκι θα εξασφαλίσουν ότι το μωρό σας είναι άνετο και θα προσθέσει στη συνολική αίσθηση του παιδικού σταθμού του. Μπορείτε να αρχίσετε να συλλέγετε αυτά τα αντικείμενα από νωρίς, ενημερώνοντας τους φίλους σας ότι ενδιαφέρεστε για βιώσιμα δώρα για το μωρό σας εάν κάνετε ντους μωρών.

Ορισμένα αντικείμενα που μπορούν να συμπληρώσουν την ομορφιά των φυτών περιλαμβάνουν διακοσμητικά κομμάτια από βιοδιασπώμενα υλικά όπως ξύλο, άχυρο ή μπαμπού. βιώσιμοι δακτύλιοι οδοντοφυΐας από ξύλο. ακόμα και κάτι τόσο απλό όσο τα μαντηλάκια από μπαμπού.

Έχοντας διάφορα κομμάτια ξύλου και ινών στο νηπιαγωγείο θα προσδώσει μια ήρεμη ατμόσφαιρα στο χώρο – ένα θα ωφεληθείτε από όσο και το παιδί σας.

Συνδυάστε τα φυτά με το σχέδιο του φυτωρίου σας

Τα δημοφιλή σχέδια παιδικών σταθμών αυτή τη στιγμή περιλαμβάνουν δασικές εκτάσεις, σαφάρι και με θέμα την Disney. Τα φυτά μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν σε αυτά τα σχέδια. Ένα φυτώριο με θέμα το δάσος μπορεί να βαφτεί σε ουδέτερες αποχρώσεις, όπως κρεμ, καφέ ή ακόμα και ανοιχτό πράσινο.

Ολοκληρώστε την εμφάνιση με στεφάνια στους τοίχους. Μπορείτε να αγοράσετε τα στεφάνια έτοιμα ή μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας μη τοξικά φυτά. Όταν τελειώσετε, χρησιμοποιήστε τα για να πλαισιώσετε οικογενειακές φωτογραφίες ή εικόνες πλασμάτων του δάσους στον τοίχο του νηπιαγωγείου του μωρού σας.

Αν προτιμάτε ένα νηπιαγωγείο με θέμα το σαφάρι, θα θελήσετε να επιλέξετε έντονα χρώματα, όπως κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο και μπλε. Ένα φυτό γνωστό ως «Τα δάκρυα του μωρού» είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε αυτό το θέμα και μπορείτε να το σχεδιάσετε έτσι ώστε τα ζώα του σαφάρι να κρυφοκοιτάζουν πάνω και γύρω από το πλάι του.

Όταν πρόκειται για ένα νηπιαγωγείο με θέμα τη Disney, δεν έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε. Το Snow White, το Moana, το Tangled και το Bambi είναι όλα δημοφιλή και μπορούν να τελειώσουν τέλεια με αληθινά φυτά. Οι φοίνικες με αλογοουρά μοιάζουν με τους φοίνικες που βρίσκονται στα νησιά της Πολυνησίας όπου βρίσκεται το Moana, ενώ τα φυτά Baby Rubber μπορούν να ολοκληρώσουν ένα φυτώριο εμπνευσμένο από το Tangled.

Καλλιτεχνικές πινελιές

Εκτός από το να έχετε ζωντανά φυτά στο φυτώριο σας, μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε αποξηραμένα και συμπιεσμένα φυτά στο φυτώριο του μωρού σας. Αν έχετε πατημένα λουλούδια και φυτά, γιατί να μην τα πλαισιώσετε και να τα κρεμάσετε σε στρατηγικά σημεία του φυτωρίου; Μια άλλη επιλογή είναι να γράψετε το όνομα του μωρού σας σε καμβά με πατημένα λουλούδια ή απλώς να χρησιμοποιήσετε πατημένα λουλούδια για να φτιάξετε ένα όμορφο αρχικό που μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο.

Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και άλλα έργα τέχνης που αντιπροσωπεύουν την ομορφιά της φύσης. Μπορεί να μην είναι το πραγματικό, αλλά ολοκληρώστε το φυτικό θέμα με λεπτές πινελιές.

Ένα ριχτάρι με στάμπα Fox and Ivy πάνω από το καρεκλάκι θηλασμού, ένα χαλάκι αλλαγής πάνας με θέμα Tropical ή ένα λουλουδάτο μοτίβο ζωγραφισμένο ή κολλημένο στην κούνια του μωρού σας θα κάνει πραγματικά τη διαφορά στη συνολική εμφάνιση, αίσθηση και επίδραση του χώρου ύπνου του μωρού σας.


συμπέρασμα

Εάν αγαπάτε το πράσινο και θέλετε να βελτιώσετε την ποιότητα του εσωτερικού αέρα του παιδικού σταθμού του μωρού σας, τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε. Βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε φυτά που είναι ασφαλή για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια (εάν τα έχετε).

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι τα φυτά δεν είναι προσβάσιμα από το μωρό σας, αναζητώντας δημιουργικούς και καλλιτεχνικούς τρόπους για να τα φέρετε σε εσωτερικούς χώρους χωρίς να διακινδυνεύσετε ατυχήματα.

Schreibe einen Kommentar