Πώς να κρεμάσετε μια παιδική κούνια από ένα δέντρο

0
Πώς να κρεμάσετε μια παιδική κούνια από ένα δέντρο

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι γονείς για τα παιδιά τους είναι να τους παρέχουν ένα ασφαλές και ασφαλές περιβάλλον. Περιλαμβάνει την παροχή ενός χώρου όπου αισθάνονται ασφαλείς, αγαπημένοι και άνετοι. Μπορείτε να βρείτε αυτόν τον χώρο σε διάφορα σημεία, ένα από τα οποία είναι η πίσω αυλή.

Μπορείτε να κρεμάσετε μια παιδική κούνια από ένα δέντρο στην αυλή σας για το μικρό σας. Είμαστε εδώ για να σας γνωρίσουμε πώς να κρεμάσετε μια παιδική κούνια από ένα δέντρο.

Μια βρεφική κούνια κρεμασμένη από ένα δέντρο θα επιτρέψει στο παιδί σας να απολαύσει όλα όσα έχει να προσφέρει η φύση ενώ κουνιέται στον καθαρό αέρα. Εδώ είναι ο πλήρης οδηγός μας για το πώς να κρεμάσετε μια παιδική κούνια από ένα δέντρο. Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε αυτές τις μεθόδους για να βάλετε το μωρό σας να κουνιέται με ασφάλεια στο δέντρο, ακριβώς όπως ένας επαγγελματίας!

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν κρεμάσετε μια κούνια μωρού από ένα δέντρο

Ένα σετ κούνιας μπορεί να είναι μια διασκεδαστική προσθήκη σε κάθε αυλή, αλλά η τοποθέτησή του μπορεί να είναι δύσκολη. Μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με την εγκατάσταση ενός σετ κούνιας είναι πώς να κρεμάσετε κούνιες σε δέντρα χωρίς να καταστρέψετε το δέντρο. Εδώ είναι τα σημαντικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν κρεμάσετε μια κούνια μωρού από ένα δέντρο:

 • Η πρώτη γνώμη είναι ότι πρέπει να βάλετε την κούνια του μωρού σε χώρο με άφθονο χώρο και δεν θα σας εμποδίσει με τίποτα.
 • Η δεύτερη γνώμη είναι ότι πρέπει να το κρεμάσετε σε χώρο χωρίς φύλλα ή μικρά κλαδιά γιατί μπορεί να πιαστούν στα σχοινιά και να προκαλέσουν τραυματισμό στο παιδί σας.
 • Αποφύγετε την επιλογή δέντρων που μπορεί να γέρνουν προς το έδαφος.
 • Ελέγξτε για σημάδια ρωγμών, παρασίτων και κοιλοτήτων και απορρίψτε το δέντρο εάν βρείτε κάποιο από αυτά τα σημάδια.
 • Συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα κομμάτι ελαστικού σωλήνα ή ένα χιτώνιο σχοινιού για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια του δέντρου.
 • Χρησιμοποιήστε έναν κόμπο ολίσθησης καθώς κάνει το δέντρο να μεγαλώνει ελεύθερα χωρίς να το καταστρέφει.

Πώς να κρεμάσετε μια παιδική κούνια από ένα δέντρο – Βήμα προς βήμα

Το να κρεμάσεις μια παιδική κούνια από ένα δέντρο δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Εδώ είναι τα βήματα για να το κάνετε:

Βήμα 1 Βρείτε το κατάλληλο δέντρο για την κούνια του μωρού σας

Η θέση του δέντρου, το ύψος του δέντρου και ο τύπος των κλαδιών είναι όλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το δέντρο από το οποίο θα επιλέξετε να κρεμάσετε τις κούνιες σας. Αν ψάχνετε για ένα καλό μέρος για να κρεμάσετε τις κούνιες σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη αυτούς τους τρεις παράγοντες:

 • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα δέντρο είναι το ύψος του. Ένα ψηλό δέντρο θα σας δώσει περισσότερο χώρο για αιώρηση και περισσότερο χρόνο ομιλίας. Εάν έχετε ένα ψηλό δέντρο στην αυλή σας, θα μπορείτε να κρεμάσετε την κούνια ψηλότερα και να την κάνετε πιο διασκεδαστική για το μωρό σας.
 • Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα δέντρο είναι τα κλαδιά του. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ ψηλό αλλά και ικανό να αντέξει το βάρος της κούνιας. Επιλέξτε ένα γερό και οριζόντιο κλαδί που μπορεί να υποστηρίξει εύκολα το βάρος της κούνιας.
 • Ένα κλαδί πρέπει να είναι αρκετά σημαντικό, ώστε μια κούνια να γλιστράει συχνά μέσα αφήνοντας επαρκή χώρο μεταξύ της κούνιας και του κορμού. Καθώς η κούνια κινείται, το κλαδί δεν πρέπει να αναπηδά ενάντια σε άλλα κλαδιά.
 • Η καρφίτσα, η οξιά, ο σφένδαμος, οι βελανιδιές και οι πλατάνια είναι μερικά από τα καλύτερα δέντρα για κρεμαστές κούνιες καθώς είναι τέλεια σε ύψος, ασφαλή και ανθεκτικά.
 • Από την άλλη πλευρά, μην χρησιμοποιείτε πεύκα, ιτιά, πεύκη, ασημένια σημύδα, λεύκες και έλατα.

Βήμα 2 Δημιουργήστε τη ζώνη πτώσης

Η ζώνη πτώσης είναι ένα τμήμα του πάρκου με καθορισμένους χώρους για το παιχνίδι των παιδιών. Η ζώνη πτώσης είναι συνήθως καθαρή από τυχόν εμπόδια, όπως παιχνίδια, σκληρό δάπεδο, πάγκους ή οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει βλάβη. Εκτός από το δέντρο, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε την περιοχή κάτω από το δέντρο για μια ασφαλή παιδική κούνια.

Μόνο το τέλειο δέντρο και κλαδί δεν αρκούν για την εγκατάσταση μιας κούνιας. Αλλά η περιοχή κάτω από το δέντρο πρέπει επίσης να είναι ασφαλής για τα μωρά. Διατίθενται διάφορα υλικά που μπορούν να δημιουργήσουν μια μαλακή επιφάνεια για κούνιες μωρών. Μπορεί να περιλαμβάνει άμμο, φύλλα, ψάθες από καουτσούκ κ.λπ. Εφόσον η περιοχή κάτω από το δέντρο δεν είναι σκληρή, το γρασίδι ή το γυμνό έδαφος είναι ασφαλές.

Βήμα 3 Βρείτε ένα γερό σχοινί

Το καλύτερο υλικό για να κρεμάσετε την κούνια από το δέντρο είναι ένα γερό σχοινί. Τα σχοινιά είναι δυνατά και ανθεκτικά, γεγονός που τα καθιστά τέλεια για αυτό το σκοπό. Είναι επίσης φθηνά και αντικαθίστανται εύκολα εάν χαλάσουν ή φθαρούν με την πάροδο του χρόνου.

Η χρήση σχοινιού χαμηλής ποιότητας για να κρεμάσετε την κούνια του μωρού σας μπορεί να την καταστήσει επικίνδυνη. Ένα καλό σχοινί θα είναι αρκετά παχύ για να αντέξει το βάρος των παιδιών 1-4 ετών.

Βήμα 4 Δέστε το Σχοινί από το Δέντρο

Ας προχωρήσουμε περαιτέρω στην αναζήτησή μας για το πώς να κρεμάσετε μια κούνια μωρού από ένα δέντρο. Μόλις βρείτε το τέλειο σημείο για την κούνια του μωρού σας και το σχοινί, πάρτε ένα κομμάτι σχοινί ή σπάγκο και δέστε τη μια άκρη στο κλαδί. Κάντε το προσεκτικά χωρίς να καταστρέψετε αυτό το φλοιό δέντρου και εξασφαλίστε ελαστικό σωλήνα για να αποφύγετε την τριβή.

Δέστε το άλλο άκρο του σχοινιού ή του σπάγγου στην ίδια την κούνια. Τώρα δέστε τη μια άκρη ενός άλλου κομματιού σχοινιού ή σπάγγου στο κλαδί. Στη συνέχεια, δέστε αυτό το δεύτερο κομμάτι σχοινιού ή σπάγγου γύρω από το άλλο σημείο της ζώνης ασφαλείας της κούνιας σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε γάντζους, ιμάντες, μπουλόνια ματιών και μεταλλικές αλυσίδες.

Θα πρέπει επίσης να κόψετε την κούνια από κάτω από το κάθισμα εάν χρησιμοποιείτε ξύλινη κούνια καθίσματος ή ξύλινη κούνια σανίδας. Αντίθετα, ένα πλαστικό παιδικό κάθισμα κούνιας χρειάζεται μόνο να στερεώσει το κλαδί.

Εάν χρησιμοποιείτε ξύλινη κούνια καθίσματος ή κούνια ξύλινης σανίδας, πρέπει να τη γνωρίζετε κάτω από την κούνια. Αντίθετα, ένα πλαστικό αιωρούμενο κάθισμα έχει ήδη ένα σχοινί μέσα, το οποίο πρέπει να δέσετε μόνο στο κλαδί.

Πρέπει να διασφαλίσετε τα ακόλουθα πράγματα ενώ δένετε το σχοινί:

 • Πρέπει να υπάρχουν 35-60 ίντσες μεταξύ του σχοινιού αιώρησης από τον κορμό του δέντρου.
 • Δεν πρέπει να είναι πολύ ψηλά από το έδαφος. 12-16 ίντσες για νήπια και 24 ίντσες για μεγαλύτερα μωρά θα αρκούσαν.

Βήμα 5 Εξασφαλίστε την ασφάλεια της αιώρησης

Αφού δέσετε την κούνια του μωρού από την κούνια, πρέπει να λάβετε μέτρα ασφαλείας για να αποφύγετε μεγάλο κίνδυνο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Για να μεγιστοποιήσετε την ασφάλεια και την άνεση της κούνιας σας, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:

 • Ελέγχετε την κούνια και τα σχοινιά από καιρό σε καιρό
 • Ελέγχετε τακτικά για τυχόν κόμπους και χαλαρά σπασίματα στο σχοινί.
 • Εάν η κούνια κινδυνεύει να γκρεμιστεί, αντικαταστήστε την με τη νέα.
 • Το σχοινί, τα καραμπίνερ και το υλικό πρέπει να είναι βαρέως τύπου για να κινείται ελεύθερα η κούνια.

συμπέρασμα

Ας ελπίσουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να μάθετε πώς να κρεμάσετε μια κούνια μωρού από ένα δέντρο. Οι καλύτερες κούνιες για μωρά θα προσφέρουν ένα ασφαλές, άνετο μέρος για να ηρεμήσει το μικρό σας μέσα σε λίγα λεπτά.

Πηγαίνετε βιαστικά στην αυλή σας, κρεμάστε ένα δέντρο και απολαύστε τον υπαίθριο χώρο σας με τον νέο υπαίθριο χώρο παιχνιδιού σας! Μην ξεχάσετε να αφήσετε ένα σχόλιο εάν αυτό το άρθρο ήταν χρήσιμο.

Πηγές:

Schreibe einen Kommentar