Πώς να μαζέψετε τον άνηθο από το AeroGarden

0

Ο άνηθος, γνωστός και ως Anethum graveolens, είναι ένα ετήσιο, πολυετές βότανο που ανήκει στην οικογένεια του σέλινου. Ο άνηθος καλλιεργείται αρκετά ευρέως παγκοσμίως και οι σπόροι και τα φύλλα του χρησιμοποιούνται για καρύκευμα τροφίμων ως βότανο ή μπαχαρικό.

Ο άνηθος είναι ένα βότανο χαμηλής συντήρησης και μπορεί να καλλιεργηθεί αρκετά εύκολα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ο άνηθος μπορεί να καλλιεργηθεί σε ένα AeroGarden μέσα στο σπίτι σας και μπορεί να συγκομιστεί μόνο σε λίγες εβδομάδες για να απολαύσετε τη φρέσκια γεύση του. Μαθαίνω πώς να μαζέψετε τον άνηθο από το AeroGarden με τον απλό μας οδηγό.

Το AeroGarden είναι μια απλή συσκευή που παρέχει ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη των φυτών σε εσωτερικούς χώρους. Είναι ένα υδροπονικό σύστημα που δεν απαιτεί καθόλου έδαφος. Απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια και παρέχει γρήγορη ανάπτυξη για την καλλιέργεια φρέσκων βοτάνων.

Συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο για να μάθετε πώς να συλλέγετε τον άνηθο από την AeroGarden και πώς να τον συντηρείτε.

Πώς να μαζέψετε τον άνηθο από το AeroGarden 1
Πότε να κόψετε τον άνηθο; – μέσω Reddit

Τι είναι το AeroGarden και πώς λειτουργεί;

Πριν βουτήξουμε στο πώς να μαζέψετε τον άνηθο από το AeroGarden, ας συζητήσουμε πρώτα πώς λειτουργεί ένα AeroGarden. Το AeroGarden είναι ένα συμπαγές σύστημα που χρησιμοποιείται για την κηπουρική σε εσωτερικούς χώρους για την καλλιέργεια φρέσκων βοτάνων, φρούτων και λαχανικών.

Σε αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθούμε ιδιαίτερα στο μοντέλο AeroGarden Harvest Slim που χρησιμοποιείται ειδικά για την καλλιέργεια βοτάνων όπως ο άνηθος. Αν ψάχνετε για ένα AeroGarden, μπορείτε να το αγοράσετε εδώ.

Πώληση

AeroGarden Harvest Elite – Εσωτερικός Κήπος με LED Grow Light, από ανοξείδωτο ατσάλι

  • ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ GOURMET HERB SEDED KIT (6 POD) Γενοβέζικος βασιλικός, σγουρός μαϊντανός, άνηθος, θυμάρι, βασιλικός της Ταϊλάνδης και μέντα και τροφοδοτείται από όλα τα φυσικά, απαλλαγμένα από χημικά προϊόντα Miracle Gro Plant Food (αρκετή για μια πλήρη περίοδο ανάπτυξης)
  • ΦΥΤΟ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ Με αυτόν τον εσωτερικό κήπο αναπτύσσονται έως και 6 φυτά τη φορά, με ύψος έως και 12 ίντσες. Αναπτύσσεται σε νερό χωρίς χώμα, χωρίς χάος, γίνεται απλό
  • ΕΥΚΟΛΟΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ: Ο πίνακας ελέγχου ψηφιακής οθόνης περιλαμβάνει λειτουργία διακοπών για να διατηρεί το σύστημα υδροπονικής ανάπτυξης σας ευδοκιμεί όταν βρίσκεστε εκτός πόλης και προηγμένες ρυθμίσεις κήπου για βελτιστοποιημένη ανάπτυξη
  • LED GROW LIGHTS: Υψηλής απόδοσης, πλήρους φάσματος 20 watt Το σύστημα φωτισμού ανάπτυξης LED υψηλής απόδοσης στον κήπο σας είναι προσαρμοσμένο στις συγκεκριμένες ανάγκες των φυτών για μεγιστοποίηση της φωτοσύνθεσης, με αποτέλεσμα γρήγορη, φυσική ανάπτυξη και άφθονες συγκομιδές
  • ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΥ: Καλλιεργήστε φρέσκα βότανα και λαχανικά όλο το χρόνο σε αυτόν τον εσωτερικό κήπο με βότανα. Πάντα φρέσκο, πάντα ντόπιο, πάντα στην εποχή

Εάν δεν έχετε κήπο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε φρέσκα βότανα. Το AeroGarden είναι μια εξαιρετική συσκευή για αυτό το σκοπό. Είναι συμπαγές και μπορεί να χωρέσει εύκολα, ακόμη και στο περβάζι του παραθύρου σας.

Το AeroGarden είναι ένα υδροπονικό σύστημα, που σημαίνει ότι δεν απαιτεί χώμα αλλά χρειάζεται μόνο νερό και θρεπτικό διάλυμα. Έρχεται με φως LED για να βοηθήσει την ανάπτυξη των φυτών. Έχει παρατηρηθεί ότι τα φυτά αναπτύσσονται περίπου 5 φορές πιο γρήγορα σε ένα AeroGarden.

Πώς να μαζέψετε τον άνηθο από το AeroGarden;

Σας διδάσκουμε τα πάντα, από την καλλιέργεια άνηθου σε AeroGarden μέχρι τη συγκομιδή και τη συντήρησή του.

Πότε να μαζέψετε τον άνηθο;

Μπορείτε να ξεκινήσετε το κλάδεμα ή τη συγκομιδή του άνηθου από το AeroGarden σας καθώς φτάνει περίπου τις 8 ίντσες. Θα χρειαστούν περίπου 3 έως 4 εβδομάδες για να μεγαλώσει τόσο πολύ ο άνηθος.

Αν δείτε τα φύλλα του άνηθου σας να φτάνουν στο φως του AeroGarden σας, τότε θα πρέπει να τα κλαδέψετε ξανά. Ο άνηθος έχει καλό ρυθμό ανάπτυξης και κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα γι‘ αυτό και του δίνει το όνομα άνηθο ζιζάνιο. Για να διατηρήσετε τον έλεγχο της ανάπτυξης, κλαδεύετε τα φύλλα άνηθου κάθε δύο εβδομάδες.

Τώρα θα συζητήσουμε δύο αποτελεσματικές μεθόδους για τη συγκομιδή του άνηθου από την AeroGarden.

Μέθοδος 1: Συγκομιδή άνηθου κόβοντας την κορυφή

Η πρώτη μέθοδος για τη συγκομιδή του άνηθου είναι το κόψιμο των φύλλων στην κορυφή. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό ψαλίδι ή ψαλίδι παράκαμψης για να κόψετε τα φύλλα. Βεβαιωθείτε ότι οι λεπίδες του ψαλιδιού σας είναι αιχμηρές και αποστειρωμένες πριν μαζέψετε τον άνηθο.

Το πιο σημαντικό πράγμα εδώ είναι να θυμάστε να μην περικόψετε περισσότερο από το ένα τρίτο του φυτού. Το πολύ κόψιμο του φυτού μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξή του.

Μπορείτε να ξεκινήσετε κόβοντας τα φύλλα που φτάνουν στο φως. Κατά τη συγκομιδή ή το κλάδεμα, κρατήστε το στέλεχος κάθε φυτού ξεχωριστά και κόψτε το στο σημείο ακριβώς πάνω από το σετ φύλλων. Εάν σκοπεύετε να μαζέψετε το πλήρες φυτό, μπορείτε επίσης να το κόψετε από το τελευταίο σετ φύλλων.

Εάν χρειάζεστε μόνο έναν μικρό αριθμό φρέσκων μυρωδικών για το μαγείρεμα σας, μπορείτε να τραβήξετε μερικά φύλλα κορυφής με τα δάχτυλά σας και να τα χρησιμοποιήσετε απευθείας.

Μέθοδος 2: Συγκομιδή άνηθου κόβοντας τα στελέχη

Η δεύτερη μέθοδος συγκομιδής του άνηθου είναι η πλήρης κοπή του από τα στελέχη. Σε αυτή τη μέθοδο, θα κόψετε το στέλεχος στο σημείο από όπου βγαίνει από τον λοβό.

Αυτά τα στελέχη δεν θα μεγαλώσουν άλλα φύλλα εάν δεν μείνουν φύλλα. Αν λοιπόν δεν θέλετε το φυτό σας να πεθάνει και να συνεχίσει να αναπτύσσεται, τότε προτείνεται η χρήση της πρώτης μεθόδου συγκομιδής.

Το κλάδεμα είναι ζωτικής σημασίας για τα φυτά σας. Ωστόσο, το κλάδεμα περισσότερο από το ένα τρίτο του φυτού μπορεί να επηρεάσει άσχημα την ανάπτυξη.

Πώς να μαζέψετε τον άνηθο από το AeroGarden 2
Πώς να κλαδέψω τον άνηθο μου ώστε να μην είναι πάντα αναμμένο και να ξαναφυτρώσει; – μέσω Reddit

Πώς να μαζέψετε τον άνηθο από το AeroGarden χωρίς να σκοτώσετε το φυτό

Είναι ασφαλές να ξεκινήσετε τη συγκομιδή του άνηθου σας από την AeroGarden όταν έχει αναπτύξει πέντε έως έξι φύλλα. Μπορείτε να ξεκινήσετε το σωστό κλάδεμα και το κλάδεμα μετά από δύο μήνες και να το συγκομίσετε μετά από τέσσερις μήνες.

Ο άνηθος μεγαλώνει αρκετά γρήγορα, έτσι μπορείτε να αυξήσετε τη συχνότητα κοπής. Θα βοηθήσει επίσης στην ανάπτυξη του φυτού.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, εάν δεν θέλετε να σκοτώσετε το φυτό σας και να βεβαιωθείτε ότι θα αναπτυχθεί ξανά, τότε μην κόψετε περισσότερο από το ένα τρίτο του μήκους του φυτού.

Συντήρηση άνηθου μετά τη συγκομιδή

Μόλις μαζέψετε τον άνηθο σας από το AeroGarden, ήρθε η ώρα να τον συντηρήσετε. Δεν υπάρχει τίποτα σαν τη γεύση και το άρωμα των φρέσκων βοτάνων, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο μια χούφτα από το φρέσκο ​​βότανο.

Είναι αδύνατο να το χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα, επομένως είναι απαραίτητο να το διατηρήσετε. Για να μην χαλάσει και να το χρησιμοποιήσουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έχουμε μερικές εξαιρετικές μεθόδους συντήρησης. Θα αυξήσει τη μακροζωία του άνηθου σας και θα διατηρήσει την ουσία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

1. Κατάψυξη του άνηθου

Εάν προτιμάτε τη γεύση των φρέσκων βοτάνων, τότε η κατάψυξη είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να το απολαύσετε με τους μήνες. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλύτερα για μαγειρευτά και σούπες. Πάρτε μερικά φρέσκα φύλλα και πλύντε τα. Γεμίστε μια παγοθήκη και βάλτε μέσα τα φύλλα. Το παγώνουμε όλη τη νύχτα και το φυλάμε στην κατάψυξη για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

Αυτή η μέθοδος μπορεί να διατηρήσει τον άνηθο για αρκετούς μήνες και να παρέχει φρέσκα φύλλα άνηθου όποτε τα χρειάζεστε.

2. Διατήρηση φρέσκων φύλλων

Αν είστε λάτρης της μαγειρικής, σίγουρα γνωρίζετε ότι τίποτα δεν ταιριάζει με τη γεύση του φρέσκου άνηθου. Αν θέλετε να διατηρήσετε τα φρέσκα φύλλα, τότε πλύντε τα και τοποθετήστε τα ανάμεσα στα στρώματα των υγρών χαρτοπετσετών. Βάλτε τα σε ένα Ziplock ή σε μια πλαστική σακούλα και βάλτε τα στο ψυγείο.

Αυτή η μέθοδος μπορεί να διατηρήσει τη φρεσκάδα του άνηθου σας και να τον διατηρήσει καλά για περίπου δύο εβδομάδες. Αυτή η μέθοδος δεν είναι ιδανική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά αυτό είναι το καλύτερο στοίχημά σας όσον αφορά τη φρεσκάδα.

3. Ξήρανση των Φύλλων

Η πιο ιδανική και παραδοσιακή μέθοδος συντήρησης του άνηθου είναι η ξήρανση του. Με το στέγνωμα, μπορείτε να αποθηκεύσετε τον άνηθο σας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Μια μέθοδος για να στεγνώσετε τον άνηθο είναι να κρεμάσετε ένα μάτσο από ένα γάντζο σε μια καλά αεριζόμενη περιοχή για μερικές ημέρες. Μόλις στεγνώσουν αφαιρούμε τα φύλλα και τα φυλάμε σε αεροστεγές βάζο.

Για πιο γρήγορο στέγνωμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φούρνο ή αφυγραντήρα. Απλώστε τον άνηθο σας σε ένα ταψί και βάλτε τον σε φούρνο για 2-4 ώρες. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί εξίσου καλά. Θυμηθείτε να γυρίσετε τα φύλλα σας ενδιάμεσα και μην αυξήσετε τη θερμοκρασία για να αποφύγετε το κάψιμο των φύλλων.

>> Διαβάστε περισσότερα


συμπέρασμα

Η καλλιέργεια των βοτάνων σας μπορεί να είναι μια πολύ ικανοποιητική εμπειρία. Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη χρήση της φρέσκιας συγκομιδής βοτάνων για να έχετε το μέγιστο άρωμα και γεύση. Σε αυτό το άρθρο, σας διδάξαμε μερικές χρήσιμες μεθόδους για το πώς να μαζεύετε τον άνηθο από το AeroGarden και πώς να τον συντηρείτε και να τον αποθηκεύετε.

Μοιραστείτε ποια μέθοδος συγκομιδής λειτουργεί καλύτερα για εσάς στα παρακάτω σχόλια!

Schreibe einen Kommentar