Πώς να προστατέψετε το γρασίδι κάτω από το τραμπολίνο; Μάθετε από αυτές τις 12 απλές συμβουλές

0
Πώς να προστατέψετε το γρασίδι κάτω από το τραμπολίνο;  Μάθετε από αυτές τις 12 απλές συμβουλές

Ένα τραμπολίνο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατάτε τα παιδιά ενεργά και ψυχαγωγικά. Αλλά μπορεί να είναι ένας πόνος να διατηρήσει το γρασίδι γύρω του. Το γρασίδι μπορεί να πεθάνει και να γίνει καφέ αν είναι πολύ κοντά στο τραμπολίνο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το αποτρέψετε εάν ξέρετε πώς να προστατεύσετε το γρασίδι κάτω από ένα τραμπολίνο.

Αυτό το άρθρο έχει να κάνει με το να κρατάς ζωντανό το γρασίδι κάτω από ένα τραμπολίνο. Θα σας παρέχει απλές συμβουλές, όπως η τακτική μετακίνηση του τραμπολίνου, η συντήρηση του γρασιδιού και η χρήση προστατευτικών μαξιλαριών για σάπια φύλλα και τραμπολίνο. Αυτό το άρθρο θα καλύψει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πώς να προστατέψετε το γρασίδι κάτω από το τραμπολίνο.

Εάν θέλετε να αποφύγετε το γυμνό και μη ελκυστικό έδαφος κάτω από το τραμπολίνο σας, συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο.

Πώς να προστατέψετε το γρασίδι κάτω από το τραμπολίνο
Grass Under Trampoline – via Πξερέ

Factors of Grass Dying Under Trampoline

Η καλύτερη επιφάνεια για να εγκαταστήσετε το τραμπολίνο σας είναι το γρασίδι. Η τοποθέτησή του στο γκαζόν σημαίνει ότι μπορεί να απορροφήσει καλύτερα τους κραδασμούς. Είναι σημαντικό να προστατεύετε το γρασίδι κάτω από τα τραμπολίνα. Προτού μοιραστείτε τις λύσεις για το γρασίδι που πεθαίνει κάτω από ένα τραμπολίνο, πρέπει να γνωρίζετε μερικούς παράγοντες που επιβάλλουν αυτό το πρόβλημα.

Ανεπαρκές ηλιακό φως

Το φως του ήλιου δεν μπορεί να φτάσει στο γρασίδι κάτω από τα τραμπολίνα λόγω του υλικού από το οποίο είναι κατασκευασμένο το τραμπολίνο. Συνήθως, στην κατασκευή του χρησιμοποιείται υλικό πολυπροπυλενίου το οποίο είναι ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Διατηρεί το κρεβάτι του tramp δροσερό, αλλά ως αποτέλεσμα, το φως που φτάνει στο έδαφος εμποδίζεται. Θα παρατηρήσετε ότι το γρασίδι αρχίζει να ξεθωριάζει ή να κιτρινίζει, κάτι που είναι σημάδι χαμηλών επιπέδων χλωροφύλλης.

Έλλειψη υγρασίας

Ένα τραμπολίνο είναι κατασκευασμένο από ένα χοντρό χαλάκι που λειτουργεί ως καταφύγιο βροχής και το εμποδίζει να φτάσει στο έδαφος. Είναι ο λόγος που το γρασίδι είναι πάντα στεγνό κάτω από τα τραμπολίνα. Οι αλλεπάλληλες ξηρές συνθήκες κάνουν το γρασίδι να πεθάνει.

Βάρος/Μέγεθος Τραμπολίνου

Τα τραμπολίνα προκαλούν μεγάλη φθορά στο γρασίδι. Ισχύει ιδιαίτερα εάν το τραμπολίνο είναι βαρύ, καθώς μπορεί να βυθιστεί στο έδαφος με την πάροδο του χρόνου. Κατά συνέπεια, φτάνουν χαμηλότερα στο έδαφος, εμποδίζοντας το ηλιακό φως που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του γρασιδιού.

Ένα μεγαλύτερο τραμπολίνο καλύπτει επίσης μεγαλύτερη επιφάνεια καλύπτοντας ένα μεγάλο κομμάτι από το γρασίδι του κήπου σας. Έτσι λοιπόν, το βάρος και το μέγεθος του τραμπολίνου συμβάλλουν στην αλλοίωση του γρασιδιού.

Κακή Αποχέτευση

Η βύθιση του τραμπολίνου στο έδαφος με την πάροδο του χρόνου προκαλεί επίσης χαμηλότερα σημεία. Το νερό πιάνεται σε αυτά τα σημεία και προκαλεί φράξιμο. Θα βοηθούσε εάν σκεφτόσασταν την κατάλληλη αποστράγγιση πριν εγκαταστήσετε ένα τραμπολίνο στον κήπο σας.

Βεβαιωθείτε ότι το νερό ρέει μακριά από την αυλή σας, όχι προς αυτήν, εάν θέλετε να κρατήσετε την αυλή σας απαλλαγμένη από λακκούβες. Ένα τραμπολίνο που αφήνεται σε βρεγμένο γρασίδι είναι συνταγή καταστροφής. Καταστρέφει το γκαζόν, αλλά τελικά, το βάρος του γρασιδιού σε συνδυασμό με το υγρό χώμα κάτω από το τραμπολίνο σας θα δυσκολέψει το άλμα.

Η υγρασία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε διάφορα άλλα προβλήματα, όπως ανάπτυξη μούχλας ή μούχλας. Εάν το γρασίδι σας είναι υγρό για μεγαλύτερη διάρκεια, μπορεί να οδηγήσει σε διάβρωση ή προσβολή ζιζανίων. Όχι μόνο το γρασίδι κάτω από το τραμπολίνο καταστρέφεται σε μια τέτοια περίπτωση, αλλά επηρεάζεται και ολόκληρη η αυλή.

Πώς να προστατέψετε το γρασίδι κάτω από το τραμπολίνο 2
Grass Under Trampoline – via Πξερέ

12 Απίστευτες συμβουλές για το πώς να προστατέψετε το γρασίδι κάτω από το τραμπολίνο

Το να διατηρείς το γρασίδι ζωντανό κάτω από ένα τραμπολίνο μπορεί να είναι μια πρόκληση, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το θέμα του χόρτου που πεθαίνει κάτω από το τραμπολίνο τους. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να αποτρέψετε αυτό το ενδεχόμενο:

1. Μια τέλεια τοποθεσία

Η σωστή θέση της αυλής σας για να τοποθετήσετε ένα τραμπολίνο βοηθά στην αποφυγή χόρτου από τη μονάδα. Θα πρέπει να το τοποθετήσετε σε μέρος όπου το φως του ήλιου μπορεί να φτάσει κάτω από αυτό και επίσης να είναι υγρό. Σχεδιάστε μια περιοχή του κήπου για να τοποθετήσετε ένα τραμπολίνο που δέχεται περισσότερο άμεσο ηλιακό φως επιτρέποντας στο ηλιακό φως να διεισδύσει μέσα από το κρεβάτι του τραμπολίνου.

2. Τοποθετήστε ένα Sprinkler

Η τοποθέτηση ενός ψεκαστήρα κάτω από το τραμπολίνο διατηρεί το γρασίδι ζωντανό και να μεγαλώνει. Ένας ψεκαστήρας θα υγράνει το έδαφος δίνοντας θρεπτικά συστατικά στο γρασίδι.

3. Τακτικό Πότισμα

Θυμηθείτε να ποτίζετε τακτικά το γρασίδι στην περιοχή γύρω από το τραμπολίνο γιατί θα στερηθεί νερό όταν βρίσκεται κάτω από ένα τραμπολίνο.

4. Φυτέψτε ανθεκτικό γρασίδι

Εξετάστε το ενδεχόμενο να φυτέψετε διαφορετικά ανθεκτικά φυτά στο γρασίδι σας που ταιριάζουν καλύτερα σε συνθήκες ξηρασίας.

5. Μετακινήστε το τραμπολίνο τακτικά

Κυρίως όλοι οι τύποι χόρτου ευδοκιμούν για περίπου μια εβδομάδα χωρίς ηλιακό φως και αρκετό νερό. Επομένως, θα πρέπει να μετακινήσετε το τραμπολίνο σας σε διαφορετικούς χώρους αυλής μετά από αυτή την περίοδο. Οι περιστρεφόμενες θέσεις τραμπολίνου θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την αυλή σας φρέσκια και αειθαλής. Δίνει στο γρασίδι κάτω από το τραμπολίνο την ευκαιρία να αναζωογονηθεί.

6. Κούρεμα

Κουρεύετε τακτικά για να μην μακρύνει το γρασίδι ή πολύ κοντά στο έδαφος, καθιστώντας το πιο ευάλωτο στο στέγνωμα. Δημιουργήστε τη συνήθεια να μετακινείτε το τραμπολίνο σας για να κόβετε εύκολα το γρασίδι που κρύβεται κάτω από αυτό. Το κινούμενο τραμπολίνο και το κούρεμα μπορεί να είναι μέρος του καθεστώτος συντήρησης του γκαζόν καθώς και τα δύο χρειάζονται διάστημα μιας εβδομάδας.

7. Τοποθετήστε ένα Tarp/Mat

Μια άλλη λύση είναι να τοποθετήσετε ένα μουσαμά ή κάποιο άλλο είδος προστατευτικού καλύμματος πάνω από το γκαζόν σας για να καλύψετε την περιοχή όπου τοποθετήσατε το τραμπολίνο σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό υλικό για επιπλέον προστασία γύρω από τις άκρες και τις γωνίες. Για να προστατεύσετε το γρασίδι κάτω από ένα τραμπολίνο, προσπαθήστε να τοποθετήσετε το τραμπολίνο σε ένα χαλί με χαμηλό πέλος ή σε ένα χαλάκι.

8. Τοποθετήστε το στρώμα του σάκου

Εάν το γρασίδι πέθανε κάτω από το τραμπολίνο, προσθέστε σάπια φύλλα σε αυτό το έμπλαστρο αντί να το διορθώσετε. Θα βοηθήσει στην αποφυγή οποιασδήποτε ζημιάς και βοηθά στην κατακράτηση νερού στο έδαφος, επιτρέποντας στο γρασίδι σας να παραμείνει πράσινο. Έχει τα ακόλουθα οφέλη:

  • φιλικό προς τον προϋπολογισμό
  • η προσπάθεια μετακίνησης του τραμπολίνου μειώνεται
  • δεν χρειάζεται να κουρεύετε το γρασίδι κάτω από το τραμπολίνο

9. Νερό γκαζόν τακτικά

Θα πρέπει να ποτίζετε το γκαζόν σας τακτικά, ακόμα κι αν έχετε τραμπολίνο. Το μόνο σημαντικό πράγμα είναι να διασφαλίσετε ότι το γρασίδι κάτω από το τραμπολίνο παίρνει αρκετό νερό για να παραμείνει υγρό και να παράγει θρεπτικά συστατικά. Πρέπει να ληφθεί υπόψη η καλή αποστράγγιση για να αποφευχθεί η υπερχείλιση.

10. Φυτέψτε σπόρους γκαζόν

Η φύτευση σπόρων γκαζόν και κομπόστ μπορεί να βοηθήσει στην αναζωογόνηση των μπαλωμάτων γυμνού χόρτου. Η προσθήκη λίγης φρέσκιας βρωμιάς μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αναζωογόνηση του εδάφους. Επίσης, ελέγξτε για σημάδια ασθένειας στο γρασίδι και θεραπεύστε όπως χρειάζεται.

11. Προσθέστε Τύρφη

Είναι μια λύση μεγαλύτερου προϋπολογισμού. Εάν έχετε έναν καλό προϋπολογισμό για να διακοσμήσετε το γκαζόν σας, η προσθήκη χλοοτάπητα κάτω από το κρεβάτι του τραμπολίνου είναι η καλύτερη επιλογή. Προσθέτει αισθητική έλξη στον κήπο σας και διατηρεί το τραμπολίνο σας στη θέση του.

12. Τεχνητό-Γρασίδι

Το τεχνητό γρασίδι είναι μια φιλική προς τον προϋπολογισμό λύση σε σύγκριση με τον χλοοτάπητα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγετε την ταλαιπωρία της διατήρησης του πραγματικού χλοοτάπητα. Εάν το τραμπολίνο σας σκοτώνει αληθινό γρασίδι στο γρασίδι σας, χρησιμοποιήστε τεχνητό χλοοτάπητα για να λύσετε το πρόβλημα.


συμπέρασμα

Ακόμα κι αν ο κήπος σας έχει υποστεί κάποια ζημιά από ένα τραμπολίνο, υπάρχουν αρκετοί τυπικοί τρόποι για να τον συντηρήσετε. Η μετακίνηση τραμπολίνου, το κούρεμα χόρτου, το τακτικό πότισμα, η προσθήκη τεχνητού χόρτου και διάφοροι άλλοι αποτελεσματικοί τρόποι αναφέρονται εδώ στη διάθεσή σας.

Μην αφήσετε το νεκρό γρασίδι να καταστρέψει την όμορφη αυλή σας. Με αυτές τις απλές συμβουλές για το πώς να προστατεύσετε το γρασίδι κάτω από τραμπολίνα, μπορείτε να βρείτε μια λύση που λειτουργεί. Τότε θα μπορείτε να απολαύσετε στο έπακρο το νέο σας τραμπολίνο. Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω εάν αυτό το άρθρο ήταν χρήσιμο.

Πηγές

Schreibe einen Kommentar