Πώς να στρεσάρετε τα παχύφυτα – 5 απίστευτες μέθοδοι και συμβουλές φροντίδας

1
Πώς να στρεσάρετε τα παχύφυτα – 5 απίστευτες μέθοδοι και συμβουλές φροντίδας

Τα παχύφυτα είναι είδη φυτών με παχιά, σαρκώδη φύλλα που μπορούν να συγκρατήσουν νερό για να επιβιώσουν σε ξηρές και ζεστές κλιματολογικές συνθήκες. Τα παχύφυτα έρχονται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, και τα αλλόκοτα φύλλα τους είναι βέβαιο ότι θα κοσμούν τη συλλογή του φυτού σας.

Τα παχύφυτα έρχονται κυρίως σε πράσινο, αλλά τα φύλλα συχνά παρουσιάζουν αποχρώσεις διαφόρων χρωμάτων υπό διαφορετικές συνθήκες. Είμαστε εδώ για να μοιραστούμε μερικές απίθανες τεχνικές πώς να τονίσω τα παχύφυτα για να αναδείξετε τα καλύτερα χρώματα.

Μπορείτε να αλλάξετε και να αναδείξετε τις διαφορετικές αποχρώσεις στα παχύφυτά σας βάζοντάς τα κάτω από αγχωτικές συνθήκες. Μερικά παχύφυτα παρουσιάζουν φυσικά αποχρώσεις του κόκκινου και του μωβ. ωστόσο, μπορείτε να αναδείξετε και μερικά όμορφα χρώματα τονίζοντάς τα.

Συχνά απαιτεί την τοποθέτηση του παχύφυτου σε σκοτεινό ή κρύο μέρος. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να αγχώνετε τα παχύφυτα με ασφάλεια και να τα διατηρείτε υγιή μετά το άγχος.

Πώς να στρεσάρετε τα παχύφυτα
Τόσο χαρούμενος με την πρόοδο του άγχους του ήλιου σε αυτό το μικρό αγόρι! – μέσω Reddit

Τι σημαίνει να αγχώνετε τα παχύφυτά σας;

Μπορεί να σας συναρπάσει να μάθετε ότι μπορείτε να προκαλέσετε αλλαγές στα χρώματα των υπέροχων παχύφυτων σας αλλάζοντας τις περιβαλλοντικές τους συνθήκες.

Το άγχος ενός παχύφυτου αναφέρεται στη διαδικασία τοποθέτησης του παχύφυτός σας κάτω από ακραίες θερμοκρασίες ή φως ή μια απότομη αλλαγή στο περιβάλλον που μπορεί να το στρεσάρει. Αυτό το άγχος τους αναγκάζει να αλλάξουν το χρώμα τους.

Ενώ προσπαθείτε να αγχώσετε τα παχύφυτά σας, προσέξτε πολύ να μην τα βλάψετε. Η λήψη των κατάλληλων μέτρων και η φροντίδα τους είναι ζωτικής σημασίας για να αποκτήσετε ένα καλό χρώμα χωρίς να σκοτώσετε το φυτό.

Μπορείτε να αγχώσετε τα παχύφυτα τοποθετώντας τα στο άμεσο ηλιακό φως, βάζοντάς τα σε σκοτεινό δωμάτιο, αυξάνοντας ή μειώνοντας τη θερμοκρασία ή παρέχοντας άγονο χώμα.

5 Μέθοδοι για το πώς να στρεσάρετε τα παχύφυτα

Συγκεντρώσαμε μια λίστα με 5 εκπληκτικές μεθόδους για το πώς να τονίσετε τα παχύφυτα και να αναδείξετε τις όμορφες αποχρώσεις τους.

1. Άγχος μέσω του ηλιακού φωτός

Το φως του ήλιου είναι ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν περισσότερο τα παχύφυτα σας. Ωστόσο, τα περισσότερα παχύφυτα προτιμούν φυσικά μια καλή ποσότητα ηλιακού φωτός, οπότε αυτό μπορεί να είναι λίγο δύσκολο. Για να τονίσετε τα παχύφυτά σας με το φως του ήλιου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το φυτό παραμένει στο άμεσο ηλιακό φως για παρατεταμένη περίοδο.

Μπορείτε να γίνετε καινοτόμοι και να βρείτε ένα σημείο που δέχεται το φως του ήλιου για πολλές ώρες, π.χ. ένα στύλο, ένα περβάζι παραθύρου, φράχτες κ.λπ. Αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει με βάση τις παρατηρήσεις σας.

Παρατηρήστε τα πιο ηλιόλουστα μέρη του σπιτιού σας και υπολογίστε τον αριθμό των ωρών για τις οποίες δέχεται το φως του ήλιου. Μόλις βρείτε το σωστό σημείο, μπορείτε να παρατηρήσετε πώς αντιδρά το φυτό σας σε αυτό. Μερικά φυτά μπορεί να είναι πιο χαρούμενα σε ένα ηλιόλουστο μέρος, ενώ άλλα προτιμούν λίγη σκιά.

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τις θέσεις τους τοποθετώντας το μεγαλύτερο φυτό μπροστά και το μικρότερο πίσω από αυτό, ώστε να αγχωθεί λίγο και να μην πεθάνει.

Ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να θυμάστε εδώ είναι να είστε προσεκτικοί με τα ηλιακά εγκαύματα όταν αγχώνετε το φυτό σας. Ένα μικρό ηλιακό έγκαυμα θα είναι εντάξει και το φυτό θα αναρρώσει. Ωστόσο, τα σοβαρά ηλιακά εγκαύματα μπορούν να σκοτώσουν το φυτό σας.

Πώς να στρεσάρετε τα παχύφυτα 2
Το άγχος του ήλιου στο Jade μου είναι πολύ προσεγμένο! – μέσω Reddit

2. Μειώστε το Πότισμα

Μια άλλη μέθοδος για να στρεσάρετε τα παχύφυτά σας είναι να μειώσετε την ποσότητα του ποτίσματος. Το κλειδί είναι να αφήσετε το φυτό σας να διψάσει λίγο. Όταν το παχύφυτο δεν ποτίζεται, θα τραβήξει νερό από τα φύλλα. Θα προκαλέσει πολύ φωτεινά χρώματα στα φύλλα.

Εάν ποτίζετε πολύ λίγο, τα φύλλα θα συρρικνωθούν και θα πέσουν. Μπορεί τελικά να σκοτώσει το φυτό. Ποτίστε τα φυτά σας τόσο ώστε να μπορούν να επιβιώσουν στον ήλιο. Τα παχύφυτα είναι αρκετά ανθεκτικά και μπορούν να συνεχίσουν χωρίς νερό για εκπληκτικά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αντίθετα, το υπερβολικό πότισμα ενός παχύφυτου είναι πολύ επιβλαβές. Μπορεί να προκαλέσει σήψη και να σκοτώσει το φυτό. Τα παχύφυτα είναι προσαρμοσμένα σε ξηρά και ζεστά κλίματα όπως οι έρημοι. Τα φύλλα τους αποθηκεύουν αρκετό νερό για να τα διατηρήσουν στην καυτή ζέστη. Επομένως, δεν τους αρέσει να κάθονται οι ρίζες τους και να ποτίζουν και να σαπίζουν πολύ εύκολα.

3. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία

Δοκιμάστε να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία περιβάλλοντος για να γίνετε μάρτυρες εντελώς συναρπαστικών χρωμάτων. Τα περισσότερα από τα παχύφυτα μπορούν να αντέξουν πολύ εύκολα τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά να τα προσέχετε όσο τα αγχώνετε με το κρύο. Δεν θέλετε μια θερμοκρασία κατάψυξης. αρκετά κρύο για να προκαλέσει την αλλαγή χρώματος.

Όπως πολλά άλλα φυτά το φθινόπωρο, τα παχύφυτα αλλάζουν τα χρώματά τους σε ψυχρότερες θερμοκρασίες. Αυτό το χρώμα μπορεί να κυμαίνεται από μια σκούρα καφέ απόχρωση έως ένα σκούρο μοβ.

4. Μετακινηθείτε σε ένα πιο σκοτεινό μέρος

Μπορείτε επίσης να αγχώσετε τα παχύφυτά σας μετακινώντας τα σε πιο σκοτεινή τοποθεσία. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί όταν αφήνετε τα φυτά σας να καθίσουν σε ένα ζεστό ηλιόλουστο μέρος για τρεις έως επτά ημέρες και στη συνέχεια τα μετακινείτε σε εσωτερικό χώρο.

Μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα του ηλιακού φωτός που λαμβάνουν, να τα βάλετε σε μερική σκιά ή να μπλοκάρετε εντελώς το φως του ήλιου για λίγο.

Ένα πλεονέκτημα από αυτή τη μέθοδο είναι ότι όποια μέθοδο κι αν επιλέξετε, μην πάτε στα άκρα. Μια ξαφνική αλλαγή στο περιβάλλον μπορεί να στρεσάρει δραστικά το φυτό και να το σκοτώσει. Πάντα εισάγετε το φυτό στο νέο του περιβάλλον σταδιακά.

Αντί να μεταφέρετε το παχύφυτό σας από το άμεσο ηλιακό φως σε ένα πολύ σκοτεινό δωμάτιο, τοποθετήστε το σε ένα σκιερό μέρος για να βοηθήσετε στη μετάβαση. Θα βοηθήσει στον έλεγχο του στρες στο παχύφυτο και θα αποτρέψει το θάνατό του.

Η πλήρης έκθεση στον ήλιο θα σας δώσει παχύφυτα με πολύ φωτεινά και σκούρα χρώματα. Ταυτόχρονα, η χαμηλή έκθεση στο φως θα έχει ως αποτέλεσμα πολύ πιο ανοιχτόχρωμους και παστέλ τόνους που είναι εξίσου όμορφοι.

5. Stressing Through Grow Lights

Το άγχος των φυτών σας μέσω του ήλιου μπορεί να είναι δύσκολο, καθώς αυτός είναι ένας παράγοντας που δεν μπορείτε να ελέγξετε. Θα χρειαστεί πολλή κίνηση και φροντίδα για το παχύφυτό σας.

Για να αποφύγετε αυτή την ταλαιπωρία, μπορείτε να στρεσάρετε τα παχύφυτά σας σε εσωτερικούς χώρους με τη βοήθεια των φώτων ανάπτυξης LED. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ πιο εύκολη και προτιμότερη, καθώς μπορείτε να ελέγξετε άνετα την ποιότητα, την ένταση, την έκθεση και το χρόνο του φωτός.

Τοποθετήστε το φυτό σας περίπου 10 έως 15 ίντσες μακριά από μια λυχνία LED των 24 Watt. Εκθέστε τα φυτά στο φως για 16 έως 18 ώρες την ημέρα και παρατηρήστε πώς αντιδρά το φυτό κάτω από διαφορετικές συνθήκες.

Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να εξετάζετε πάντα τον τύπο του παχύφυτου προτού προσπαθήσετε να αλλάξετε το περιβάλλον τους. Μερικά παχύφυτα ανταποκρίνονται καλά σε χαμηλό φωτισμό, ενώ άλλα μαραίνονται. Η γνώση του είδους και των ειδικών απαιτήσεων και των συνθηκών διαβίωσής τους είναι απαραίτητη για να επιτευχθούν καλά αποτελέσματα χωρίς να σκοτωθεί το φυτό.

Μπορείτε να προσαρμόσετε την ένταση και τη διάρκεια του φωτός για να επιτύχετε όμορφες παραλλαγές στα χρώματα. Το φως με υψηλή ένταση θα σας δώσει φωτεινό και ζωντανό χρώμα όπως το κόκκινο. Ταυτόχρονα, ένα φως μέσης έως χαμηλής έντασης θα έχει ως αποτέλεσμα πράσινα φύλλα με μια νότα ανοιχτού ροζ στις άκρες.


συμπέρασμα

Ποιος είπε ότι όλα τα παχύφυτά σας πρέπει να έχουν το ίδιο βαρετό πράσινο χρώμα; Γνωρίζοντας μερικές συμβουλές και κόλπα μπορεί να σας βοηθήσει να προσθέσετε χρώμα στα παχύφυτά σας και να προσθέσετε την ομορφιά τους.

Τα παχύφυτά σας μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές χρώματος αλλάζοντας απλώς τις περιβαλλοντικές τους συνθήκες. Όπως πολλά άλλα φυτά, τα παχύφυτα περιέχουν χημική ανθοκυανίνη που δίνει στα φυτά πιο σκούρο χρώμα σε αγχωτικές συνθήκες όπως το έντονο φως.

Συγκεντρώσαμε μερικές εκπληκτικές μεθόδους για το πώς να τονίζετε τα παχύφυτα, ώστε να μπορείτε να τους δημιουργήσετε υπέροχα χρώματα και να τα κάνετε να φαίνονται μαγευτικά. Πείτε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς στα παρακάτω σχόλια!

Schreibe einen Kommentar