Πώς να συντηρήσετε τα μήλα (Φρέσκα αποθήκευση, κονσερβοποίηση, κατάψυξη, + περισσότερα!)

2
Πώς να συντηρήσετε τα μήλα (Φρέσκα αποθήκευση, κονσερβοποίηση, κατάψυξη, + περισσότερα!)
Σπιτικά αφυδατωμένα τσιπς μήλου με ξυλάκια κανέλας και δύο ολόκληρα μήλα που κάθονται σε έναν ξύλινο πάγκο.

Αφυδατωμένα τσιπς μήλου

Θέλετε να μάθετε πώς να συντηρήσετε τις φέτες μήλου; Ο αγαπημένος μου τρόπος είναι να φτιάξω τσιπς μήλου κανέλας. Τα μήλα προσφέρονται για αφυδάτωση και είναι μια εξαιρετική προσθήκη για μια πεζοπορία ή για ένα γρήγορο σνακ.

Απλώς ξεφλουδίστε και κόψτε τα μήλα σας σε φέτες, φροντίζοντας να τα κόψετε στο ίδιο μέγεθος και πάχος για ομοιόμορφο στέγνωμα. Η ομορφιά της διατήρησης των μήλων σας με αυτόν τον τρόπο είναι ότι η κανέλα τους δίνει ένα καφέ χρώμα, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε εάν τα ψεκάζετε με χυμό λεμονιού ή κιτρικό οξύ για να μην μαυρίσουν.

Τοποθετήστε τις έτοιμες φέτες μήλου σε ένα δοχείο με καπάκι ή μια πλαστική σακούλα με φερμουάρ. Πασπαλίστε 1 έως 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένη κανέλα από πάνω (ή για γεύση), κλείστε το δοχείο και ανακινήστε για να καλυφθούν ομοιόμορφα οι φέτες μήλου.

Τοποθετήστε σε δίσκους αφυγραντήρα, φροντίζοντας να αφήσετε χώρο γύρω από κάθε φέτα μήλου για σωστή ροή αέρα. (Είχα αυτός ο αφυγραντήρας εδώ και χρόνια και νιώθεις ότι μπορείς να χωρέσεις περισσότερα σε αυτούς τους τετράγωνους δίσκους.) Ρυθμίστε τον αφυγραντήρα στους 135 βαθμούς F και αφυδατώστε μέχρι να στεγνώσει πλήρως.

Ανάλογα με το πόσο χοντρά κόβετε τα μήλα σας και την περιεκτικότητα σε νερό, αυτό μπορεί να είναι από 6 έως 24 ώρες, είναι καλύτερο να τα ελέγχετε μετά από 6 ώρες και μετά κάθε ώρα μέχρι να στεγνώσουν τελείως.

Πώς ξέρετε πότε τα μήλα είναι τελείως στεγνά;

Ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε εάν τα μήλα σας είναι πλήρως στεγνά είναι κατά βάρος. Ζυγίστε τους άδειους δίσκους σας και μετά ζυγίστε τους δίσκους σας όταν είναι γεμάτοι με έτοιμα φρούτα. Αφαιρέστε το βάρος του άδειου δίσκου από το βάρος του πλήρους δίσκου για να βρείτε το βάρος των προετοιμασμένων φρούτων σας.

Ακολουθήστε αυτή την αναλογία: 20 κιλά παρασκευασμένων μήλων πρέπει να στεγνώσουν σε 6,5 κιλά. Βάλτε αφυδατωμένες φέτες μήλου κανέλας σε ένα σφραγισμένο δοχείο και απολαύστε!

Για μακροχρόνια αποθήκευση τροφίμων, χρησιμοποιήστε έναν απορροφητή οξυγόνου ή ένα εξάρτημα στεγανοποίησης κενού σε ένα βάζο Mason και αποθηκεύστε το σε ένα δροσερό σκοτεινό μέρος του σπιτιού σας.

Schreibe einen Kommentar