Πώς να φτιάξετε μια μπούμα ψεκασμού

0
Πώς να φτιάξετε μια μπούμα ψεκασμού

Ο ψεκαστήρας, ο ψεκαστήρας γκαζόν ή ο ψεκαστήρας μπουμ είναι εξοπλισμός κηπουρικής που χρησιμοποιείται για τον ψεκασμό ζιζανιοκτόνων, εντομοκτόνων, φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων απευθείας στον κήπο.

Αυτός ο εξοπλισμός ψεκάζει μια λεπτή ομίχλη χημικών απευθείας στα φυτά ελαχιστοποιώντας την έκθεσή σας στις χημικές ουσίες, διατηρώντας παράλληλα μια απόσταση ασφαλείας.

Αυξάνει επίσης την αποδοτικότητα της εργασίας και βοηθά στην κάλυψη μεγάλων εδαφών σε χρόνο μηδέν. Εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα για την αγορά ενός ψεκαστήρα, μάθετε πώς να φτιάξετε μια μπούμα ψεκασμού με τον απλό μας οδηγό.

Το spray boom χρησιμοποιεί ακροφύσια για να θολώνει τα χημικά απευθείας στα φυτά. Η ακρίβειά του και η εγγύτητά του με τα φυτά μειώνουν επίσης τη χρήση και τη σπατάλη χημικών. Μπορεί επίσης να ελέγξει την πίεση και την ποσότητα των χημικών που τροφοδοτούνται.

Το πλεονέκτημα της κατασκευής μιας μπούμας ψεκασμού μόνοι σας είναι ότι μπορείτε να το προσαρμόσετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Συνεχίστε να ακολουθείτε για να μάθετε πώς να κατασκευάζετε εύκολα μια μπούμα ψεκασμού.

Βήμα-βήμα οδηγίες για το πώς να φτιάξετε μια μπούμα ψεκασμού

Αν δεν ξέρατε ότι μπορείτε να φτιάξετε ένα σπρέι μπουμ μόνοι σας, τότε είμαστε εδώ για να σας πούμε όχι μόνο μπορείτε να το κατασκευάσετε αλλά και να το προσαρμόσετε ανάλογα με τον κήπο σας.

Θα μοιραστούμε μερικές οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να φτιάξετε μια μπούμα ψεκασμού. Για περαιτέρω βοήθεια, συνδέουμε ένα εκπαιδευτικό βίντεο εδώ.

Αναλυτική λίστα εξοπλισμού που θα χρειαστείτε

Ακολουθεί μια λεπτομερής λίστα εξοπλισμού με τις λειτουργίες που χρειάζεστε για να φτιάξετε μια μπούμα ψεκασμού.

· Δεξαμενή

Το μεγαλύτερο μέρος της μπούμας ψεκασμού είναι το Δεξαμενή που συγκρατεί τις υγρές χημικές ουσίες. Μπορείτε να επιλέξετε το σχήμα και το μέγεθος της δεξαμενής σας με βάση τις ανάγκες σας. Εάν έχετε 2 στρέμματα γης, θα χρειαστείτε μια δεξαμενή 20-25 γαλονιών για να την καλύψετε.

· Αντλία

Ο δεύτερος εξοπλισμός που θα χρειαστείτε είναι μια αντλία. Η επιλογή της σωστής αντλίας είναι απαραίτητη. Συνήθως, α αντλία 12 V χρησιμοποιείται στον ψεκασμό μπούμας.

· Μπαταρία

Για την παροχή ρεύματος στην αντλία, θα χρειαστείτε α μπαταρία.

· Σουρωτή

Στην πλευρά αναρρόφησης της αντλίας, α φίλτρο είναι προσαρτημένο για να κρατά τα μεγαλύτερα σωματίδια και τους ρύπους έξω από αυτό. Είναι για να αποτρέψει το φράξιμο των σωλήνων και των ακροφυσίων.

· Βαλβίδα εκτόνωσης πίεσης

Μια βαλβίδα εκτόνωσης πίεσης είναι προσαρτημένη στην πλευρά κατάθλιψης της αντλίας. Αυτό βαλβίδα θα ελέγξει την πίεση της χημικής ουσίας και θα παρέχει μια ομαλή ομίχλη σταθερής συγκέντρωσης.

· Βαλβίδα On/Off

Λειτουργεί ως το διακόπτης για να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε το ρεύμα του ψεκαστήρα.

· Κιτ ακροφυσίων

Μπορείτε να αγοράσετε ένα κιτ ακροφυσίων ανάλογα με το μέγεθος που χρειάζεστε για τον ψεκαστήρα.

· Σωλήνας PVC

Θα χρειαστείτε ένα ευέλικτο 3/8″ Σωλήνας PVC. Αυτός ο εύκαμπτος σωλήνας θα μεταφέρει τα χημικά στα ακροφύσια από το δοχείο/δεξαμενή. Το υλικό του εύκαμπτου σωλήνα θα πρέπει να μπορεί να αντέχει τις χημικές ουσίες.

· Σωλήνας Αλουμινίου

Θα χρειαστείτε έναν σωλήνα αλουμινίου για να συγκρατήσετε τα ακροφύσια του ψεκαστήρα.

Βήμα 1: Εγκατάσταση αντλίας

Στο πρώτο βήμα, θα εγκαταστήσετε την αντλία στην πλαστική δεξαμενή. Πάρτε μια πλαστική δεξαμενή του επιθυμητού μεγέθους και σημειώστε πού θέλετε να τοποθετήσετε την αντλία — Σημειώστε τα σημεία της δεξαμενής όπου θα βιδώσετε την αντλία.

Πάρτε ένα τρυπάνι και κάντε τέσσερις τρύπες για να στερεώσετε την αντλία στη δεξαμενή. Βιδώστε το καλά και βάλτε τα παξιμάδια στο εσωτερικό της δεξαμενής.

Βήμα 2: Εγκαταστήστε το Strainer

Μόλις εγκατασταθεί και ασφαλιστεί η αντλία σας στη θέση της, ήρθε η ώρα να εγκαταστήσετε το φίλτρο. Κάντε μια τρύπα 7/8” δίπλα στην αντλία. Στερεώστε τις άκρες της τρύπας με λίγη ταινία τεφλόν. Τοποθετήστε το ένα άκρο του φίλτρου μέσα στο πλαστικό δοχείο.

Συνδέστε αυτό το άκρο με τον σωλήνα PVC 3/8″ και στερεώστε τον με σφιγκτήρες εύκαμπτου σωλήνα από ανοξείδωτο χάλυβα. Αυτός ο σωλήνας θα λειτουργήσει ως σωλήνας τροφοδοσίας.

Βήμα 3: Εγκατάσταση βαλβίδας εκτόνωσης πίεσης

Τώρα προσθέστε τη βαλβίδα εκτόνωσης πίεσης για να ελέγξετε την πίεση του υγρού. Μπορείτε να γυρίσετε τη βαλβίδα για να αυξήσετε ή να μειώσετε την πίεση. Διαθέτει μανόμετρο που δείχνει την τιμή της πίεσης.

Τώρα κάντε μια νέα τρύπα 7/8″ στη δεξαμενή. Στην κεφαλή πόρπης της βαλβίδας εκτόνωσης πίεσης, τοποθετήστε μια ράβδο. Στερεώστε όλες τις άκρες με ταινία τεφλόν.

Τώρα εισάγετε την κεφαλή της πόρπης στην τρύπα και στερεώστε την με ένα παξιμάδι. Συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα που έχει ράβδο στους σφιγκτήρες του εύκαμπτου σωλήνα από ανοξείδωτο χάλυβα. Τοποθετήστε ένα μετρητή στη βαλβίδα. Το υγρό θα ρέει προς τη μπούμα του ψεκαστήρα και μια βαλβίδα ενεργοποίησης/απενεργοποίησης είναι προσαρτημένη στο άκρο του.

Βήμα 4: Κατασκευάστε μια μπούμα ψεκασμού από PVC

Για να φτιάξετε μια μπούμα ψεκασμού, θα χρειαστείτε τον εύκαμπτο σωλήνα PVC, τον σωλήνα αλουμινίου, το κιτ ακροφυσίων και τους σφιγκτήρες εύκαμπτου σωλήνα από ανοξείδωτο χάλυβα.

Κόψτε τον εύκαμπτο σωλήνα σε πέντε κομμάτια ίδιου μήκους με την απόσταση μεταξύ κάθε σώματος ακροφυσίου. Συνδέστε τα άκρα ψεκασμού στα σώματα του ακροφυσίου.

Συνδέστε αυτά τα ακροφύσια στον σωλήνα αλουμινίου με τη βοήθεια μερικών φερμουάρ. Τώρα σημειώστε πέντε στον σωλήνα αλουμινίου όπου θα στερεώσετε τα ακροφύσια. Τώρα συνδέστε όλα τα σώματα των ακροφυσίων χρησιμοποιώντας τον εύκαμπτο σωλήνα 3/8″. Στερεώστε τον εύκαμπτο σωλήνα στη θέση του χρησιμοποιώντας τους σφιγκτήρες του σωλήνα.

Βήμα 5: Βάλτε το ρεζερβουάρ σας σε ένα καλάθι με έλξη

Μπορείτε να βάλετε το σύστημα δεξαμενής σας σε ένα καρότσι για να το μετακινήσετε εύκολα στον κήπο. Θα σας επιτρέψει επίσης να κρεμάσετε το ακροφύσιο. Τοποθετήστε τη δεξαμενή σας σε ένα γερό καρότσι. Μπορείτε να προσαρμόσετε το ύψος της δεξαμενής ή του καροτσιού σας ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Πάρτε ένα πλαίσιο αλουμινίου και τοποθετήστε το στο καρότσι. Τώρα συνδέστε το μπούμα ψεκασμού σας στο καλάθι μέσω του πλαισίου αλουμινίου. Στερεώστε αυτά τα δύο μαζί με ένα παξιμάδι και βίδα.

Βήμα 6: Συνδέστε όλα τα εξαρτήματα

Τώρα που η δεξαμενή είναι έτοιμη, ήρθε η ώρα να συνδέσετε τη βαλβίδα, την αντλία, το φίλτρο και τη μπούμα. Συνδέστε το εξωτερικό άκρο του φίλτρου στην αντλία χρησιμοποιώντας έναν εύκαμπτο σωλήνα PVC. Μετά από αυτό, συνδέστε το άλλο άκρο στη βαλβίδα εκτόνωσης πίεσης. Τέλος, συνδέστε τη μπούμα στη βαλβίδα με τη βοήθεια ενός απλωτή προς τα πάνω.

Συμβουλή: Το Spreader up θα σας βοηθήσει εύκολα να αποσυνδέσετε τον ψεκαστήρα και το μπούμα.

Βήμα 7: Συνδέστε την μπαταρία στην αντλία

Τώρα που όλα έχουν γίνει και είναι έτοιμα, το μόνο που χρειάζεται είναι να προσθέσετε την μπαταρία. Η μπαταρία θα παρέχει ενέργεια στην αντλία για να λειτουργήσει. Επιλέξτε την κατάλληλη μπαταρία ανάλογα με την ισχύ της αντλίας που χρησιμοποιείτε.

Τοποθετήστε την μπαταρία στο πλαίσιο αλουμινίου. Συνδέστε την μπαταρία στην αντλία και έναν διακόπτη λειτουργίας. Αυτός ο διακόπτης θα σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την τροφοδοσία.

Με αυτές τις απλές οδηγίες, το σπρέι σας είναι έτοιμο να λειτουργήσει.


συμπέρασμα

Η εργασία σε έναν κήπο, ειδικά σε έναν μεγαλύτερο, μπορεί να είναι κουραστική. Η εφαρμογή λιπασμάτων, ζιζανιοκτόνων, φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων μπορεί να είναι μια χρονοβόρα αγγαρεία και οι χημικές ουσίες μπορεί να είναι επικίνδυνες εάν εισπνευστούν. Για να διευκολυνθεί αυτή η εργασία χρησιμοποιείται ένα μπουμέρ ψεκασμού.

Η μπούμα ψεκασμού διευκολύνει την εργασία σας, επιτρέποντάς σας να καλύψετε μια μεγάλη περιοχή ταυτόχρονα. Περιορίζει επίσης την επαφή σας με τις χημικές ουσίες, επομένως, σας κρατά ασφαλείς. Με τις απλές οδηγίες μας, τώρα μάθατε πώς να φτιάχνετε μια μπούμα ψεκασμού. Ελπίζουμε να απολαύσετε το μικρό σας έργο DIY. Περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Schreibe einen Kommentar