Σε συνομιλία με τον Δρ Sagee Geetha Sethu, Επικεφαλής Προγράμματος, Νομική Σχολή, Πανεπιστήμιο Amity του Ντουμπάι

3
Σε συνομιλία με τον Δρ Sagee Geetha Sethu, Επικεφαλής Προγράμματος, Νομική Σχολή, Πανεπιστήμιο Amity του Ντουμπάι

Η Δρ Sagee Geetha Sethu είναι Υπεύθυνη Προγράμματος στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Amity του Ντουμπάι που έκανε το LLM της από το Πανεπιστήμιο του Warwick στο Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό της. στο Εταιρικό Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Εθνικό Νομικό Πανεπιστήμιο του Δελχί το έτος 2016. Εκτός από καθηγήτρια, έχει εργαστεί και στο δικαστήριο ως δικηγόρος.

Ο Δρ. Sethu συμμετείχε σε μια συζήτηση σχετικά με τη σταδιοδρομία στο Ντουμπάι με την Apoorva Mehta, Executive Manager στο Legal Desire.

1. Μετά από 7 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο που εργάζεστε σε κορυφαία εταιρική δικηγορική εταιρεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ποιο είναι το μεγαλύτερο σας πακέτο;

Μου έδωσε την ευκαιρία να εργαστώ και να κατανοήσω διαφορετικά νομικά συστήματα, εκτός από τις προηγούμενες εμπειρίες μου σε άλλες δικαιοδοσίες. Το νομικό σύστημα των ΗΑΕ είναι ένας συνδυασμός συστημάτων Σαρία και αστικού δικαίου, το οποίο έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικό στην επίλυση διαφορών πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

2. Στην πανδημία, όταν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκοσμίως αγωνίστηκαν να προσαρμοστούν στην αλλαγή στον τρόπο εκπαίδευσης, λάβατε το βραβείο Amity Innovative στη διδασκαλία και τη μάθηση 2021. Ποια είναι σύμφωνα με εσάς τα βασικά συστατικά για ένα επιτυχημένο εκπαιδευτικό σύστημα;

Η εκπαίδευση και τα εκπαιδευτικά συστήματα πρέπει να μπορούν να προσαρμοστούν στην αλλαγή. Ιδιαίτερα όταν ξέσπασε η πανδημία, το Πανεπιστήμιο Amity μετακόμισε γρήγορα σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης και όλες οι σχολές εκπαιδεύτηκαν επίσης μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο για να προσαρμοστούν στις διαδικτυακές μεθόδους διδασκαλίας για την παράδοση των μαθημάτων. Αυτό μας έδωσε επίσης και μας δίδαξε να αναζητούμε διάφορες τεχνικές διδασκαλίας για να συνεχίσουμε την εκπαίδευση και τους μαθητές να ασχολούνται με την πλατφόρμα διαδικτυακών τάξεων.

3. Ποια είναι η γνώμη σας για τα τυποποιημένα τεστ που απαιτούνται για την εισαγωγή στη Νομική;

Αυτό θα συμβάλει στη βελτίωση του επιπέδου της πρόσληψης του νόμου και ως εκ τούτου του επαγγέλματος.

4. Έχετε διενεργήσει επιτυχώς συγκριτική έρευνα για το νομικό σύστημα των αναπτυγμένων καθώς και των αναπτυσσόμενων χωρών, τι τα ξεχωρίζει σύμφωνα με εσάς;

Ένα από τα σχετικά χαρακτηριστικά μιας ανεπτυγμένης χώρας είναι η θεμελίωση ενός ισχυρού νομικού συστήματος ή πλαισίου και επίσης η παρακολούθηση του συστήματος με τις τελευταίες εξελίξεις ή εξελίξεις, είτε είναι τεχνολογικές είτε κοινωνικές. Οι αναπτυσσόμενες χώρες προσαρμόζουν σήμερα νέους νόμους, καθώς αυτό θα τις φέρει σε καλύτερη θέση όσον αφορά τις οικονομικές, κοινωνικές και τεχνολογικές εξελίξεις. Πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι χώρες έχουν ένα υγιές επιχειρηματικό ή σταθερό περιβάλλον ανάπτυξης.

5. Πιστεύετε ότι η Ινδία θα πρέπει επίσης να εξετάσει το ενδεχόμενο προσαρμογής των αλλαγών που έγιναν στην εργατική νομοθεσία των ΗΑΕ που προωθούν άδειες μετ‘ αποδοχών, ευέλικτο ωράριο εργασίας, συμβάσεις 3 ετών;

Το εργασιακό περιβάλλον και η πρακτική στις δύο χώρες διαφέρουν με βάση τα δημογραφικά τους στοιχεία, τα εργασιακά δικαιώματα και την ισχύουσα νομοθεσία. Ωστόσο, οι χώρες μπορούν να υιοθετήσουν βέλτιστες πρακτικές η μία από την άλλη για να έχουν ευνοϊκές συνθήκες εργασίας.

6. Εκτός από την κρατική δράση, τι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της έμφυλης βίας στον κυβερνοχώρο στον σημερινό ψηφιακό κόσμο; Αρκούν μόνο οι νόμοι;

Ένα ισχυρό νομικό πλαίσιο αποτελεί τη βάση για την αντιμετώπιση τυχόν ζητημάτων. Ωστόσο, πρέπει να υπάρχουν δύο σημαντικές προσεγγίσεις για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητά του.

  1. Η κρατική δράση ή ο μηχανισμός εφαρμογής της θα πρέπει να ενισχυθεί.
  2. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί θα πρέπει να εκπαιδευτούν ώστε να εντοπίζουν και να εντοπίζουν νέα είδη εγκλημάτων που είναι περισσότερο τεχνολογικά κατευθυνόμενα ή τεχνικά. Περισσότεροι ειδικοί και εμπειρογνώμονες πληροφορικής θα πρέπει να εισαχθούν στην αστυνομία για την έγκαιρη ή εύστοχη ανίχνευση εγκλημάτων ή τη σύλληψη εγκληματιών. Η παραδοσιακή μέθοδος ανίχνευσης ενώσεων δεν μπορεί να βοηθήσει.

7. Εξακολουθούν να έχουν την ίδια αξία οι δοκιμαστικοί διαγωνισμοί με την άνοδο της ADR σε διάφορα νομικά συστήματα;

Ο διαγωνισμός Moot Court προορίζεται για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων που απαιτούνται για έναν δικηγόρο. Δεν είναι μόνο να μάθουμε την τέχνη της συνηγορίας στα δικαστήρια. Βοηθά στην ανάπτυξη μιας ολόπλευρης δεξιότητας, συμπεριλαμβανομένης της σύνταξης, της άρθρωσης, της έρευνας και απαιτούνται δεξιότητες είτε ασκείτε άσκηση σε δικαστήριο είτε συμμετέχετε σε μηχανισμό ΕΕΔ.

8. Κατά συνέπεια, κατά τη γνώμη σας, μπορεί η δικαιοσύνη με την πραγματική της έννοια να είναι μέσω εναλλακτικών τρόπων διαφορών εκτός από την αντιδικία όπως η ΕΕΔ;

Οι ADR δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα δικαστήρια σε όλες τις διαφορές. Προορίζεται να είναι μια εναλλακτική λύση όπου τα θέματα απαιτούν περισσότερη εξόρμηση. Τελική επίλυση μιας διαφοράς με δίκαιο τρόπο στο αντικείμενο των δικαστηρίων και των ADR. Ωστόσο, θέματα όπως το έγκλημα δεν μπορούν να παραδοθούν στους ADR. αφού μπορεί να ανιχνεύσει τον ίδιο τον σκοπό.

9. Ποια είναι η συμβουλή σας στους φοιτητές νομικής που θέλουν να κάνουν καριέρα στο Ντουμπάι;

Τα ΗΑΕ δίνουν μια μοναδική ευκαιρία στους φοιτητές που σπουδάζουν εδώ να αποκτήσουν διεθνή έκθεση. Οι μαθητές αποκτούν μια εικόνα για τη λειτουργία δύο διαφορετικών δικαιοδοσιών. Όντας το Δικηγορικό Συμβούλιο της Ινδίας διαπιστευμένο Νομική Σχολή εκτός Ινδίας, δίνει μια μοναδική ευκαιρία στους φοιτητές νομικής που σπουδάζουν στο Amity Dubai να εκτεθούν στο διεθνές νόμιμο περιβάλλον εργασίας. Οι φοιτητές πρέπει να υποβληθούν σε υποχρεωτική πρακτική άσκηση, όπου τοποθετούνται σε δικηγορικά γραφεία, εταιρείες και ΜΚΟ που εδρεύουν εκτός Ντουμπάι, καθώς και να εργαστούν με δικηγόρους εδώ στην Ινδία. Στο τέλος της ημέρας, είναι ένα επαγγελματικό μάθημα και οι φοιτητές αναμένεται να εργαστούν και να ενεργήσουν ως επαγγελματίες στον αντίστοιχο χώρο εργασίας είτε ως ασκούμενος δικηγόρος είτε ως ακαδημαϊκός είτε ως νομικός σύμβουλος μιας εταιρείας και ελπίζω ότι θα μπορέσω να μεταφέρω ό,τι έμαθα και κατάλαβα τη θητεία μου στη βιομηχανία.

Schreibe einen Kommentar