Σε συνομιλία με τον Ali Al Rashdi, ιδρυτικό συνεργάτη της δικηγορικής εταιρείας S&A, κορυφαίο δικηγόρο κατασκευών στο Ομάν

2
Σε συνομιλία με τον Ali Al Rashdi, ιδρυτικό συνεργάτη της δικηγορικής εταιρείας S&A, κορυφαίο δικηγόρο κατασκευών στο Ομάν

Αλί Αλ Ρασίντι είναι ιδρυτικός εταίρος της Δικηγορική Εταιρεία S&A και έχει τεράστια εμπειρία σε θέματα διαιτησίας, εμπορικής, ποινικής και διοικητικής νομοθεσίας. Ο Ali ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του σε δικαστικές αγωγές σε μια διεθνή δικηγορική εταιρεία στο Ομάν το 2006 έως το 2018 και στη συνέχεια εντάχθηκε στο δικηγορικό γραφείο της Fatma Al Mamari (που συνδέεται με μια διεθνή δικηγορική εταιρεία) μέχρι τον Αύγουστο του 2019 και τώρα είναι Ιδρυτικός Συνεργάτης της S&A Law Firm. Ο Ali έχει σημαντική έκθεση σε σημαντικές και περίπλοκες νομικές υποθέσεις σε εταιρείες ενέργειας, υποδομών και τράπεζες. Ο Αλί είναι κορυφαίος δικηγόρος κατασκευών στο ΟμάνΕίχαμε μια ειλικρινή αλληλεπίδραση μαζί του για να μάθουμε περισσότερα για το εργασιακό του προφίλ, την εταιρεία και τον τομέα στον οποίο ασκεί. Διαβάστε τη συζήτηση παρακάτω:

Μπορείτε να συστηθείτε στους αναγνώστες;

Με περισσότερα από 16 χρόνια εμπειρίας ως δικηγόρος, ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου σε δικαστικές αγωγές με το δικηγορικό γραφείο Denton’s, Oman Branch το 2006, και το 2018 εντάχθηκα στη δικηγορική εταιρεία Fatma Al Mamari (που συνδέεται με την Clyde & Co.) και από το 2019 ιδρυτικός συνεργάτης στο Δικηγορική εταιρεία S&A.

Όντας σε μια αναγνωρισμένη καριέρα με αξιέπαινες δυνατότητες, σέβομαι την καθημερινή μου σύνθεση της νομικής έρευνας ως δικηγόρου και είμαι σε θέση να κατανοώ και να βοηθάω τους πελάτες μου καθ‘ όλη τη διάρκεια. Πιστεύω ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι πάντα προκλητικό, ειδικά όταν ο απώτερος στόχος σας είναι να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα για τους πελάτες σας και το δικηγορικό σας γραφείο. Διαχειρίζομαι διάφορες διαφορές και η δύναμή μου είναι στην κατασκευή, τη διαιτησία και τις ποινικές υποθέσεις.

Είμαι δεκτός να ασκήσω το επάγγελμα του δικηγόρου ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο Σουλτανάτο του Ομάν και είμαι διαπιστευμένος διαιτητής στο Εμπορικό Κέντρο Διαιτησίας του GCC.

Δώστε μας μια επισκόπηση σχετικά με το δικηγορικό γραφείο S&A και τον τομέα πρακτικής στον οποίο ασχολείται η εταιρεία;

Με περισσότερα από 80 χρόνια συνδυασμένης εμπειρίας στον νομικό τομέα, Δικηγορική Εταιρεία S&A (Sariya Al Hadi & Ali Al Rashdi & Co. Advocates and Legal Consultants – A civil company for advocacy) είναι μια νέα εταιρική σχέση που ιδρύθηκε το 2019. Η S&A Law company είναι μια εταιρεία αστικής υπεράσπισης που ιδρύθηκε από πέντε εταίρους τους Sariya Al Hadi, Paul Sheridan, Ali Al Rashdi, Abdullah Al Nabhani και Ahmed Al Abri. Ήταν όλοι συνεργάτες και συνεργάτες σε παγκόσμιες δικηγορικές εταιρείες. Τρεις από αυτούς είναι εγγεγραμμένοι Δικηγόροι του Αρείου Πάγου. Ο ένας είναι Δικηγόρος των Ανωτάτων Δικαστηρίων της Αγγλίας και της Ουαλίας.

Η δικηγορική εταιρεία S&A εξυπηρετεί τους πελάτες της που αποτελούνται από εταιρείες, μετόχους, διευθυντικά στελέχη, κρατικούς φορείς, αξιωματούχους, επιχειρηματικές επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, ΜΜΕ και ιδιώτες. Η εταιρεία μας δημιουργεί σταθερές διασυνδέσεις και σχέσεις σε όλη την Κυβέρνηση και τον Ιδιωτικό Τομέα.

Η πρακτική μας επικεντρώνεται σε Εταιρικά / Εμπορικά / Οικονομικά, Ποινικά. Επίλυση διαφοράς; Τηλεπικοινωνίες; ΑΣΦΑΛΙΣΗ; Ναυτιλιακά και Φορολογικά.

Στην S&A, συνεργαζόμαστε στενά με τους πελάτες μας για να κατανοήσουμε τις απαιτήσεις τους και να τους παρέχουμε τις καλύτερες νομικές λύσεις όσον αφορά την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και το κόστος.

Η εξειδίκευση της ομάδας μας:

Δικαστήρια και Διαιτησία, Εργατικές διαφορές, Ενέργεια και Φυσικοί Πόροι, Τηλεπικοινωνίες, Εταιρικά / Εμπορικά / ΟικονομικάΕσωτερικές επενδύσεις, Κατασκευαστικές διαφορές, Ποινικές, Υποδομές, Ναυτιλιακές, Επαγγελματικές Πρακτικές, Απασχόληση, Υποδομές, Αεροπορία, Καταναλωτές, Ακίνητα, Εμπόριο και εμπορεύματα, Φορολογία, Εταιρική Συμβουλευτική, Ξένες επενδύσεις, Σύσταση εταιρειών, Κοινοπραξίες, Συγχωνεύσεις και Εξαγορές.

Πείτε μας για τον τομέα της πρακτικής του Οικοδομικού Δικαίου, Πώς ξεκινήσατε και πώς εξειδικεύσατε;

Η S&A αντιπροσωπεύει διάφορους πελάτες στον κατασκευαστικό κλάδο, συμπεριλαμβανομένων εργοδοτών, εργολάβων, υπεργολάβων, αρχιτεκτόνων, συμβούλων και προμηθευτών σε ελαττώματα σχεδιασμού και κατασκευής, διαφορές εντολών τροποποίησης, απαιτήσεις καθυστερημένης πληρωμής, κατασκευαστικά ατυχήματα και διαφορές που σχετίζονται με εγγυητικές επιστολές. Διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία σε διαμεσολάβηση, διαιτησία και δικαστικές διαδικασίες.

Η προηγούμενη εργασία μου για περισσότερα από 13 χρόνια σε δύο διεθνή δικηγορικά γραφεία μου έδωσε την ευκαιρία να εργαστώ σε περίπλοκες υποθέσεις κατασκευών, ενισχύοντας τις δεξιότητες και τις γνώσεις μου στο οικοδομικό δίκαιο. Μια τέτοια διακεκριμένη εμπειρία συνέπεσε με μια ξεχωριστή παρουσία ενώπιον των δικαστηρίων του Ομάν, εμπλέκοντάς με σε πολλές κατασκευαστικές υποθέσεις ως δικηγόρος ή διαιτητής επιλεγμένος από ένα από τα μέρη στις διαφορές.

Ποια είναι μερικά από τα μεγαλύτερα νομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κατασκευαστικός κλάδος αυτή τη στιγμή; Πώς τους βοηθά η S & A Law εταιρεία να ξεπεράσουν αυτές τις προκλήσεις;

Στο Ομάν, δεν έχουμε εξειδικευμένα δικαστήρια σε κατασκευαστικές διαφορές και τα δικαστήρια εξαρτώνται κυρίως από εμπειρογνώμονες διαπιστευμένους από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Νομικών Υποθέσεων. Ωστόσο, είναι σπάνιο να προσλάβετε έναν εμπειρογνώμονα που έχει εμπειρία σε περίπλοκες διαφορές που απαιτεί λεπτομερή ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων όπως ημερήσιες, εβδομαδιαίες και μηνιαίες αναφορές προόδου, ενημερώσεις προγράμματος, πρακτικά συναντήσεων, σχέδια, προδιαγραφές, αλληλογραφία κ.λπ. .

Για να ξεπεράσουμε αυτήν την πρόκληση, συμβουλεύουμε τους πελάτες να επιλύουν διαφορές μέσω διαμεσολάβησης ή διαιτησίας, επιτρέποντας στα μέρη να προσελκύουν εμπειρογνωμοσύνη ανάλογη με τη φύση κάθε διαφοράς. Επίσης, συνεργαζόμαστε στενά με ένα εκτεταμένο δίκτυο ειδικών για να προετοιμάσουμε και να παρουσιάσουμε τα καλύτερα επιχειρήματα για την προστασία των συμφερόντων των πελατών μας.

Περιγράψτε μια μέρα στη ζωή ενός Δικηγόρου Κατασκευών

Η άνοδος στον κλάδο των Κατασκευών καθιστά απαραίτητο τον ορισμό δικηγόρου κατασκευών σε κάποιο σημείο της διαδικασίας. Ένας δικηγόρος κατασκευών εκπροσωπεί ως επί το πλείστον μεγάλες εταιρείες, ιδιοκτήτες ακινήτων και μεμονωμένους εργαζόμενους, βοηθώντας έτσι ένα ευρύ φάσμα πελατών και συμμετέχοντας σε μια ποικιλία διαφορετικών εργασιών. Από τη διαπραγμάτευση έργων και τη σύνταξη διαφορετικών συμφωνιών/συμβάσεων μεταξύ των ενδιαφερομένων και την παροχή γενικών επιχειρηματικών συμβουλών έως τη διαδικασία επίλυσης διαφορών μέσω διακανονισμών, διαιτησίας και διαμεσολάβησης τρίτων.

Πιστεύω ότι ένας δικηγόρος κατασκευών πρέπει να είναι καινοτόμος και πρέπει να έχει στρατηγική και αναλυτική σκέψη για να αντιμετωπίσει διάφορες αξιώσεις. Όταν ασχολείσαι με το οικοδομικό δίκαιο, σου δίνει πολλές ευκαιρίες να ασχοληθείς με διάφορες υποθέσεις. Κάποιος πρέπει να ασχοληθεί με έναν ολοκληρωμένο κλάδο και όχι απλώς με νομικές διαδικασίες.

Ποιες είναι κάποιες τάσεις ή εξελίξεις που περιμένετε να δείτε στους τομείς των κατασκευών;

Όπως κάθε άλλος τομέας, ο κατασκευαστικός χώρος έχει επηρεαστεί δραστικά από την πανδημία COVID-19, η οποία εξάντλησε την παγκόσμια παραγωγικότητά του. Επίσης, ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία οδήγησαν σε αύξηση των τιμών των οικοδομικών υλικών. Οι συνεχιζόμενες κατασκευαστικές καθυστερήσεις που ακολουθήθηκαν από τεράστιες διαφωνίες είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγικής διαδικασίας και της ροής των κατασκευαστικών έργων. Ο αντίκτυπος των κατασκευαστικών διαφορών μπορεί να είναι μεγάλος. Επομένως, οι δικηγόροι χρειάζονται καλό συντονισμό με τους πελάτες για να βελτιώσουν ορισμένες πτυχές προετοιμάζοντας διάφορες νομικές, εμπορικές και οικονομικές επιπλοκές που μπορεί να αντιμετωπίσουν.

Αυτές οι περιστάσεις εισήγαγαν την απαίτηση για τη σύνταξη συμφωνιών που σχετίζονται με την κατασκευή, συμπεριλαμβανομένων των διατάξεων διαχείρισης κινδύνου που σχετίζονται με αυτήν την πανδημία, όπως διατάξεις για εκκαθάριση ζημιών, προβλέψεις καθυστέρησης, διαδικασίες παράδοσης, επιταχύνσεις κόστους, διαχείριση ζητημάτων εφοδιαστικής αλυσίδας και μετριασμό ζημιών και ασφάλισης.

Κατά συνέπεια, αυτό ανέπτυξε την ποιότητα και το επίπεδο ασφάλειας όσον αφορά την παροχή συμβουλών σε θέματα που σχετίζονται με την κατασκευή. Αυτή η πανδημία λειτούργησε ως κινητήριος δύναμη για τους δικηγόρους κατασκευών ώστε να παρέχουν πιο ασφαλείς, σύνθετες και προστατευτικές συμβουλές για τον πελάτη, οι οποίες θα ωφελήσουν τόσο τον πελάτη όσο και τα άλλα εμπλεκόμενα μέρη.

Δεδομένου ότι ο χώρος πρακτικής σας είναι και η Διαιτησία, μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για αυτό; Πώς λειτουργεί η Διαιτησία στον τομέα των Κατασκευών;

Όπως και άλλες συμβάσεις, η διαιτησία απαιτεί από τα μέρη στη σύμβαση κατασκευής να συμφωνήσουν για τον διαιτητή.

Έχετε κάποια συμβουλή για έναν προπτυχιακό που ενδιαφέρεται να ακολουθήσει αυτόν τον τομέα της νομικής και του νομικού επαγγέλματος;

Νομίζω ότι η πρακτική άσκηση σε δικηγορικά γραφεία που ειδικεύονται στις κατασκευαστικές διαφορές και η συνεχής ανάγνωση των αποφάσεων που δημοσιεύονται από δικαστήρια σε διάφορες χώρες, οι οποίες είναι κάπως παρόμοιες αποφάσεις σχετικά με τις κύριες αρχές που ρυθμίζουν τις κατασκευαστικές συμβάσεις, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βοηθήσετε τον φοιτητή να κατανοήσει τον κατασκευαστικό νόμο .

Αν όχι η νομική, ποια θα ήταν η επαγγελματική σας επιλογή;

Πιστεύω ότι η διοίκηση επιχειρήσεων είναι ένας συναρπαστικός και ανανεώσιμος τομέας που παρέχει εμπειρία και δεξιότητες για να βοηθήσει τους ανθρώπους στην ιδιωτική τους ζωή και σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς. Θα είμαι δημιουργικός σε αυτόν τον τομέα αν έχω την ευκαιρία.

Schreibe einen Kommentar