Σχεδιασμός τοπίου για μια αυλή στην πόλη

2
Σχεδιασμός τοπίου για μια αυλή στην πόλη

The Design Challenge

Αυτή η μικρή αυλή του Οντάριο χρειαζόταν μια αναμόρφωση.

Ο σύζυγος έχει εξαιρετικές δεξιότητες DIY και έφτιαξε ένα κατάστρωμα όπου απολαμβάνουν να κάθονται, να δειπνούν και να παρακολουθούν πτηνά, αλλά η σύζυγος είπε ότι ο συνολικός χώρος δεν είχε συνοχή και δεν «προκαλούσε χαρά». Υπήρχαν δύο βασικά υπόστεγα αποθήκευσης, ένα όμορφο υπερυψωμένο κρεβάτι φύτευσης για λαχανικά και βότανα στο κατάστρωμα και μια γεννήτρια που θα έπρεπε επίσης να ενσωματωθεί. Οι αυλές των γειτόνων ήταν ξεκάθαρα ορατές μέσα από τα ελαφοφάγα δέντρα και τους θάμνους στις άκρες του ακινήτου. Ως πρόσθετη πρόκληση, το ακίνητο βρίσκεται στην κορυφή του γρανίτη Canadian Shield, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τα φυτά να ευδοκιμήσουν στο λεπτό φυτικό έδαφος.

Οι κύριοι στόχοι των ιδιοκτητών σπιτιού ήταν να δημιουργήσουν ιδιωτικότητα και να δέσουν όλα τα κομμάτια μαζί με μια σύγχρονη, γαλήνια και ακατάστατη αισθητική.

Το βασικό σχέδιο πίσω αυλής, που δημιουργήθηκε με την εφαρμογή Home Outside, δείχνει το υπάρχον κατάστρωμα, τα δέντρα και τα υπόστεγα.

Η λύση στο σπίτι έξω

Το Home Outside άλλαξε δραματικά την αίσθηση του χώρου επεκτείνοντας τη γραμμή του καταστρώματος σε όλο το μήκος της αυλής. Η δημιουργία δύο υπαίθριων δωματίων—ένα στο κατάστρωμα (επεκτεταμένο) και το άλλο φινιρισμένο με πέτρα— δίνει στους ιδιοκτήτες καθορισμένους χώρους για διαφορετικούς τύπους απόλαυσης. Το κατάστρωμα έχει το δικό του φράχτη ιδιωτικότητας επενδεδυμένο με κομψές ζαρντινιέρες διακοσμητικών χόρτων. Η πέτρινη βεράντα περιλαμβάνει ένα υδάτινο στοιχείο που υποστηρίζεται από αειθαλείς φυτεύσεις και δύο ακόμη υπερυψωμένες ζαρντινιέρες προστέθηκαν για να δένουν και οι δύο χώροι μεταξύ τους και να προσφέρουν περισσότερο χώρο για βρώσιμα φυτά. Στην άκρη του ακινήτου, προστέθηκε ένας μικρός τοίχος αντιστήριξης για να παρέχει μεγαλύτερο βάθος στις ρίζες των φυτών, ενώ στρώματα φυτών και ένας φράκτης παρέχουν ιδιωτικότητα και αποκλείουν τα ελάφια. Μια απλή, επαναλαμβανόμενη φυτική παλέτα σε όλο το τοπίο διατηρεί την εμφάνιση καθαρή και σύγχρονη.

Μπορείτε να δείτε τον πίνακα εικόνων Home Outside που χρησιμοποιείται για την απεικόνιση των σχεδιαστικών εννοιών εδώ.

«Είμαστε πραγματικά ευχαριστημένοι με το σχέδιό σας», είπε ο πελάτης. «Ήταν μια πρόκληση, και το κάνατε!»

Μετά: Έντονες, καθαρές γραμμές μεταμορφώνουν τον ασύμμετρο χώρο σε ένα εντυπωσιακό, μοντέρνο ιδιωτικό καταφύγιο.

Λάβετε λίγη βοήθεια σχεδιασμού από τους ειδικούς του Home Outside και ξεκινήστε τη δική σας αναμόρφωση της αυλής σας σήμερα!

Schreibe einen Kommentar