Τα καλύτερα ταξιδιωτικά βιβλία για να τροφοδοτήσετε τον εσωτερικό σας εξερευνητή

0
Τα καλύτερα ταξιδιωτικά βιβλία για να τροφοδοτήσετε τον εσωτερικό σας εξερευνητή
Τα καλύτερα ταξιδιωτικά βιβλία για να τροφοδοτήσετε τον εσωτερικό σας εξερευνητή

Τα ταξίδια και τα βιβλία είναι δύο από τα πιο αγαπημένα μου πράγματα, και τα δύο μου δίνουν ηρεμία και δύναμη να πολεμήσω τον πραγματικό κόσμο. Τα βιβλία περιπέτειας έχουν τον τρόπο να μας κάνουν να χαθούμε στον φανταστικό τους κόσμο και να μας εμπνέουν. Τα ταξίδια είναι ένας άλλος τρόπος για να μας απομακρύνετε από τις ταλαιπωρίες της πραγματικής ζωής. Έτσι, ο συνδυασμός αυτών των δύο είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκπληρώσουμε την περιπλάνηση μέσα μας. Αυτός που έχει γευτεί την αληθινή χαρά του ταξιδιού μπορεί μόνο να καταλάβει πόσο περιπετειώδες μπορεί να γίνει πραγματικά.

Περισσότερα βιβλία με τις καλύτερες πωλήσεις – 10 από τα καλύτερα βιβλία από το 2017

Έτσι, αν σκοπεύετε να κάνετε ένα ταξίδι, τότε αυτά τα ταξιδιωτικά βιβλία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις θα σας δώσουν μερικούς σοβαρούς στόχους εξερεύνησης…

Ο ΑλχημιστήςΟ Αλχημιστής του Πάουλο Κοέλιο

Το καλύτερο κλασικό ταξιδιωτικό βιβλίο για να εμπνεύσει τους ανθρώπους στο ταξίδι τους. Ο Αλχημιστής μπορεί να είναι μια απλή ιστορία, αλλά μας διδάσκει τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή που τείνουμε να παραβλέπουμε. Η ιστορία εμπλέκει έναν βοσκό που ακολουθεί την καρδιά του και ταξιδεύει από την Ισπανία στην Αίγυπτο αναζητώντας θησαυρό, αλλά αντ‘ αυτού βρίσκει τον εαυτό του. Και στο δρόμο του, αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια αλλά αυτό δεν τον σταματά. Σε όλο το ταξίδι του, ανακαλύπτουμε τη φιλοσοφία της ζωής και πώς να αντιμετωπίζουμε επίσης προβλήματα ζωής. Αυτό είναι σίγουρα ένα βιβλίο γεμάτο περιπέτειες που μπορεί επίσης να βοηθήσει στη ζωή μας.

Ένα βιβλίο για κοινωνική αφύπνιση και δικαιοσύνη: Μικρά μεγάλα πράγματα

The Beach του Alex Garland

Η παραλία

Τοποθετημένο στην Ταϊλάνδη, αυτό το βιβλίο είναι εν μέρει ένα μυθιστόρημα περιπέτειας και εν μέρει κοινωνικό σχόλιο. Πρέπει να έχετε δει την ταινία που υποδύθηκε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ως Ρίτσαρντ. Η ιστορία είναι απλή, ένας νεαρός ταξιδιώτης ονόματι Ρίτσαρντ έλαβε έναν χάρτη για την κρυμμένη παραλία από έναν μεγαλύτερο ταξιδιώτη, τον Ντάφι. Ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε για άγνωστο λόγο. Πριν πάμε στην κρυφή παραλία, βλέπουμε τον Richard ως έναν απλό τύπο σαν εμάς, αλλά καθώς σταδιακά έγινε πιο σταθερό μέλος, αρχίσαμε να παρατηρούμε ότι η φύση του αλλάζει και γίνεται πιο βάναυσος.

Αυτή η παραλία είναι γεμάτη με τη μικρή κοινότητα των ταξιδιωτών, που έχουν τη δική τους παιδική χαρά και θέση που διεκδικεί ανταγωνισμό. Η ζωή πήγαινε καλά για τον Ρίτσαρντ, αλλά μετά όλη η ομορφιά της παραλίας, ο τεμπέλης τρόπος ζωής άρχισε να βαριέται τον Ρίτσαρντ. Θέλει να βγει στους φίλους του και να τους αφήσει να ανακαλύψουν αυτό το μέρος, αλλά είναι τόσο απλό;

You Will Not Have My Hate: A Heart-Wrenching Story of A Man Losing His Love

Μέσα στη φύσηInto The Wild του Jon Krakauer

Είτε το πιστεύετε είτε όχι το «Into The Wild» είναι ένα βιβλίο που βασίζεται σε γεγονότα της πραγματικής ζωής και στη συνέχεια μετατρέπεται σε ταινία. Σε αντίθεση με άλλα ταξιδιωτικά βιβλία, αυτό είναι πιο σκούρο, ενδυναμώνει και έχει τη δύναμη να σας κάνει να κοιμάστε τη νύχτα. Ο Christopher McCandless είναι το κύριο θέμα αυτού του βιβλίου, ο οποίος αργότερα βρέθηκε νεκρός στην έρημο της Αλάσκας τον Σεπτέμβριο του 1992 σε ηλικία 24 ετών. Μεγαλώνοντας ο Chris δείχνει όλες τις δυνατότητες ενός αγοριού με λαμπρό μέλλον, παρόλο που γεννήθηκε σε πολύ πλούσια οικογένεια Ο Κρις ήταν ένας λαμπρός μελετητής και αθλητής.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του για την αποφοίτηση μετά το γυμνάσιο, ο Κρις έμαθε για τη δεύτερη οικογένεια του μπαμπά του και ένιωσε απαίσια προδομένος από το γεγονός ότι οι γονείς τους τον κρατούσαν στο σκοτάδι όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο, αφού έρχεται από το ταξίδι, ο Chris ξεκινά ως πρωτοετής στο Emory και όταν αποφοίτησε, ο Chris δωρίζει ανώνυμα τις αποταμιεύσεις του 25.000 $ σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Από αυτή τη στιγμή της ζωής του ξεκινά το αληθινό ταξιδιωτικό του ταξίδι. Ο Κρις πέρασε μήνες μετά από μήνες πιέζοντας τον εαυτό του στο περιβάλλον της άγριας φύσης. Αλλά τελικά πώς πέθανε σε τόσο νεαρή ηλικία;


On The Road του Jon KerouacΣτο δρόμο

Πρόκειται για ένα κλασικό διαχρονικό αμερικάνικο βιβλίο που έχει μοναδικό μοτίβο γραφής. Βασισμένος στη ζωή του ίδιου του συγγραφέα αφηγείται το ταξίδι του σε μια τζαζ, περιπετειώδη αφήγηση σε στυλ ημερολογίου. Η ιστορία είναι για το Sal Paradise που είναι το ταξίδι με ωτοστόπ του Kerouac και του Dean Moriarty. Η συνεχής κίνηση αυτής της ιστορίας μπορεί να κάνει το κεφάλι σας να γυρίζει το κεφάλι σας, η ιστορία είναι γεμάτη με τα ανελέητα ταξίδια τους πέρα ​​δώθε στις ΗΠΑ. Όταν ο Ντιν ήρθε στη Νέα Υόρκη και συνάντησε τον Σαλ, του κίνησε το ενδιαφέρον και σύντομα έγιναν καλοί φίλοι. Ο Σαλ βρίσκει επίσης τον Ντιν ενεργό και περιπετειώδη, το πρόσωπο που ο Σαλ πάντα ήθελε να γίνει. Σύντομα έγιναν ταξιδιωτικοί συνεργάτες και είχαν μαζί τρελές περιπέτειες. Όταν ο Σαλ γινόταν σταθερός στη ζωή του, η εμφάνιση του Ντιν την έκανε τα πάνω κάτω με την περιπλάνηση του.

Ταξιδέψτε στο The Royal Side of India: Hyderabad

Love With A Chance Of Drown από τον Torre DeRocheΑγάπη με πιθανότητα πνιγμού

Αυτή είναι μια ιστορία με απομνημονεύματα „chick flick“, αλλά με μια περιπετειώδη ανατροπή. Αυτή είναι μια γενναία ιστορία ενός κοριτσιού που καταλήγει σε μια βάρκα, παρόλο που φοβάται τον ωκεανό. Αλλά γιατί ένας άνθρωπος που φοβόταν το νερό να μπει σε μια βάρκα; Λόγω αγάπης, φυσικά. Το Torre είναι ένα κορίτσι της πόλης, απασχολημένο με το πρόγραμμα της καθημερινότητάς της, πηγαίνει στη δουλειά κερδίζοντας χρήματα παρά να επιστρέψει στο σπίτι. Και όταν συνάντησε έναν άντρα σε ένα μπαρ, δεν μπορούσε παρά να παρατηρήσει τη σπίθα μεταξύ τους και τράβηξε αμέσως κοντά του. Αλλά όταν αυτός ο γεμάτος ψυχή Αργεντινός την προσκαλεί σε ένα παγκόσμιο ταξίδι με το μικρό του ιστιοφόρο, εκείνη γίνεται τεταμένη.

Ωστόσο, ο ερωτοχτυπημένος Torre αποφάσισε να ξεπεράσει τον φόβο της ενώνοντας το αγόρι του σε αυτό
ταξίδι. Αυτό το ταξίδι ήταν μερικές φορές ξεκαρδιστικό, πνευματώδες, ρομαντικό και φυσικά γεμάτο περιπέτειες. Και αποδεικνύει το πιο σημαντικό μάθημα της ζωής που είναι «μερικοί κίνδυνοι αξίζει να παίρνετε».

Περάστε το καλοκαίρι σας στην καρδιά της γαλήνιας ομορφιάς Andaman

Οι φθηνότεροι προορισμοί του κόσμου από τον Tim LeffelΟι φθηνότεροι προορισμοί του κόσμου

Όπως υποδηλώνει ο τίτλος του βιβλίου, πρόκειται για μια συνεργασία από εκείνα τα μέρη που είναι φιλική προς την τσέπη. Οι 21 χώρες που περιλαμβάνονται εδώ είναι ιδανικές για οικογενειακό προορισμό σε φθηνή τιμή. Αν είστε από τους ανθρώπους που αγαπούν τα ταξίδια και ειδικά στο εξωτερικό, τότε αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει πολύ για να σας προσφέρει έναν τέλειο προορισμό. Αυτό το βιβλίο θα σας καθοδηγήσει με άνετες ταξιδιωτικές περιοχές, μεταφορές και πού θα βρείτε τα καλύτερα τρόφιμα σε κάθε χώρα. Επίσης, μπορείτε να περιορίσετε τα έξοδα εδώ, πόσα θα πληρώσετε για ένα μουσείο, τουριστικό σημείο κ.λπ. Συνολικά, αυτό το βιβλίο είναι ένας τέλειος συνδυασμός έρευνας και προγραμματισμού για ταξίδια στο εξωτερικό με λιγότερα χρήματα.

Τα πιο όμορφα και ανεξερεύνητα μέρη της Ινδίας που δεν έχετε καν ακούσει

Περπάτημα στα Ιμαλάια από τον Levison Wood

Περπάτημα στα ΙμαλάιαΤο πρώτο του βιβλίο τοποθετήθηκε σε ένα βάναυσο ορόσημο του Αφγανιστάν, αλλά αυτό περιβάλλεται από το ήρεμο περιβάλλον των Ιμαλαΐων. Ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου, κατά τη γνώμη μου, είναι ένας από τους καλύτερους ταξιδιωτικούς συγγραφείς στη λίστα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας, ο Levison όχι μόνο κατάφερε να επιβιώσει από την κρύα φύση των Ιμαλαΐων, αλλά και να ανακαλύψει πολλά εκκρίματα στην πορεία. Στην αρχή, όταν τελείωσε το ταξίδι του στον Νείλο, σκέφτηκε ότι είχε τελειώσει με τα ταξίδια. Αλλά σύντομα η περιπλάνηση του ξυπνά και αποφάσισε να δοκιμάσει τα Ιμαλάια. Επειδή ο Levison είναι δημοσιογράφος, η ποιότητα γραφής είναι πιασάρικο και σε κάνει να θέλεις να διαβάζεις το βιβλίο ασταμάτητα.

Το πιο ενδιαφέρον μέρος μπορεί να είναι όταν ο Levison συνάντησε έναν μοναχό και ρώτησε για τη χοιρομητέρα που θα γίνει το ταξίδι του, τα ακριβή λόγια του μοναχού ήταν «Θα ολοκληρώσεις το ταξίδι σου. Είστε με ισχυρή θέληση. Αλλά πρώτα, θα αντιμετωπίσετε κάτι τρομερό». Ωστόσο, ο μοναχός αρνήθηκε να πει τίποτα μετά, οι θαλάμοι του έγιναν σύντομα αλήθεια και όντως αντιμετωπίζουν μια επικίνδυνη κατάσταση. Και πώς το ξεπέρασε αυτό, είναι επίσης μια ανατριχιαστική αφήγηση;

A Timeless Love Story of Ages: Moonglow

Το Παρίσι ήταν δικό μας από την Penelope Rowlands

Παραθέτω ταξιδιωτικά βιβλία και το Παρίσι δεν θα είναι εδώ, αυτό είναι αδύνατο. Όπως όλοι γνωρίζουμε την πόληΤο Παρίσι ήταν δικό μας των φώτων, το Παρίσι είναι ο απόλυτος προορισμός για να περιπλανηθείτε και να φάτε κρουασάν. Αυτή η πόλη έχει μια ιδιαίτερη και ηρεμιστική γοητεία που καμία άλλη πόλη δεν έχει. Πρόκειται για μια συνεργασία 32 δοκιμίων συγγραφέα για τη γαλλική πόλη και τον τρόπο ζωής τους. Μερικές από αυτές τις αφηγήσεις είναι ουσιαστικές και βαθιές και μερικές από αυτές είναι ρηχές. Αλλά ένα πράγμα είναι κοινό, το οποίο είναι η προσδοκία που έχει ο καθένας τους, πολλοί από αυτούς μίλησαν για τα πράγματα που ήθελαν και περίμεναν σε αυτό το μέρος. Κανείς τους όμως δεν νοιάζεται αρκετά για να μοιραστεί την εμπειρία που είχε στην πραγματικότητα.

Η Natasha Fraser-Cavassoni συνεχίζει και παραπονιέται για την αγενή συμπεριφορά των Παριζιάνων που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε σε οποιοδήποτε μέρος. Οι συγγραφείς κατηγορούσαν κατά κάποιο τρόπο τον Παριζιάνο ότι δεν είχαν την αναμενόμενη εμπειρία τους. Παρά αυτά τα λάθη, αυτό το βιβλίο μας δίνει μια διαφορετική άποψη για την πόλη. Αυτό το καθιστά ένα από τα καλύτερα ταξιδιωτικά βιβλία για το Παρίσι.

Πόσο περισσότερα ταξίδια μπορούν να ωφελήσουν το μυαλό και τα χαρακτηριστικά σας

Ταξίδια με τον Τσάρλεϋ του Τζον ΣτάινμπεκΤαξίδια με τον Charley

Αυτό είναι σίγουρα το αγαπημένο μου μυθιστόρημα μόνο λόγω της παρουσίας του αγαπημένου μου τετράποδου. Όπως περιγράφεται στον τίτλο, το κύριο επίκεντρο της ιστορίας είναι ο αγαπημένος Γάλλος κανίς Charley του John. Η νοοτροπία πίσω από τη λήψη του Charley σε αυτό το ταξίδι ήταν προς όφελος του ίδιου του συγγραφέα. Πάντα έρχονται άνθρωποι και χαϊδεύουν έναν άγνωστο σκύλο όπου δεν μιλάνε σε έναν ξένο. Βλέπετε, χρησιμοποιεί τον Charley ως μέσο για να συνδεθεί με τον κόσμο. Συχνά η παρουσία ενός σκύλου έχει χρησιμοποιηθεί συνήθως ως κωμική ανακούφιση, αλλά αυτό το βιβλίο είναι διαφορετικό. Παρόλο που είναι σκύλος, ο Charley είναι η αληθινή πηγή περιπέτειας σε αυτό το βιβλίο.


Πώς να μην ταξιδέψετε στον κόσμο της Lauren JuliffΠώς να μην ταξιδέψετε στον κόσμο

Τα απομνημονεύματα ενός άλλου ταξιδιώτη που μπορούμε να απολαύσουμε πλήρως. Αυτό το βιβλίο είναι τελείως διαφορετικό από τα άλλα. Το ταξιδιωτικό ταξίδι της Lauren Juliff μας λέει ακριβώς πώς το ταξίδι μπορεί να γίνει επικίνδυνο αν είσαι ερασιτέχνης. Το πνευματώδες και γοητευτικό στυλ γραφής της Lauren είναι αρκετό για να σας κρατήσει αφοσιωμένους στο βιβλίο. Απολαμβάνουμε κάπως τη δυστυχία της σε αυτό το βιβλίο λόγω του πνευματώδους στυλ γραφής της. Μερικές φορές στο βιβλίο της, αρχίζω να έχω την αίσθηση ότι δεν της αρέσει πραγματικά τα ταξίδια. Όμως, παρά το γεγονός ότι ρίχνεται στα πιο δύσκολα μέρη για να περιπλανηθούν οι ταξιδιώτες. Η Λόρεν φαίνεται ότι παραλίγο να πιπιλίζει σε μια απάτη σε ένα σπίτι τσαγιού στην Κίνα, έχασε τα δόντια της και κατάπιε μια κατσαρίδα. Αλλά ακόμα και μετά από αυτό, καταφέρνει να σκοντάψει πάνω σε έναν Νεοζηλανδό με αγάπη για τις προκλήσεις.

Schreibe einen Kommentar