Τι είναι ένα ακατάστατο πρόγραμμα; – Life Coaches Blog

0
Τι είναι ένα ακατάστατο πρόγραμμα;  – Life Coaches BlogΑναρωτιέμαι τον τελευταίο καιρό για το τι σημαίνει πραγματικά η απορρόφηση. Ένας από τους αγαπημένους μου σχεδιαστές John Maeda, συγγραφέας του The Laws of Simplicity, λέει στην (ειρωνικά περιπετειώδη) ομιλία του στο TED ότι ο απλούστερος ορισμός της απλότητας είναι ότι «η απλότητα είναι να ζεις τη ζωή με περισσότερη απόλαυση και λιγότερο πόνο».

Αυτό είναι πολύ αληθινό. Πώς λοιπόν αποκτούμε περισσότερη απόλαυση και λιγότερο πόνο στη ζωή μας; Η τέχνη της απορρόφησης είναι προφανώς η αφαίρεση όλων των περιττών κομματιών της ζωής μας που μας προκαλούν περισσότερο πόνο από όσο χρειαζόμαστε. η αναπόφευκτη εργασία που μένει στο πίσω μέρος του μυαλού μας για δύο εβδομάδες, το δύσκαμπτο πόμολο της πόρτας που συνεχίζουμε να αναβάλλουμε το λάδι, το σωρό από παλιά ρούχα που αρνούμαστε να πετάξουμε.

Ενώ εξορθολογίζουμε τη ζωή μας με αυτόν τον τρόπο, πώς μπορούμε να τη βελτιστοποιήσουμε ώστε να απολαμβάνουμε περισσότερη απόλαυση; Νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό μειώνοντας τα προγράμματά μας για να κάνουμε περισσότερα από αυτά που είναι σημαντικά και λιγότερο από αυτά που δεν είναι.

Οι επείγουσες ασήμαντες εργασίες είναι σαν το γρήγορο φαγητό. γρήγορες, νόστιμες και χορταστικές αλλά τελικά άδειες σε θρεπτικά συστατικά – δεν τροφοδοτούν το σώμα σας και δεν βελτιώνουν την υγεία σας. Οι σημαντικές εργασίες, από την άλλη πλευρά, τείνουν να μοιάζουν περισσότερο με την περιποίηση ενός κήπου, όταν τα αποτελέσματα της φύτευσης και της φροντίδας των δενδρυλλίων σας φαίνονται πολύ λίγα. Αλλά ο προγραμματισμός, η εκ των προτέρων και η συνεχής φροντίδα είναι που σας θερίζουν μια πλούσια σοδειά στο μέλλον.

Ποιο είναι ένα πράγμα που γνωρίζετε, εάν το κάνατε με συνέπεια, θα έκανε σημαντική διαφορά στη ζωή σας – και το κάνετε;

lifecoaches_unclutteredΦωτογραφία από χωρίς μορφή.

Υ.Γ. Πρόσφατα ανακάλυψα 2 ιστολόγια σχετικά με την ακατάστατη ζωή που έγιναν γρήγορα μέρος των αγαπημένων μου. Ζεν Συνήθειες & Ακατάστατη. Δείτε τα, πιστεύω ότι θα τα λατρέψετε κι εσείς.Schreibe einen Kommentar