5 εξαιρετικές συμβουλές για το πώς να καλλιεργήσετε βατόμουρα στο New Jersey

1
5 εξαιρετικές συμβουλές για το πώς να καλλιεργήσετε βατόμουρα στο New Jersey

Η πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ φημίζεται για τα νόστιμα βατόμουρα της. Τα βατόμουρα, γνωστά και ως Vaccinium corymbosum, είναι ένα είδος εγγενές στο Νιου Τζέρσεϊ. Τα βατόμουρα είναι μια φρέσκια απόλαυση για το καλοκαίρι. Μπορείς να μάθεις πώς να καλλιεργήσετε βατόμουρα στο New Jersey και απολαύστε τα ακολουθώντας τον χρήσιμο οδηγό μας.

Τα βατόμουρα είναι νόστιμα, αλλά είναι γεμάτα με πολλά οφέλη για την υγεία. Έχουν γλυκιά γεύση και είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την υγεία σας.

Μπορείτε να φάτε φρεσκοκομμένα βατόμουρα ή να τα ενσωματώσετε σε διάφορα φαγητά και ποτά. Μπορείτε επίσης να τα καταψύξετε μετά τη συγκομιδή για να τα διατηρήσετε για αργότερα. Ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό για να μάθετε μερικές καταπληκτικές συμβουλές για το πώς να καλλιεργείτε βατόμουρα στο Νιου Τζέρσεϊ.

Πώς να καλλιεργήσετε βατόμουρα στο Νιου Τζέρσεϊ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η καλλιέργεια βατόμουρων στο New Jersey είναι αρκετά απλή, λόγω της ανθεκτικότητας του θάμνου του μύρτιλου. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη τον τύπο του εδάφους στο New Jersey και την ποιότητά του κατά την καλλιέργεια βατόμουρων. Λάβετε υπόψη τις ακόλουθες σημαντικές συμβουλές για να μάθετε πώς να καλλιεργείτε βατόμουρα στο Νιου Τζέρσεϋ.

1. Επιλέγοντας τη σωστή ποικιλία

φυτέψτε τουλάχιστον δύο ποικιλίες δίπλα ενώ φυτεύετε θάμνους βατόμουρου. Θα αυξήσει την επικονίαση, αυξάνοντας έτσι την έξοδο από την καλλιέργεια. Για να έχετε μια καλή συγκομιδή που αναπτύσσεται όλο το καλοκαίρι, φυτέψτε τέσσερις θάμνους σε ομάδες δύο φυτών για να ενθαρρύνετε την επικονίαση.

Για παράδειγμα, η ποικιλία Bluetta και Blueray είναι καλές ποικιλίες για καλλιέργεια μαζί στα μέσα Ιουνίου. Αυτές οι ποικιλίες θα αντέξουν εύκολα τον καυτό Ιούλιο. Ενώ οι ποικιλίες Jersey και Lateblue αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς μόνο στα τέλη Ιουλίου και συνεχίζουν να καρποφορούν όλο τον Αύγουστο.

2. Κατανόηση του αλμυρού εδάφους του Νιου Τζέρσεϊ

Τα βατόμουρα ανήκουν στην κατηγορία των φυτών που απολαμβάνουν όξινο έδαφος. Το ιδανικό εύρος pH για την καλλιέργεια μύρτιλων είναι μεταξύ 4,2 και 5,2. Ωστόσο, το Νιου Τζέρσεϊ έχει αλκαλικό έδαφος με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Αυτή η υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι οφείλεται στο αλάτι απορροής από τα πεζοδρόμια που χρησιμοποιούνται για την αποπάγωση του χιονιού τους χειμώνες. Ένας άλλος λόγος είναι η έκθεση στο αλμυρό νερό του ωκεανού κατά μήκος της ακτογραμμής.

Το Νιου Τζέρσεϊ έχει μεγάλη ποικιλία εδαφών, όπως άμμο, άργιλος και αργιλώδης. Η άμμος ανταποκρίνεται πολύ σε πρόσθετα και τροποποιήσεις εδάφους. Ωστόσο, ο πηλός μπορεί να είναι αρκετά επίμονος.

Το έδαφος του Νιου Τζέρσεϋ απαιτεί ορισμένες τροποποιήσεις για να είναι βέλτιστο για την ανάπτυξη των βατόμουρων. Συνήθως, η προσθήκη όξινης οργανικής ύλης όπως η τύρφη και οι πευκοβελόνες μπορεί να κάνει το έδαφος βιώσιμο για τα βατόμουρα.

Η προσθήκη τέτοιων οργανικών υλικών που οξινίζουν μειώνει το pH της άμμου για να την κάνει πιο βέλτιστη και βελτιώνει την αποστράγγιση και τον αερισμό. Βοηθά στην επίτευξη του βέλτιστου επιπέδου pH που προτιμούν τα βατόμουρα χωρίς τη βοήθεια χημικών επεξεργασιών.

Προσθέστε περίπου 4 έως 6 ίντσες οργανικού υλικού που οξινίζει, όπως λίπασμα ή τύρφη στο έδαφος έως και 8 ίντσες. Μόλις φυτέψετε τον θάμνο των βατόμουρων στο χώμα, καλύψτε τον με περίπου 3 έως 4 ίντσες σάπια φύλλα πεύκου, καλύπτοντας 3 έως 4 πόδια γύρω από το φυτό.

3. Τροποποιήσεις στο έδαφος με μεγαλύτερη διαφορά pH

Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου το έδαφος έχει τιμή pH μεγαλύτερη από 6,5, τότε η χρήση οργανικής ύλης μπορεί να μην είναι αρκετή. Θα χρειαστεί να προσθέσετε στοιχειακό θείο σε σκόνη για να μειώσετε την τιμή του pH στο βέλτιστο.

Για έναν κήπο 10/10 ποδιών, θα χρειαστείτε περίπου 2 κιλά θείου σε σκόνη. Απλώστε το θείο στο χώμα ομοιόμορφα και δουλέψτε το θείο σε βάθος 4 έως 6 ίντσες. Θα μειώσει το pH κατά 1 βαθμό σε ένα αργιλώδες έδαφος. Μπορείτε να το δοκιμάζετε ετησίως και να κάνετε τροποποιήσεις όπως απαιτείται.

Εάν το χώμα στον κήπο σας έχει pH πάνω από 8, δεν συνιστούμε να το επεξεργαστείτε. Δείχνει ότι λίγο αλάτι εισρέει συνεχώς στο χώμα σας. Η καλλιέργεια βατόμουρων σε τέτοιους κήπους μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Η καλύτερη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να φτιάξετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου.

4. Βέλτιστη κατάσταση ανάπτυξης και φροντίδα

Οι θάμνοι του βατόμουρου χρειάζονται άφθονο χώρο για να αναπτυχθούν. Αφήστε ένα κενό περίπου 5 έως 7 ποδιών μεταξύ των βατόμουρων και κρατήστε τις σειρές τους μακριά κατά 8 έως 10 πόδια.

Φυτέψτε τους θάμνους βατόμουρου σε μια τοποθεσία που δέχεται τουλάχιστον 6 ώρες ηλιακού φωτός κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παρέχετε αρκετό νερό για να διατηρήσετε την ανάπτυξή τους. Το έδαφος πρέπει να είναι ελαφρώς υγρό αλλά να μην είναι υγρό.

Βεβαιωθείτε ότι η αποστράγγιση είναι καλή για να αποφύγετε την υπερχείλιση. Το μουσκεμένο έδαφος μπορεί να προκαλέσει σήψη και πολλές άλλες ασθένειες, ενώ το ξηρό έδαφος μπορεί να μειώσει την ποσότητα της ανθοφορίας και να οδηγήσει σε κακή ανάπτυξη των καρπών.

Τα φυτά βατόμουρου απαιτούν περίπου 1 έως 2 ίντσες νερό κάθε εβδομάδα, καθιστώντας περίπου 5 έως 10 γαλόνια νερού για κάθε φυτό. Η καλύτερη προσέγγιση ποτίσματος είναι το σύστημα στάγδην που θα συνεχίσει να παρέχει νερό σε μικρές ποσότητες για να μην διαβρέχει το φυτό.

5. Ανάγκη γονιμοποίησης

Η λίπανση των βατόμουρων με μέτρο μπορεί να είναι ευεργετική για την ανάπτυξη των φυτών και να αυξήσει την ποιότητα και την ποσότητα των καρπών. Αλλά τα βατόμουρα είναι αρκετά ευαίσθητα και μπορούν να επηρεαστούν τρομερά από την υπεργονιμοποίηση. Προτείνεται να αποφεύγεται η λίπανση των νεοφυτευμένων βατόμουρων μέχρι να γίνουν ενός ή δύο μηνών.

Η καλύτερη προσέγγιση για τα βατόμουρα είναι να τα γονιμοποιήσετε σε μικρές δόσεις κατά τη διάρκεια του έτους αντί να τα γονιμοποιήσετε με ετήσια ποσότητα. Χρησιμοποίησε ένα 12-4-8 λίπασμα με λίπασμα μαγνησίου 2 τοις εκατό, πάρτε μια ουγγιά από αυτό και απλώστε το ομοιόμορφα στο έδαφος μέσα σε δύο πόδια.

Μετά την εφαρμογή του λιπάσματος, ποτίζουμε γενναιόδωρα, αλλά αποφύγετε να κάνετε λακκούβα. Λιπαίνετε τα βατόμουρα τον Απρίλιο, τον Ιούνιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο κάθε χρόνο.

Μετά από κάθε χρόνο, αυξήστε σταδιακά την ποσότητα του λιπάσματος και την περιοχή εφαρμογής. Εφαρμόστε 2 ουγγιές λιπάσματος σε κύκλο 3 ποδιών κατά το δεύτερο έτος ανάπτυξης. Το τρίτο έτος, αυξήστε το σε 3 ουγγιές ανά ακτίνα 4 πόδια.

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε κατά την καλλιέργεια βατόμουρων

  • Τα βατόμουρα έχουν ένα ρηχό ριζικό δίκτυο. γι‘ αυτό προτείνεται η κάλυψη τους με μια στρώση σάπια φύλλα για να συγκρατείται η υγρασία.
  • Τα βατόμουρα προσελκύουν τα πουλιά και είναι ένα αγαπημένο σνακ των πουλιών και των σκίουρων. Για να σώσετε τα φυτά σας, καλύψτε τα με δίχτυα.
  • Κόψτε τα άνθη για τα δύο πρώτα χρόνια της ανάπτυξης των φυτών για να αφήσετε τους θάμνους να διατηρήσουν ενέργεια, να την κατευθύνουν προς την ανάπτυξή τους και να δημιουργήσουν μια ισχυρή δομή.
  • Τα βατόμουρα δεν χρειάζονται κλάδεμα για τα πρώτα τέσσερα χρόνια της ανάπτυξής τους, αλλά μπορείτε να κόψετε άρρωστα ή καφέ κλαδιά και φύλλα. Κλαδέψτε τους θάμνους στο τέλος της χειμερινής περιόδου ή στις αρχές της άνοιξης, ακριβώς τη στιγμή που αρχίζει η νέα ανάπτυξη.
  • Η περίοδος συγκομιδής για τα βατόμουρα είναι μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου. Μην βιαστείτε να μαζέψετε τα μούρα σας μόλις γίνουν μπλε. Αφήστε τα να μείνουν μια ή δύο μέρες. Τα μούρα που είναι έτοιμα για συγκομιδή θα έρθουν εύκολα στα χέρια σας.


συμπέρασμα

Τα βατόμουρα είναι μια γλυκιά καλοκαιρινή απόλαυση και συνδυάζονται υπέροχα με πολλά ποτά και smoothies. Φυσικά, μπορείτε να τα αγοράσετε από τα καταστήματα, αλλά η γεύση τους δεν συγκρίνεται με τα εγχώρια και φρεσκοκομμένα βατόμουρα. Σας έχουμε διδάξει τα πάντα για το πώς να καλλιεργείτε βατόμουρα στο Νιου Τζέρσεϊ.

Καλλιεργήστε τα φυτά βατόμουρου σας με τις χρήσιμες συμβουλές μας και πείτε μας πώς πήγε η συγκομιδή σας στα παρακάτω σχόλια!

Πηγές

Schreibe einen Kommentar