6 εκπληκτικά κόλπα που πρέπει να γνωρίζετε

2

Το Epipremnum aureum, γνωστό και ως κισσός του διαβόλου, φυτό χρήματος, χρυσός πόθος και μαρμάρινη βασίλισσα, είναι ένα τροπικό φυτό που βρίσκεται στα περισσότερα τροπικά δάση παγκοσμίως. Ο Πόθος είναι ένα δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου λόγω της εύκολης φύσης του και του όμορφου καταπράσινου φυλλώματος με αμπέλια.

Ο Πόθος μπορεί να αναπτυχθεί εύκολα και να παραμείνει λαχταριστός πράσινος ακόμα και στο σκοτάδι και να κάνει ένα εξαιρετικό φυτό εσωτερικού χώρου. Συνεχίστε να ακολουθείτε το άρθρο αν θέλετε να μάθετε πώς να φτάσετε ένα πόθο στο μονοπάτι.

Ένα συρόμενο φυτό μπορεί σίγουρα να δώσει στο εσωτερικό σας αυτή τη μαγευτική εμφάνιση. Μπορείτε να αφήσετε τα αμπέλια να κρέμονται από μια κατσαρόλα ή ένα ράφι ή να τα ακουμπήσετε σε τοίχο, σχάρα ή πάσσαλο. Οι κληματαριές του πόθο είναι βέβαιο ότι θα ζωντανέψουν τον τόπο σας. Μάθετε πώς να οδηγείτε ένα πόθο με τις εκπληκτικές συμβουλές και κόλπα μας.

Πώς να φτάσετε ένα Pothos στο μονοπάτι 1
Εκπαιδεύω τα φυτά μου για πόθο στο μονοπάτι χρησιμοποιώντας μόνο ένα ραβδί μπαμπού. – μέσω Reddit

8 Καταπληκτικά κόλπα για το πώς να φτάσετε ένα Πόθος στο μονοπάτι

Εάν έχετε ένα φυτό pothos, τότε πρέπει να είστε πρόθυμοι να μάθετε πώς να το κάνετε μονοπάτι. Το Pothos μπορεί να αγοραστεί εύκολα από το τοπικό φυτώριο ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Για να αγοράσετε ένα υπέροχο φυτό pothos online, κάντε κλικ εδώ. Στον παρακάτω οδηγό, θα μοιραστούμε μερικές καταπληκτικές συμβουλές για το πώς να φτάσετε ένα πόθο στο μονοπάτι.

Πώληση

Costa Farms Easy Care Devil’s Ivy Golden Pothos Live Indoor Plant 10 ιντσών ύψος, Grower’s Pot

  • Το Golden Pothos είναι ένα από τα πιο εύκολα φυτά εσωτερικού χώρου στην καλλιέργεια. Αμπελουργικό φυτό χαμηλής συντήρησης, επίσης ανθεκτικό στην ξηρασία, εξαιρετικό φυτό εσωτερικού χώρου. Εξαιρετικό για νέους γονείς φυτών.
  • Το ύψος κατά τη μεταφορά είναι περίπου 10 ίντσες, μετρούμενο από το κάτω μέρος της γλάστρας μέχρι την κορυφή του φυτού. Αποστέλλεται σε γλάστρα διαμέτρου 6 ιντσών.
  • Grow Devil’s Ivy σε μεσαίο, έμμεσο φως για την καλύτερη ανάπτυξη και απολαύστε!
  • Ποτίστε το Devil’s Ivy με περίπου 1 φλιτζάνι νερό περίπου μία φορά την εβδομάδα. Προσαρμόστε όπως χρειάζεται για το περιβάλλον σας.
  • Καθαρισμός αέρα. Τα φυτά βοηθούν στο φιλτράρισμα επιβλαβών ρύπων, όπως η φορμαλδεΰδη, από τον εσωτερικό αέρα.

Τα φυτά Pothos είναι σχετικά εύκολο να εντοπιστούν όταν παρέχονται με καλές συνθήκες διαβίωσης. Σας καλύψαμε, από την αγορά του φυτού μέχρι τη φροντίδα του μέχρι να εξαφανιστεί.

1. Όταν αγοράζετε το φυτό, να είστε επιλεκτικοί!

Ναί! να είστε επιλεκτικοί, αλλά όχι με τα λαχανικά σας. Όταν αγοράζετε ένα φυτό pothos, πρέπει να είστε λίγο επιλεκτικοί για να επιλέξετε το σωστό είδος φυτού που ακολουθεί αποτελεσματικά.

Ο Πόθος έχει πολλές ποικιλίες και συνήθως, όλα είναι καλά τρέιλερ. Ωστόσο, ορισμένες ποικιλίες προτιμούν να κάθονται και να διατηρούν πυκνό φύλλωμα αντί να ακολουθούν, ενώ άλλες αγαπούν να μεγαλώνουν και να ψηλώνουν.

Το μαρμάρινο πόθο τύπου βασίλισσας δεν αναπτύσσει πολύ μακριά αμπέλια. μάλλον, προτιμά να κάθεται στο γραφείο σας. Αυτή η ποικιλία δεν θα σας δώσει μακριά αμπέλια.

Η καλύτερη ποικιλία πόθος που αναπτύσσει τα μακρύτερα μονοπάτια είναι ο χρυσός ποθός. Είναι επίσης ένα από τα πιο χαμηλής συντήρησης φυτά και μπορεί να αναπτυχθεί σε μονοπάτια μήκους περίπου 15 έως 20 ποδιών με ελάχιστη προσπάθεια. Για να βεβαιωθείτε ότι μεγαλώνουν και είναι υγιή, μπορείτε να καταβάλετε λίγη περισσότερη προσπάθεια και φροντίδα.

Επομένως, όταν αγοράζετε ένα φυτό pothos, επιλέξτε αυτό που θα ακολουθήσει πολύ πιο αποτελεσματικά.

2. Χρησιμοποιήστε το Perfect Planter

Ένα αναπτυσσόμενο σώμα χρειάζεται ένα καλό σπίτι για να το συντηρήσει. Επιλέξτε την τέλεια ζαρντινιέρα για να εξασφαλίσετε την υγιή ανάπτυξη του πόθο σας.

Πρέπει να επιλέξετε τον σωστό τύπο ζαρντινιέρα γιατί αν η ζαρντινιέρα είναι πολύ μικρή, θα εμποδίσει την ανάπτυξη του φυτού. Επιλέξτε μια γλάστρα μεγέθους περίπου 6″ και μια τρύπα αποστράγγισης στο κάτω μέρος.

Αν θέλετε μακριά αμπέλια να πέφτουν, χρησιμοποιήστε τις κρεμαστές ζαρντινιέρες. Θυμηθείτε ότι θα χρειαστεί να βάλετε πασσάλους στις ζαρντινιέρες για να φτάσετε στο πόθο, οπότε επιλέξτε μια ζαρντινιέρα με αρκετό χώρο.

Μια ζαρντινιέρα με τρύπα αποστράγγισης θα αποτρέψει την υπερχείλιση, διασφαλίζοντας την υγιή ανάπτυξη του φυτού σας.

3. Ποτίστε σωστά

είναι σημαντικό να διατηρείτε τα pothos σας καλά ενυδατωμένα για να εξασφαλίσετε την υγιή ανάπτυξή τους και τα μεγάλα μονοπάτια. Μην τα ποτίζετε όμως υπερβολικά. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει κιτρίνισμα των φύλλων, υγρασία και σήψη των ριζών, που μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη και ακόμη και να σκοτώσει το φυτό.

Ο καλύτερος τρόπος για να ποτίσετε το πόθο σας είναι να ελέγξετε το χώμα και όταν το αισθανθείτε λίγο στεγνό, ποτίστε το. Ποτίστε κάθε μία ή δύο εβδομάδες. Μπορείτε να αυξήσετε τη συχνότητα ποτίσματος εάν ζείτε σε πιο ζεστό κλίμα.

Ποτίστε καλά τα φυτά σας μέχρι να αρχίσει να στραγγίζει το νερό από το κάτω μέρος και αφήστε το χώμα να στεγνώσει λίγο ανάμεσα σε κάθε πότισμα.

4. Χρησιμοποιήστε το σωστό και θρεπτικό μέσο καλλιέργειας

Ένα φυτό χρειάζεται ένα καλό μέσο ανάπτυξης για να έχει υγιή ανάπτυξη. Για να βεβαιωθείτε ότι οι πόθος σας αναπτύσσονται σωστά και ακολουθούν, δώστε τους το κατάλληλο έδαφος. Ο Πόθος είναι σαν ένα μείγμα αμμώδους εδάφους με ελαφρώς όξινο pH. Προτιμάται μια τιμή ρΗ μεταξύ 6,0 και 6,8.

Να έχετε χώμα με καλό αερισμό και αποστράγγιση νερού. Μπορείτε να προσθέσετε περλίτη στο έδαφος για να αυξήσετε την αποστράγγιση του νερού και τον αερισμό του εδάφους.

Πώς να φτάσετε ένα Pothos στο μονοπάτι 2
Βρήκα μια ευκαιρία να αφήσω το pothos μου να ακολουθήσει το περιεχόμενο της καρδιάς της – μέσω Reddit

5. Κλαδέψτε το Pothos σας θρησκευτικά

Το κλάδεμα είναι ένα ουσιαστικό βήμα για να διατηρήσετε το pothos σας υγιές. Ίσως αναρωτιέστε πώς θα βοηθούσε το κλάδεμα στα μονοπάτια όταν κόβει το φυτό σας απότομα;

Η απάντηση είναι ότι το κλάδεμα διεγείρει την ανάπτυξη του φυτού και απαλλάσσει τα παλιά, άρρωστα ή νεκρά φύλλα. Μην ενθουσιάζεστε υπερβολικά και κλαδεύετε πολύ γιατί το λίγο πάει πολύ εδώ!

Διατηρήστε ένα υγιές κλάδεμα για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Η καλύτερη εποχή για να κλαδέψετε το πόθο είναι στις αρχές της άνοιξης. Χρησιμοποιήστε αποστειρωμένο ψαλίδι ή ψαλίδι παράκαμψης για να κλαδέψετε το πόθο.

Ακονίστε τα εργαλεία σας πριν το κλάδεμα. Μια αμβλεία λεπίδα μπορεί να σκίσει το στέλεχος και να το εκθέσει σε βακτηριακές λοιμώξεις και παθογόνους παράγοντες. Μια κοφτερή λεπίδα θα δώσει ένα πιο προσεγμένο και καθαρό κόψιμο.

Θυμηθείτε να μην κόβετε περισσότερο από το 25% του φυτού κατά το κλάδεμα. Για να αποκτήσετε πιο πυκνό φύλλωμα και περισσότερα μονοπάτια, κλαδέψτε κάθε δύο μήνες. Κατά το κλάδεμα, κρατήστε κάθε στέλεχος και κόψτε το ξεχωριστά και όχι όλα μαζί. Κόψτε κάθε στέλεχος ακριβώς πάνω από τους κόμβους και κόψτε διαγώνια.

6. Ποντάρισμα!

Για να εκπαιδεύσετε την ανάπτυξη του pothos σας και να το ενθαρρύνετε στο μονοπάτι, προσθέστε μερικά πονταρίσματα στο δοχείο. Μπορείτε να δημιουργήσετε τα κοντάρια βρύων σας ή να τα αγοράσετε online από ένα φυτώριο.

Τοποθετήστε μερικούς πασσάλους στο χώμα και να είστε προσεκτικοί. δεν θέλετε να βλάψετε τις ρίζες. Μόλις σηκωθούν οι πάσσαλοι, βρέξτε τους καλά και τυλίξτε τους μίσχους γύρω τους.

Δέστε τα στελέχη στον πάσσαλο με ένα κομμάτι σπάγγο ή πετονιά. Μην δένετε πολύ σφιχτά για να μην καταστρέψετε το στέλεχος. Θα δώσει στο pothos σας μια κατεύθυνση να αναπτυχθεί και θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη και το σχηματισμό μονοπατιών.

Γιατί ο Πόθος σας δεν ακολουθεί;

Αν φύτεψες ένα πόθο και έχει περάσει καιρός, αλλά δεν υστερεί, πρέπει να ελέγξεις για τα παρακάτω πράγματα.

  • Βεβαιωθείτε ότι το pothos λαμβάνει αρκετό ηλιακό φως. Ο Πόθος είναι ένα τροπικό φυτό και του αρέσει να αναπτύσσεται το ζεστό έμμεσο ηλιακό φως.
  • Ελέγχετε το μέσο καλλιέργειας και το νερό τακτικά. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα.
  • Χρησιμοποιήστε ένα καλό λίπασμα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου για να ενισχύσετε την ανάπτυξη του πόθο και να παρέχετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για πιο υγιή ανάπτυξη.
  • Κάνε υπομονή! Δεν θα μεγαλώσει από τη μια μέρα στην άλλη. Συνεχίστε να φροντίζετε το φυτό και τραβήξτε φωτογραφίες για να μετρήσετε την πρόοδο της ανάπτυξης. Σύντομα το φυτό σας θα είναι χαρούμενο, υγιές και υστερό.


συμπέρασμα

Ένα συρόμενο φυτό όπως ο πόθος μπορεί να τονώσει το εσωτερικό σας και να του δώσει μια μαγευτική όψη του δάσους. Ο Πόθος όντας εύκολο φυτό, είναι η κορυφαία επιλογή για φυτά εσωτερικού χώρου.

Το λαχταριστό πράσινο φύλλωμά του μπορεί να ζωντανέψει τον χώρο σας και να τον διακοσμήσει με τα αμπέλια του. Είτε κρέμονται είτε καλύπτοντας τον τοίχο, τα μονοπάτια θα κάνουν το δωμάτιό σας εξαίσιο.

Έχουμε συζητήσει μερικές εξαιρετικές συμβουλές για το πώς να φτάσετε σε ένα πόθο. Απλώς παρέχετε στο φυτό σας καλές συνθήκες για να αναπτυχθεί και θα υστερήσει σε χρόνο μηδέν. Αφήστε τα σχόλιά σας στα σχόλια παρακάτω!

Schreibe einen Kommentar