Class of 2022 Συμβουλές από την Κοινότητα DYL

2
Class of 2022 Συμβουλές από την Κοινότητα DYL

Στο τελευταίο μας ενημερωτικό δελτίο DYL, σας ζητήσαμε να μοιραστείτε τις συμβουλές σας στην τάξη αποφοίτησης του 2022. Ως συνήθως, εντυπωσιαστήκαμε από τις σκέψεις σας. Να τι είχε να πει η κοινότητα!

Από τον Trevor στο Columbu, Ohio, Grad 1995 –

Μην αισθάνεστε βιαστικοί. Οι φίλοι σας μπορεί να ξεκινούν καριέρα, να παντρεύονται, να αγοράζουν σπίτια. Αν δεν είσαι εσύ, δεν πειράζει. Αυτός είναι ο δρόμος τους, όχι ο δικός σας. Δεν υπάρχει γραμμή τερματισμού για το πού βρίσκεστε τώρα… πάρε το χρόνο σου, κάνε ό,τι είναι σωστό για σένα. Δεν υπάρχει βιασύνη.”

Από την Gwen, Μηχανολόγο Μηχανικό & Ιδιοκτήτη BTF Designs –

«Κάντε αίτηση για οποιαδήποτε εργασία φαίνεται ενδιαφέρουσα, διασκεδαστική ή προκλητική. Μην μένετε μόνο σε εκείνα τα ανοίγματα για τα οποία πληροίτε όλες τις προϋποθέσεις. Ερευνήστε επίσης τις εταιρείες στις οποίες θέλετε να συμμετάσχετε και αν βρείτε μια εταιρεία που σας αρέσει, αλλά δεν υπάρχουν αναρτημένα ανοίγματα – στείλτε τους email ούτως ή άλλως, ρωτήστε εάν σχεδιάζουν να δημοσιεύσουν οποιαδήποτε ανοίγματα σύντομα κ.λπ. Όπως πάντα, «Η απάντηση είναι Όχι, εκτός κι αν ρωτήσεις!»».

Από JP, Grad 2007 –

«Βρείτε μια πρόκληση για να λύσετε, όχι έναν τίτλο εργασίας για να ταιριάξετε».

From Anonymous, Grad 1988 –

«Δεν έχει σημασία από πού ξεκινάς. Εστιάστε σε αυτά που μαθαίνετε από κάθε εμπειρία. Όχι μόνο τις δεξιότητες και τις γνώσεις, αλλά και το τι μαθαίνεις για τον εαυτό σου… τι σου αρέσει, τι δεν σου αρέσει και τι είσαι περίεργος. Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες όταν κάνετε το επόμενο βήμα σας.“

Από τον Ranjini, Executive Coach στο Bangalore, India, Grad 1997 –

„Να είσαι τολμηρός. Να είστε θαρραλέοι. Πάρτε ρίσκα και συνεχίστε να μαθαίνετε από τα λάθη. Μην ξεχάσετε να διασκεδάσετε. Δημιουργήστε το δικό σας πεπρωμένο. Είσαι ο αρχιτέκτονας της ζωής σου!».

From Mark, Cedar Rapids, Grad 1987 –

«Όταν αντιμετωπίζεις σημαντικές αποφάσεις, μερικές φορές πρέπει να είσαι πρόθυμος να ποντάρεις τα πάντα στον εαυτό σου. Αυτά είναι τα βασικά σημεία της ζωής σας».

Από DTL @ UC Santa Barbara –

«Επικοινωνήστε με ανώτερα στελέχη (συγκεκριμένα, ένα πιθανό μέλλον εσείς) ζητώντας μια συνάντηση για να αποκτήσετε την καθοδήγηση σταδιοδρομίας τους στα επόμενα επαγγελματικά σας βήματα για να επιτύχετε <συμπληρώστε το κενό>. Στη συνάντηση, ρωτήστε τους για τις αποφάσεις που πήραν για να φτάσουν στον τρέχοντα ρόλο τους (μην τους ρωτήσετε για την καριέρα τους, μπορείτε να διαβάσετε σχετικά στο LinkedIn!). Τελικά, ρωτήστε ποιους ρόλους πιστεύουν ότι σας ταιριάζουν ΤΩΡΑ λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά σας.

Εάν βιάζεστε ή αγχώνεστε, ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΙΤΗΣΗ για ΚΑΝΕΝΑΝ ρόλο που δεν είστε διατεθειμένοι να κάνετε αυτό το πρώτο βήμα (πάνω από την παράγραφο) είτε πριν είτε κατά τη στιγμή που θα κάνετε αίτηση. Μπορεί να είστε τυχεροί με οποιαδήποτε εφαρμογή, αλλά ο χρόνος σας θα μπορούσε να αφιερωθεί καλύτερα σε συνεργασία με ανώτερα στελέχη για να ακούσετε ποιους ρόλους θεωρούν κατάλληλους για εσάς.

Εάν βιάζεστε ή αγχώνεστε, ΜΗΝ ζητήσετε από κανέναν δουλειά μέχρι να συζητήσετε την εμπειρία, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά σας. Οι διευθύνοντες σύμβουλοι (και άλλα ανώτερα στελέχη) θα βρουν χρόνο για να σας δώσουν καθοδήγηση. Οι CEO δεν γνωρίζουν ποιες θέσεις εργασίας είναι διαθέσιμες και έτσι θα σας στείλουν στο HR – δεν έχετε μάθει τίποτα.

Το <συμπληρώστε το κενό> μπορεί να είναι μία από τις πολλές επιλογές. Επιλέξτε αυτό που έχει νόημα για αυτήν την επαφή, εφόσον εξακολουθεί να υπάρχει δυνατότητα για εσάς. Αντιπρόεδρος της Διαχείρισης Προϊόντων ως στόχος, τότε <συμπληρώστε το κενό> μπορεί να είναι διαχειριστής προϊόντων (ή εάν ο διαχειριστής προϊόντων είναι ο στόχος σας, τότε ο αντιπρόεδρος διαχείρισης προϊόντων είναι ο στόχος σας).

Το να ξοδεύετε τον χρόνο σας σε οτιδήποτε άλλο θα είναι χαμηλότερη απόδοση προσπάθειας, αλλά μπορεί να είστε τυχεροί και μερικές φορές χρειάζεται απλώς να κάνετε κάτι άλλο για διασκέδαση ή ένα διάλειμμα!».

From Anonymous, Grad 1995 –

«Θυμηθείτε το Τρίγωνο της Υγείας για μια καλύτερη, πιο παραγωγική και πιο ευτυχισμένη ζωή (κάτι που έμαθα από το μάθημα Sleep and Dreams του William Dement): Τρώτε Υγεία, Ασκηθείτε Καθημερινά και Αρκετό ύπνο. Συνήθως το σχεδιάζω ως ένα τρίγωνο με επισημασμένες γωνίες και ένα χαρούμενο πρόσωπο στη μέση. :-)”

Από τον Jess στο Σικάγο, Grad 2008 –

«Δεν υπάρχει σωστή απάντηση στο ερώτημα τι να κάνεις με τη ζωή σου. Μόνο η απάντηση που θα επιλέξετε και μπορείτε πάντα να αλλάξετε γνώμη αργότερα!».

Από τον Michael, Host of the Career Cloud Radio Podcast, Grad 2003 –

«Δέσμευση για συνεπή μάθηση. Επενδύστε περισσότερο χρόνο, χρήματα και ενέργεια στον εαυτό σας από οτιδήποτε άλλο. Η επένδυση στον εαυτό σας έχει υψηλότερη απόδοση από οποιοδήποτε άλλο επενδυτικό μέσο που είναι γνωστό στην ανθρωπότητα».

Από την Cristina, μια Γερμανίδα που επισκέπτεται την Ιταλία, Grad 2000 –

«Είναι χαρά να μοιράζεσαι με άλλους ανθρώπους τα πράγματα που αγαπάς».

Από τον Scott, Career Coach, Grad 1977 –

«Συνδεθείτε με όλους τους συμμαθητές, τους καθηγητές και το προσωπικό του κολεγίου σας στο LinkedIn».

Από Debbie, Grad 1992 –

«Η πολιτική δεν είναι πρόβλημα βαρύτητας. Μπορείτε να κάνετε κάτι για θέματα που είναι σημαντικά σε αυτόν τον κόσμο. Εάν η άποψη της ζωής σας εκτιμά κάτι στην κοινωνία και σας απορρίπτει ο πολιτικός θόρυβος, δημιουργήστε ένα πρωτότυπο για να κάνετε την αλλαγή. Έχετε επιλογές να δράσετε. Μην κολλάς.”

Από τη Σάρα –

„Συγχαρητήρια! Τρόπος να δουλέψετε σκληρά και να παίξετε σκληρά για να πραγματοποιήσετε τον στόχο σας να κερδίσετε το πτυχίο σας. Η εστίασή σας στον στόχο ανεξάρτητα από τα εμπόδια θα σας ωφελήσει σε όλη σας τη ζωή.

Ως έφηβος, σχημάτισα μια πυξίδα μέσα μου εξερευνώντας τα βουνά και τον ωκεανό με την οικογένειά μου. Μου έχει προσφέρει μια δια βίου εσωτερική καθοδήγηση από την οποία αντλώ ξανά και ξανά.

Αυτό που έχω συνειδητοποιήσει είναι πού επέλεξα να περάσω τον χρόνο μου και με ποιον παίζει τεράστιο ρόλο στο ποιος έχω γίνει. Βλέπω τις οικογενειακές μου σχέσεις ως τις πιο σημαντικές σχέσεις στη ζωή μου. Συνειδητοποιώ ότι θα ζήσω πολλά μέρη και ανθρώπους, ωστόσο οι αναμνήσεις που αφήνουν τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι αυτές όταν έχω ακολουθήσει την εσωτερική μου πυξίδα».

Από τη Lara, Regret Coach & Professional Life Designer, Grad 2011 –

«Άκου το ένστικτό σου.

Οι κορυφαίες 5 τύψεις των ετοιμοθάνατων είναι οι εξής:

1) «Μακάρι να είχα το θάρρος να ζήσω μια ζωή αληθινή στον εαυτό μου, όχι τη ζωή που περίμεναν οι άλλοι από μένα».

2) «Μακάρι να μην είχα δουλέψει τόσο σκληρά».

3) «Μακάρι να είχα το θάρρος να εκφράσω τα συναισθήματά μου».

4) «Μακάρι να είχα μείνει σε επαφή με τους φίλους μου».

5) «Μακάρι να είχα αφήσει τον εαυτό μου να είμαι πιο ευτυχισμένος».

Έχοντας αυτά κατά νου, να θυμάστε ότι η ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΡΟΣ ΔΡΑΣΗ και η ΑΝΑΠΛΑΙΣΙΩΣΗ είναι εργαλεία που αλλάζουν το παιχνίδι στην καθημερινή σας ζωή.

Οι άνθρωποι τις περισσότερες φορές μετανιώνουν για πράγματα που ΔΕΝ έκαναν για αυτά που έκαναν (Power of Regret, Dan Pink).

Άρπαξε λοιπόν τη ζωή από τα κέρατα: εκφραστείτε, να είστε αυθεντικοί, να αφιερώνετε πάντα χρόνο στους ανθρώπους που είναι πιο σημαντικοί για εσάς και να μαθαίνετε δια βίου. Ποτέ δεν θα τα κάνετε όλα τέλεια, δεν υπάρχει λόγος να αποφύγετε τα πάνω και τα κάτω – αλλά υπάρχει ένας τρόπος να ζήσετε με πλήρη καρδιά. Αγκάλιασε τη μοχέλα σου».

Από τους Anonymous, προσαρμογή της Jennifer Gonzalez –

«Ψάξε για τους κατιφέδες στη ζωή σου και γίνε κατιφέ για τους άλλους».

From Nicole, HR Professional, Grad 2006 –

«Δεν χρειάζεται να έχεις καταλάβει τη ζωή όταν αποφοιτήσεις. Απολαύστε το ταξίδι και εστιάστε λιγότερο στον τελικό προορισμό».

Από τον Τζεφ στο Σαν Φρανσίσκο –

Ρίξτε μια ματιά στο 80.000 Hours και το Centre for Humane Technology για μερικές πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το πώς να περάσετε τη ζωή σας.

Από Jessica, Kansas City, Grad 2010 –

«Αγκαλιάστε αυτό το επόμενο βήμα στη ζωή σας και μην σταματήσετε ποτέ να δοκιμάζετε νέα πράγματα! Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα βρεις το επόμενο πάθος σου! Συγχαρητήρια!“

Από την Jrene στην Ελβετία –

«Ρωτήστε τον εαυτό σας κάθε τόσο: Είναι απλά άνετα εδώ ή με κάνει πραγματικά χαρούμενο;»

Από τον Terry –

«Συμφιλιώστε την ανοχή σας για τον κίνδυνο με αυτή του αφεντικού σας. Απλώς συζητήστε για την ανοχή του άλλου στην αποτυχία και πώς αντιμετωπίζεται η αποτυχία μέσα στον οργανισμό. Αυτή η γνώση μπορεί να βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων. Αλλά λέω να ρισκάρω και να αγκαλιάσω την αποτυχία αν έρθει».

Από τους Anonymous, Grad 2010 –

«Το να περιμένεις παθητικά από τον τίτλο του πτυχίου ή το κύρος του ιδρύματος να σε ξεχωρίζει είναι απίθανο να λειτουργήσει στους περισσότερους κλάδους. Στόχος να οικοδομήσουμε μια οξεία επίγνωση του τι έχετε να προσφέρετε.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να επιστρέψετε στον χρόνο σας και να αποκτήσετε την επίγνωσή σας για το τι πραγματικά έχετε μάθει και τι μπορείτε να κάνετε αυτή τη στιγμή ως αποτέλεσμα της ακαδημαϊκής σας μελέτης και άλλων εμπειριών.

Κάντε το ιατροδικαστικά!

Εκτός από το αντικείμενο, αναζητήστε στοιχεία για ευρύτερες δεξιότητες απασχολησιμότητας που δείχνουν ότι είστε έτοιμοι για εργασία.

Για παράδειγμα, το να λέτε ότι έχετε καλούς σχεδιασμούς και αυτοοργανωτικές δεξιότητες είναι… γενικό και χωρίς νόημα.

Η περιγραφή του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιήσατε τις έννοιες διαχείρισης έργων για να χαρτογραφήσετε το χρονοδιάγραμμα του εξαμήνου σας, ώστε να μπορείτε να κάνετε ταχυδακτυλουργίες με τις ανταγωνιστικές αξιολογήσεις και τη μερική απασχόληση είναι καλύτερο, να έχετε πραγματικές αποδείξεις για να δείξετε, καλύτερα και να ρίξετε ένα πραγματικό παράδειγμα αξιολόγησης και αναδιάταξης προτεραιοτήτων σε σύνολα έκτακτης ανάγκης σήκωσες καλά.

Υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν πρότυπα και εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να το κάνετε αυτό, στην αρχή μπορεί να αισθάνεστε συντριπτικό, αλλά ωθήστε τον εαυτό σας – έχετε μελετήσει τα άκρα σας, εδώ μπορείτε να αρχίσετε να κατανοείτε την προσπάθειά σας και να δείτε πώς ανταποκρίνεται τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας.

Υ.Γ. Είναι πιθανό το ίδρυμά σας να έχει μια ομάδα υποστήριξης σταδιοδρομίας κρυμμένη κάπου, προσπαθώντας να περικόψει όλα τα άλλα μάρκετινγκ και τα μηνύματα που προωθούνται καθημερινά στους φοιτητές, αναζητώντας τους, καθώς και εξερευνώντας λεπτομερώς όλους τους πόρους των αποφοίτων.»

From Melanie in Squamish, Grad 1995 –

«Έχετε άλλο «πράγμα» στη ζωή σας εκτός από τη δουλειά σας. Είτε είστε μέλος μιας χορωδίας, είτε παίζετε σε μια αθλητική ομάδα, είτε είστε εθελοντής, είτε κάτι άλλο, είναι εξαιρετικά ωφέλιμο να έχετε μια ταυτότητα και μια κοινότητα πέρα ​​από τη «δουλειά» σας…»

Από Ανώνυμος –

„Συγχαρητήρια. Περπατήσατε μέσα από κρίκους και πλοηγηθήκατε σε έναν συσκευασμένο και βελτιωμένο κόσμο προς έναν απτό στόχο και τα καταφέρατε! Τώρα μπαίνοντας στον «πραγματικό κόσμο» πρέπει να αναιρέσετε τις συνήθειες του άλματος με στεφάνη και να μάθετε να είστε παρόντες, προσεκτικοί και ευγενικοί σε ό,τι κάνετε. Θα χρειαστεί περισσότερο από μια ζωή για να το μάθετε, αλλά θα γίνει η κληρονομιά σας. Είναι με αυτά τα χαρακτηριστικά που θα βοηθήσετε να οικοδομήσουμε διαφορετικές κοινότητες στις οποίες η βαθιά κατανόηση, οι δεξιότητες και τα επαγγέλματά σας θα μας βοηθήσουν να επιβιώσουμε με και για τη Γη, τον κοινό μας παράδεισο. Σας εύχομαι καλή τύχη και αγάπη σε αυτά τα πρώτα βήματα των χιλίων μιλίων σας.“

Από τη Δαλένα –

«Προσπαθήστε να σκεφτείτε μόνο τα πρώτα ή δύο χρόνια της καριέρας σας. Μην προσπαθήσετε να σκεφτείτε πολύ μακροπρόθεσμα, διαφορετικά θα είστε συγκλονισμένοι. Και, αν δεν είστε σίγουροι για το πού να ξεκινήσετε, απλώς επιλέξτε μια κατεύθυνση που σας ενδιαφέρει. Δοκιμάστε το και αν δεν σας βγει, τότε διορθώστε το. Σιγά σιγά, θα μάθετε περισσότερα για το τι απολαμβάνετε και σε τι είστε καλοί. Κανείς δεν χρειάζεται να τα έχει όλα ξεκαθαρίσει στην αρχή!».

Από τον Sean, Grad 1991 –

„Κόψτε ταχύτητα. Ψάχνω. Εκτιμήστε πού βρίσκεστε και με ποιους είστε τώρα. Το μέλλον έρχεται, χαλαρώστε και απολαύστε εκεί που βρίσκεστε τώρα. Θα σου λείψει.”

Από Brenda, Grad 2021 –

Πάρτε τη ζωή μια μέρα τη φορά. Η ζωή μπορεί να μην είναι το μόνο που ελπίζεις, αλλά η διαδικασία μετράει. Συνέχισε να εμφανίζεσαι για να κάνεις αυτό που αγαπάς.

From Jerry in Houston, Grad 2002 –

«Μην συμβιβάζεσαι με αυτό που πιστεύουν οι άλλοι ότι είναι επιτυχία».

Από τη Susan, Κοινωνική Λειτουργός Επιχειρηματίας, Grad 1983 –

«Η ζωή σας στο κολέγιο ήταν αρκετά το ταξίδι δεδομένων των παγκόσμιων γεγονότων. Ελπίζουμε να αφαιρέσετε τα μαθήματα ευελιξίας, ανθεκτικότητας και να περνάτε χρόνο με τους ανθρώπους που σας ανεβάζουν. Δεν χρειάζεται να τα έχεις όλα ξεκαθαρίσει. Σκεφτείτε τι είναι σημαντικό για εσάς και τι θέλετε να πείτε για τη ζωή σας όταν κάθεστε σε αυτή την κουνιστή πολυθρόνα σε μεγάλη ηλικία. Συγκεντρώστε τις εμπειρίες που ευθυγραμμίζονται με αυτό το όραμα. Συγχαρητήρια!“

From Carol, Carol Read Consultancy, Grad 1993 –

«Να είστε τολμηροί, να αγκαλιάζετε τη γαλήνη, να καινοτομείτε και να αναγνωρίζετε ότι ο κόσμος λειτουργεί με καταπληκτικούς τρόπους. Ο ρόλος που θα καταλήξεις να απολαύσεις μάλλον δεν έχει εφευρεθεί ακόμα!».

Από Tierria, Grad 2022 –

„Θέτω στόχους! „Ένας στόχος χωρίς σχέδιο είναι απλώς μια ευχή“ – Antoine de Saint Exupéry

Από Kimyung στην Ατλάντα –

«Αν κάτι δεν υπάρχει στον κόσμο, δημιουργήστε το. Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και τους άλλους. Μάθετε να ζείτε με λιγότερα από αυτά που χρειάζεστε και εξοικονομήστε χρήματα. Ποτέ μην σταματάς να μαθαίνεις. Και φυσικά, διαβάστε το «Σχεδιάζοντας τη ζωή σας!»».

Schreibe einen Kommentar