Paying it Forward – Floret Flowers

1
Paying it Forward – Floret Flowers

Άρχισα να καλλιεργώ λουλούδια όταν τα παιδιά μας ήταν ακόμα πολύ μικρά. Για να το δούμε αυτό, η Elora είναι στο τρίτο έτος του κολεγίου και ο Jasper μόλις αποφοίτησε από το γυμνάσιο. Έτσι καλλιεργώ λουλούδια εδώ και πολύ καιρό.

Όταν τα παιδιά ήταν μικρά, ο Κρις δούλευε ως μηχανικός στο Σιάτλ και πήγαινε πίσω και πίσω στη δουλειά κάθε μέρα. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας δεν ήταν σχεδόν σπίτι και φρόντιζα μόνος μου δύο μικρά παιδιά, οπότε είχα πολύ χρόνο να σκεφτώ τι ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω.

Elora, Erin και Jasper BenzakeinΔοκίμασα πολλές ιδέες για μικρές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια εκείνων των πρώτων ετών για να δω τι θα κολλήσει, συμπεριλαμβανομένης της φύτευσης ενός κειμήλιου οπωρώνα μηλίτη (δεν έλαβα υπόψη ότι θα περνούσαν τουλάχιστον πέντε χρόνια μέχρι την πρώτη βιώσιμη συγκομιδή μου). Μεγάλωσα περισσότερα από εκατό κοτόπουλα στην αυλή μας για μια επιχείρηση με αυγά ουράνιου τόξου, αλλά τα πουλιά συνέχιζαν να ξεφεύγουν από το κοτέτσι τους και δεχόμουν θυμωμένες κλήσεις από τους γείτονές μας καθημερινά.

Δοκίμασα ακόμη και την καλλιέργεια λαχανικών σε μινιατούρες για ντόπιους πελάτες, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησα ότι χρειάζονται πολλά κολοκυθάκια για να βγάλουν 5 $. Δοκίμασα τόσες πολλές διαφορετικές ιδέες αλλά καμία από αυτές δεν πήγε πουθενά.

Η Erin Benzakein ταΐζει κοτόπουλα στη φάρμαΣτην πορεία πρόσθεσα λουλούδια στον κήπο μου και άρχισα να πουλάω τα επιπλέον λουλούδια. Σε αντίθεση με όλα τα άλλα πράγματα που έφτιαξα ή μεγάλωσα, τα λουλούδια είχαν τη δύναμη να προκαλούν τόσο βαθιά συναισθήματα. Κάθε φορά που παρέδιδα τα ντόπια άνθη μου, εντελώς άγνωστοι άνοιγαν και μοιράζονταν μαζί μου τις πιο όμορφες ιστορίες.

Σχεδόν κάθε παραλήπτης είχε μια ανάμνηση λουλουδιών που μπορούσε να θυμηθεί σαν να ήταν χθες. Μόλις άρχισα να μοιράζομαι λουλούδια, τα οποία είχα μεγαλώσει μόνη μου, ένιωσα ότι βρήκα επιτέλους την κλήση μου.

Από εκείνη τη σεζόν και μετά, κάθε λεπτό αφιερώθηκε στον κήπο. Είχα εμμονή. Αλλά ήξερα πολύ λίγα για την ανθοφόρα.

Η Erin Benzakein τσουγκρίζει κομπόστ στη φάρμαΗ Erin Benzakein σε ένα hoop house στο FloretΠέρασα σχεδόν κάθε βράδυ και το Σαββατοκύριακο κατασκήνωνα σε διαδικτυακούς χώρους συνομιλίας, κάνοντας μεγάλες ερωτήσεις και απαντήσεις με καλλιεργητές λουλουδιών σε όλη τη χώρα και γέμισα τις μέρες μου διαβάζοντας κάθε βιβλίο κηπουρικής που μπορούσε να παραγγείλει η τοπική μου βιβλιοθήκη και προσπαθώντας να εξασκήσω όλα τα πράγματα που είχα διαβάσει για τον κήπο μου.

Η Erin Benzakein φυτεύει σειρές από γλυκά μπιζέλιαΕκείνη την εποχή, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν ήταν καν θέμα ακόμα και υπήρχαν τόσο λίγες διαθέσιμες πληροφορίες για το θέμα. Αναφερόμουν συνεχώς στη Λιν του Μπιτσίνσκι Ο αγρότης των λουλουδιώνSarah Raven’s The Cutting Gardenκαι της Μάρθα Στιούαρτ Κηπουρική: Μήνα με Μήνακαθώς και μερικές εμπορικές δημοσιεύσεις, αλλά εκτός από αυτό, το έφτιαξα καθώς προχωρούσα.

Είμαι υπέρ του να είμαι αυτοδίδακτος, αλλά η προσπάθεια να χτίσω μια επιχείρηση από την αρχή με τόσα λίγα να συνεχίσω και καμία κοινότητα δεν ήταν απίστευτα μοναχική και προκλητική. Επειδή μάθαινα τα πάντα καθώς προχωρούσα έκανα τόσα οδυνηρά και ακριβά λάθη.

Η Erin Benzakein κρατά ένα δίσκο με σπορόφυτο έξω από το θερμοκήπιοΗ Erin Benzakein κάνει ρυθμίσεις σε ένα ακατάστατο στούντιοΌταν σκέφτομαι εκείνες τις πρώτες μέρες, εξακολουθώ να εκπλήσσομαι που δεν το έκανα πετσέτα. Απέτυχα πολύ περισσότερο από ό,τι πέτυχα και τα πρώτα χρόνια σκεφτόμουν πραγματικά να τα παρατήσω κάθε μέρα.

Τίποτα δεν ήταν εύκολο και κάθε αποτυχία ένιωθα σαν απόδειξη ότι βρισκόμουν σε λάθος δρόμο. Κάθε φορά που η πίστη μου αμφιταλαντευόταν και αναρωτιόμουν τι έκανα, ο Κρις μου έλεγε πάντα, «Τα λουλούδια είναι διαφορετικά. Απλά συνέχισε να προχωράς.“ Οπότε σηκωνόμουν ξανά, ξεσκονιζόμουν και δοκίμαζα ξανά.

Η Erin Benzakein συγκομίζει τουλίπες στο θερμοκήπιο Ο Chris Benzakein συσκευάζει μπουκέτα λουλούδιαΠαρόλο που σκόνταψα τα πρώτα χρόνια, κατάφερα να αναπτύξω με κάποιο τρόπο μια μικρή επιχείρηση στην αυλή μας και τελικά να αρχίσω να βγάζω ένα μικρό κέρδος. Κάθε δεκάρα που έβγαζα με τα λουλούδια μου πήγαινε στην εξόφληση ενός βουνού χρέους που είχαμε κάποια χρόνια νωρίτερα.

Επειδή ήμασταν τόσο αποφασισμένοι να ξεφύγουμε από τα χρέη και να ξεκαθαρίσουμε το χάος που κάναμε, δεν υπήρχε ποτέ κάτι επιπλέον που θα μπορούσα να επενδύσω στον εαυτό μου ή στη μάθησή μου.

Η Erin Benzakein εργάζεται μέχρι αργά στο στούντιο στο FloretΠέρασα τόσες ώρες κάνοντας κύκλους στο γκαράζ μας ενώ έφτιαχνα χιλιάδες ανάμεικτα μπουκέτα ονειρευόμενος την ημέρα που θα μπορούσα επιτέλους να φύγω από το αγρόκτημα και να πάω να μάθω από τους ήρωες των λουλουδιών μου. Κάθε φορά που κάποιος από αυτούς ανακοίνωνε ένα επερχόμενο μάθημα ή εργαστήριο πονούσε η καρδιά μου.

Δούλευα τόσο σκληρά και ενώ έκανα καλή πρόοδο όσον αφορά την αποπληρωμή του χρέους μας και τη βελτίωση της καλλιέργειας και της τακτοποίησης λουλουδιών, ποτέ δεν ένιωσα ότι πλησίαζα πιο κοντά στην πραγματοποίηση των μεγάλων ονείρων που είχα για τον εαυτό μου.

Η Erin Benzakein κοιτάζει το τηλέφωνό της στο στούντιο FloretΤο γραφείο της Erin BenzakeinΕκείνο το διάστημα είχα αρχίσει να γράφω άρθρα για το ταξίδι μου στην καλλιέργεια λουλουδιών και είχα την ευκαιρία να πάρω συνέντευξη Αριέλα Τσεζάρη νονά του εποχιακού φλοράλ σχεδίου, και γίναμε penpals. Ήξερε πόσο πολύ ήθελα να παρακολουθήσω ένα από τα εργαστήριά της, αλλά δεν μπορούσα ποτέ να το αντέξω οικονομικά.

Η Erin Benzakein κάθεται στο πάτωμα του στούντιο τηςΔεν θα ξεχάσω ποτέ την ημέρα που έλαβα το email της που έλεγε αν μπορούσα να πάω στο επόμενο εργαστήριό της που θα μπορούσα να παρακολουθήσω δωρεάν. Μέχρι εκείνο το σημείο το ταξίδι μου με τα λουλούδια ήταν τόσο απίστευτα δύσκολο και τίποτα δεν ήταν εύκολο. Είχα εξαντληθεί τόσο πολύ από το τρόμο που ήμουν στα πρόθυρα να τα παρατήσω εντελώς.

Έτσι, όταν έλαβα αυτή την προσφορά, όλα όσα πίστευα ότι ήταν αληθινά αμφισβητήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εκείνη τη στιγμή, αποφάσισα ότι αν είχα ποτέ κάτι πολύτιμο να μοιραστώ με κάποιον άλλον που χρειαζόταν ένα πόδι επάνω, θα το πλήρωνα όσες φορές μπορούσα.

Το εργαστήριο ήταν πέρα ​​από οτιδήποτε μπορούσα να φανταστώ και η εμπειρία άλλαξε εντελώς την πορεία της ζωής μου. Επέστρεψα στο αγρόκτημα μετά από εκείνη την ευτυχισμένη εβδομάδα στην Καλιφόρνια που άλλαξε.

Το να πιστεύει κάποιος που θαύμαζα τόσο βαθιά σε μένα, με βοήθησε να πιστέψω στον εαυτό μου. Αυτή η πράξη γενναιοδωρίας έμοιαζε σαν να έπαιρνα άδεια για να ακολουθήσω επιτέλους όλα τα όνειρα που είχα βάλει σε αναμονή για τόσο καιρό.

Γρήγορα άρχισα να δουλεύω ανανεώνοντας τη μικρή μου επιχείρηση λουλουδιών και από εκεί τα πράγματα πραγματικά απογειώθηκαν. Μέσα σε λίγα χρόνια, είχα την ευκαιρία να γράψω το πρώτο μου βιβλίο και τελικά να καλωσορίσω περισσότερους από 500 εκκολαπτόμενους και καθιερωμένους καλλιεργητές και σχεδιαστές για να μάθουν μαζί μας στη μικροσκοπική μας φάρμα 2 στρεμμάτων.

Τα επόμενα χρόνια, η μικρή οικογενειακή μας επιχείρηση μεγάλωσε και ξεκινήσαμε μια εταιρεία σπόρων, φτιάξαμε μια καταπληκτική μικρή ομάδα, είχαμε την τύχη να βρούμε το παντοτινό μας αγρόκτημα, έγραψε άλλα δύο βιβλίακαι μεταβίβασε τα εργαστήρια μας στο αγρόκτημα στο διαδίκτυο.

Μπορώ τόσο εύκολα να εντοπίσω κάθε μία από αυτές τις ευλογίες πίσω από τη στιγμή που έλαβα αυτό το email που μου άλλαξε τη ζωή. Ποτέ δεν ξέρεις πόσο πολύ μπορεί να αλλάξει τη ζωή του η κοινή χρήση με ένα άλλο άτομο.

Έκανα το καλύτερο δυνατό για να εμφυσήσω τη γενναιόδωρη κληρονομιά της Ariella σε ό,τι κάνουμε και το πρόγραμμα υποτροφιών μας είναι ο πολύ αγαπημένος μου τρόπος να το πληρώσω.

Αν ονειρευόσασταν να γεμίσετε τη ζωή σας με περισσότερα λουλούδια, αλλά το εργαστήριο Floret είναι απρόσιτο, σας ενθαρρύνω να αφιερώσετε χρόνο και να κάνετε αίτηση για μία από τις υποτροφίες μας.

Καθώς πλησιάζουμε στην ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων για υποτροφίες, θα μπορείτε να λαμβάνετε όλες τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό εδώ.

Η διαδικασία αίτησης είναι απλή—είναι μόνο δύο σύντομες ερωτήσεις 250 λέξεων και λίγες πληροφορίες για εσάς. Στο πρώτο δοκίμιο, θα σας ζητηθεί να μας πείτε εν συντομία για τον εαυτό σας και την επιχείρηση, τον οργανισμό ή τη μελλοντική σας επιχειρηματική ιδέα για τα λουλούδια. Στο δεύτερο δοκίμιο, θα μας πείτε τι σας ενδιαφέρει περισσότερο για το Floret Online Workshop και πώς θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας.

Για να ειδοποιηθείτε όταν ανοίξει η περίοδος υποβολής αιτήσεων, εγγραφείτε στην παρακάτω λίστα αναμονής.

Η φιλοξενία του προγράμματος υποτροφιών Floret είναι πάντα το αποκορύφωμα της χρονιάς μου και ανυπομονώ να διαβάσω τις αιτήσεις όλων!

Schreibe einen Kommentar